γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | τουρτα black forest βεφα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τουρτα Black forest

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

  • 325 γραμ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • ½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 7 αβγά
  • 1 ποτηράκι κονιάκ
  • 3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 200 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 1 βαζάκι (300-350 γραμ.) κερασάκια μαρασκίνο κόκκινα, στραγγισμένα απ΄ το σιρόπι τους
  • 1 γάλα ζαχαρούχο κρύο
  • 1 βάζο κρέμα μόρφατ κρύα
  • 1 κουτί κρέμα alsatop φτιαγμένη σε σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου
  • 1 σοκολάτα κουβερτούρα (100 γραμ.)

Για το σιρόπι:
  • 1 ποτηράκι του κρασιού ζάχαρη
  • 1 ποτηράκι του κρασιού νερό
  • το σιρόπι από τα κερασάκια μαρασκίνο


Εκτέλεση:
  • Ξεχωρίζουμε τους κρόκους των αβγών από τα ασπράδια και χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα.
  • Χτυπάμε καλά τους κρόκους με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το κονιάκ, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύοντας με ένα κουτάλι (όχι μίξερ) ρίχνουμε εναλλάξ τη μαρέγκα και την καρυδόψιχα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί (περίπου Νο 30) και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.
  • Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι και κρυώσει καλά, το κόβουμε ώστε να χωριστεί σε δύο δίσκους.
  • Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι ελαφρώς τα υλικά για το σιρόπι και περιχύνουμε με ένα κουτάλι προσεκτικά τον πρώτο δίσκο παντεσπάνι.
  • Στο μεταξύ έχουμε ήδη στο ψυγείο φτιαγμένη την κρέμα: Χτυπάμε με το μίξερ καλά την κρέμα μόρφατ με το ζαχαρούχο και προσθέτουμε την ήδη έτοιμη alsa top συνεχίζοντας το χτύπημα. Γίνεται αρκετή ποσότητα και χρειάζεται μεγάλο δοχείο για το χτύπημα.
  • Πάνω στη σιροπιασμένη βάση παντεσπανιού απλώνουμε λίγο λιγότερο από τη μισή κρέμα. Κόβουμε τα μισά μαρασκίνο (με μαχαίρι) σε κομματάκια και τα απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
  • Βάζουμε από πάνω τον άλλο δίσκο παντεσπάνι και τον σιροπιάζουμε προσεκτικά και αυτόν. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα από πάνω και προσπαθούμε να καλύψουμε και τα πλαϊνά της τούρτας.
  • Τρίβουμε την κουβερτούρα στον τρίφτη ή με υπομονή με το μαχαίρι ώστε να σχηματιστούν σαν φλούδες σοκολάτας και τη ρίχνουμε πάνω στην τούρτα. Από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα κερασάκια μαρασκίνο ολόκληρα.
  • Την αφήνουμε 4-5 ώρες στο ψυγείο πριν τη σερβίρουμε.


Καλή επιτυχία

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • ζάχαρη
  • αλεύρι
  • σαντιγή
  • αυγό
  • γάλα
  • κονιάκ
  • καρυδοψιχα
  • ζαχαρούχο
  • σοκολάτα
  • κουβερτούρα
  • μαρασκίνο
  • κεράσι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΝαι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με φρούταΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος γλυκου

  • Σιροπιαστό Οχι
  • Τούρτα Ναι
  • Παγωτό Οχι
  • Κέικ Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία