μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο διαιτα bukan | κρεπα ντουκαν χωρις βρωμη | cupcakes recipe ελληνικα | μαρσμελοους με σοκολατα | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | τσιζκεικ με γιαουρτι ευκολο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Μπισκοτα λεμονιου-βανιλιας

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • * 225 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • * 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
  • 1 αυγό
  • ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι
  • λίγο αλάτι
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. καλαμποκάλευρο
  • τους σπόρους από ένα περικάρπιο βανιλλιας ή βανιλλινη
  • ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:

Κόβουμε το βούτυρο σε μικρα κομμάτια, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθετουμε τα υπόλοιπα υλικά σε μία λεκάνη.

Πλάθουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός απο τα αμύγδαλα.

Αλέθουμε τα αμύγδαλα και τα βάζουμε στην ζύμη.

Tην αφήνουμε για μία με δυο ώρες σε μεμβράνη στο ψηγείο να ξεκουραστεί.

Παίρνουμε την ζύμη μας και την κάνουμε μπαστούνι (σαν ρολο), όσο πιο στενό και μακρύ θέλουμε, και κόβουμε φέτες.

Bάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 με 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Mολις βγουν τα πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • αυγό
  • μπισκότο
  • αμύγδαλο
  • καλαμποκάλευρο
  • βανίλινη

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Οχι
  • Τούρτα Οχι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • λεμόνι
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • αυγό
  • μπισκότο
  • αμύγδαλο
  • καλαμποκάλευρο
  • βανίλινη

Επιπεδο Δυσκολιας: Μετριο

ΥΠΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία