Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 119 συνταγές
Υλικά: Για τη ζύμη: 1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο 1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα 1/2 φλυτζάνι καρύδια τριμμένα σκόνη 3 αβγά μαγιά νωπή (απ' το φούρνο της[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά 3 φλυτζ. τσαγιού αλεύρι 3 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού 4 κουτ. σούπας νερό 3 κουτ. σούπας λάδι λάδι για τηγάνισμα ελάχιστο αλάτι Για[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: (για 8 άτομα) 25 γραμ. σκούρα ζάχαρη σε χοντρά κομμάτια 820 γραμ. κομμάτια αχλαδιού σε σιρόπι (κονσέρβα) 70 γραμ. κερασάκια γλασέ, κομμένα στη[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 2 και 1/4 φλιτζάνια γάλα 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη 2 βανίλιες 2 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι 250 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι (κατά προτίμηση με[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη 2 αυγά 1 φλιτζάνι αλεύρι μαλακό 2 1/2 φλυτζάνια γάλα 2 βανίλιες 1/2 φλιτζάνι βούτυρο 150 γρ. κανταΐφι 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1- 1.5 κιλό φράουλες (ή όσες θέλει ο καθένας) Για το παντεσπάνι: 3 αβγά 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσης 1 κουταλιά μπέικιν[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: Για την ζύμη 300 γρ. αλεύρι 180 γρ. βούτυρο 3 κουταλιές σούπας περίπου γάλα 150 γρ. ζάχαρη 4 αυγά 250 γρ. παπαρουνόσπορο 1 κουταλάκι γλυκού[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά 125 γραμ. βούτυρο 3 αβγά 50 γραμ. ζάχαρη 1 βανίλια 250 γραμ. αλεύρι 1 κουτ. σούπας κανέλα 2 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ 125 ml χλιαρό[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: Για τη βάση : 2 αβγά 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη 1 γιαούρτι (3-4% λιπαρά) ½ κουταλάκι αμμωνία 1 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 500 γρ. αλεύρι 4 αυγά 1 φλυτζάνι καλαμποκέλαιο 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη 1/2 φλυτζάνι μέλι 1 φλυτζάνι καρότα (τριμμένα) 1/2 φλυτζάνι μαύρες σταφίδες [...]
Πηγή: greekcook.grΓια τις βάσεις : 3 αβγά 1 ½ κούπα ζάχαρη 1 κουταλάκι αμμωνία 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας κακάο 1 ½ γιαούρτι (2-[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 500γρ. βούτυρο μαλακό (όχι μαργαρίνη) σε θερμοκρασία δωματίου 500γρ. ζάχαρη άχνη 8 κρόκοι αβγών μαλακό αλεύρι όσο πάρει (1 κιλό περίπου) 2[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά (για 6-8 άτομα): 3 ½ φλιτζ. τσαγιού ξεφλουδισμένα, κομμένα σε φέτες μήλα για τάρτες ½ φλιτζ. τσαγιού βούτυρο 1 φλιτζ. τσαγιού + 2 κουτ. σούπας[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 βιτάμ στη χρυσαφί συσκευασία 1 αλεύρι Γιώτης «ΦΑΡΙΝΑΠ» 5 αβγά 2 ½ κούπες τσαγιού ζάχαρη 1 κούπα τσαγιού φρέσκο γάλα ή αραιωμένο εβαπορέ [...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 110 γρ. βούτυρο 180 γρ. ζάχαρη 1 κουταλάκι αλάτι 2 αυγά 2 φακελάκια βανιλινη 110 γρ. αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 170 ml.[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 250 γρ. άσπρο αλεύρι 2 κουταλιές λάδι νερό Γιά την γέμιση: 400 γρ. ανθότυρο κανέλα ξύσμα λεμονιού 300 γρ. ξερά σύκα ή χουρμάδες ζάχαρη[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 250 γρ. αλεύρι σκληρό 10 γρ. μαγιά 1 κ.γ. αλάτι 2 κ.γ. ζάχαρη 2 αυγά 1 κρόκο αυγού 80 γρ. γάλα 75 γρ. βούτυρο Σιρόπι: 500 γρ. νερό 350[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά 1 ποτήρι του κρασιού λάδι 1 ποτήρι του κρασιού ούζο 2 ποτήρια του κρασιού χλιαρό νερό 1 κιλό αλεύρι Νο 1 Για το σιρόπι 1 κιλό μέλι 3[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 πακετάκι ξηρή μαγιά 250 γρ. αλεύρι 50 γρ. ζάχαρη 3 αυγά 2-3 δάκτυλα ρούμι λίγο αλάτι 100 γρ. βούτυρο 1 lt νερό 2 κούπες ζάχαρη[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά για τη γέμιση: 1 kgr μήλα (κατά προτίμηση μήλα golden delicious) 150 γρ. καλό βούτυρο 125 γρ. ζάχαρη Υλικά για τη βάση (Εύκολη λύση): 1[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά (για 1 ταψί): ½ κιλό αλεύρι ½ ποτήρι ζάχαρη 1/4 κουταλιά γλυκού σόδα 1/4 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ ½ ποτήρι ελαιόλαδο σχεδόν ½ ποτήρι[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: καρπούζι αλεύρι ζάχαρη σουσάμι κανέλα (προαιρετικά) λίγο λάδι Εκτέλεση: Καθαρίζετε το καρπούζι σε φέτες και αφαιρείτε όλα τα[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 4 φλυτζάνια αλεύρι ½ φλιτζάνι λάδι ½ φλιτζάνι νερό χλιαρό ¾ φλιτζανιού πετιμέζι 1 ½ κουταλάκι αμμωνία 1 κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρύφαλλα[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 ποτήρι ζάχαρη 1 ποτήρι λάδι αραβοσιτέλαιο 5 αυγά 1 βανίλια 1/2 ποτήρι γάλα 1 ποτηράκι κονιάκ 3 κουταλάκια γλ. μπέικιν 2 ποτήρια αλεύρι[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 φαρινάπ 1 βιτάμ 1 γιαούρτι μικρό (παραδοσιακο) 4 μεγάλα μήλα 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη 1 ποτήρι του νερού νερό μαρμελάδα μήλου άχνη ζάχαρη [...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 300 γρ. γάλα εβαπορέ αραιωμένο 500 γρ. περίπου αλεύρι σκληρό (μέχρι να γίνει η ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια) 2 κ.γ. ξηρή μαγιά 4 κ.σ.[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 3 ποτήρια νερό 2 ποτήρια ζάχαρη 1 ποτήρι αλεύρι νισεστέ 3 κ.σ. ελαιόλαδο 80 γρ. ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα Εκτέλεση: Τα αμύγδαλα[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 225 γρ. αλεύρι 2 αυγά 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 50-100 γρ. ζάχαρη είτε λευκή είτε καστανή (ό,τι σας αρέσει) 50 ml γάλα 70 γρ. βούτυρο 1 καρότο 4[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά 1 κιλό αλεύρι Γιώτης για όλες τις χρήσεις 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ 1½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 1½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη 5 αβγά ½ φλιτζάνι[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: Για τη ζύμη: 1 βιτάμ 5 αυγά 1 φλυτζάνι κοπανισμένα καρύδια 1 φλυτζάνι ζάχαρη 1 φλυτζάνι αλεύρι 1 κ.γ. κανέλα 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο 2 κ.γ.[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 2 φλιτζάνια του τσαγιού λάδι 1 φλιτζάνι νερό 1 φλιτζάνι ζάχαρη όσο πάρει Αλεύρι Μισό φλιτζάνι σιμιγδάλι ή φρυγανιά (και λιγότερο) Μια[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: Για τη βάση: 6 κρόκοι αυγού 50 γρ. ζάχαρη 3 ασπράδια αυγού 35 γρ. ζάχαρη 55 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 2 κούπες αλεύρι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1-2 βανίλιες νερό τόσο όσο να γίνει ένας αρκετά σφιχτός χυλός, πιο παχύρευστος από[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά : 4 αβγά 1 πακέτο μπισκότα digestive 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο 2 πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια των 300γρ (σε θερμοκρασία δωματίου) 3 κουταλιές[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 200 γρ. βούτυρο (απ'το ψυγείο) 100 γρ. ζάχαρη άχνη 1 αυγό 300 γρ. αλεύρι 1 κ.γ. μπέικιν 200 γρ. μαρμελάδα (ό,τι θέλουμε) Εκτέλεση: Βάζουμε[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1/5 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο 2 φλιτζ. τσαγιού ζάxαρη 2 αβγά 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις xρήσεις 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ (καλά[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3/4 φλ. βούτυρο 1 φλ. ζάχαρη 5 αβγά ελαφρά χτυπημένα και 1 κρόκο για το άλειμμα 1 κουτ. κοφτή μπέικιν[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 αυγό 200 γρ. ροδάκινα κομπόστα 250 γρ. αλεύρι 2 1/2 κουταλάκια μπέικιν 1/2 κουταλάκι σόδα λίγο αλάτι 125 γρ. αποβουτυρωμένη μαργαρίνη 65 γρ.[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 πρέζα αλάτι 1 κουταλάκι σόδα 115 γρ. βούτυρο ανάλατο 115 γρ. μαύρη ζάχαρη 500 γρ. μαυρισμένες μπανάνες[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 325 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γρ. βούτυρο 220 γρ.ζάχαρη 1 αυγό 2 κ.σ. γάλα ½ κ.γ. baking powder ½ κ.γ. σόδα 1 κ.γ. τζίντζερ ξύσμα[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: Για τη ζύμη: 150 γρ. βούτυρο κομμένο σε κύβους 60 γρ. ζάχαρη 1 χτυπημένο αυγό 300 γρ. αλεύρι 2 κ.σ. νερό Για τη γέμιση: 3 λεμόνια (χυμό[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 750 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (περίπου 4- 4 ½ κούπες) 250 γραμ. ζάχαρη 1 κούπα ελαιόλαδο ή 250 γραμ. φρέσκο βούτυρο 3 αβγά 1 κούπα[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη 2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι 4 αυγά 300 γρ. αγελαδινό γιαούρτι 250 γρ. βούτυρο μπέικιν πάουντερ Εκτέλεση: Βάζετε[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 κεσεδάκια ζάχαρη κρυσταλλική 3 κεσεδάκια αλεύρι 1 βιτάμ 5 αβγά ξύσμα λεμονιού 1 κ.γ. μαγειρική σόδα Εκτέλεση: Βάζετε[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά (για 30 μεσαία μπισκότα): 125 γρ. λευκό μαλακό αλεύρι βιολογικής γεωργίας 30 γρ. μαλακό ολικής αλέσεως βιολογικής γεωργίας 1 κ.γ. baking powder 75[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 3 φλυτζάνια αλεύρι 1 φλυτζάνι ταχίνι 2 κουταλιές μέλι 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό 1 φλυτζάνι καρύδια κοπανισμένα 1/2[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 250 γραμ. ινδοκάρυδο 250 γραμ. ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι 4 αβγά 30 περίπου κομμάτια φρουί γλασέ (κατά προτίμηση κερασάκια) [...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 600 γραμ. σκληρό αλεύρι 75 γραμ. νερό 100 γραμ. μαγιά φρέσκια 150 γραμ. ζάχαρη 150 γραμ. βούτυρο 3 αβγά 20 γραμ. κεράσι, 20 γραμ.[...]
Πηγή: greekcook.gr