Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 43 συνταγές
ΦΡΙΖΈΛΕ (ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΙΤΑΛΙΑΣ) ΚΑΙ ΚΑΠΟΝΆΤΑ ΝΑΠΟΛΕΤΆΝΑ Οι φριζέλε ( friselle ) είναι το παραδοσιακό ιταλικό παξιμάδι, που προέρχεται από[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΗ Πουτανέσκα (puttanesca) είναι μια απ’ τις πιο γνωστές μας Ιταλικές μακαρονάδες κατ’ αρχάς λόγω πιασάρικου ονόματος. Αλλά βέβαια η ουσία της Ναπολιτάνικης[...]
Πηγή: caruso.grΥπάρχουν κάποιες ιστορίες που ο μύθος τέμνει σε τόσα σημεία την πραγματικότητα ώστε δεν είσαι ποτέ σίγουρος για την αληθινή. Όταν συμβαίνει αυτό, νιώθω την[...]
Πηγή: pandespani.comΟ καθένας που κουβαλά ένα ταμπού με το ωμό κρέας έχει και κάποια ιστορία απέχθειας ή κινδύνου υγείας να διηγηθεί σχετικά με το στέικ ταρτάρ –steak tartare-,[...]
Πηγή: pandespani.comΑρκετές είναι οι φορές που ένα απλό βραστό ή ψητό (κρέας ή ψάρι) χρειάζεται ένα μόνο «τσικ» για να γίνει πιάτο ευπαρουσίαστο. Αυτό πρακτικά σημαίνει …σάλτσα.[...]
Πηγή: pandespani.comΟ καθένας που κουβαλά ένα ταμπού με το ωμό κρέας έχει και κάποια ιστορία απέχθειας ή κινδύνου υγείας να διηγηθεί σχετικά με το steak tartare, μεγεθύνοντας τον[...]
Πηγή: caruso.grΗ μαγιονέζα είναι μία απ’ τις παλαιότερες και πιο βασικές σάλτσες στη γαστρονομία.Οφείλει την ύπαρξη και το όνομά της σε δύο ατυχήματα. Η μαγιονέζα εφευρέθηκε[...]
Πηγή: caruso.gr25/5/14 Μοσχαρίσια φιλετάκια με gremolata baby πατάτες και φρέσκο αρακά. Ένα πιάτο για το οποίο δεν ξέρω από πού να αρχίζω να σχολιάζω. Καταρχάς η gremolata[...]
Πηγή: zannetcooks.comΑν αποδώσουμε στον Καίσαρα αυτά που του ανήκουν... τότε πρέπει να αποδώσουμε και τη δημιουργία αυτής της πασίγνωστης σαλάτας που τη βρίσκουμε σε burgerάδικα,[...]
Πηγή: ellinikoxreosstigastronomia.blogspot.grΜε τις σαλάτες τα νόστιμα του καλοκαιριού παίρνουν τη ρεβάνς: το τριζάτο κολοκυθάκι βάζει κάτω το αγγούρι του χειμώνα, το σταφύλι θα ταιριάξει μούρλια με κάθε[...]
Πηγή: bostanistas.grΘεωρείται κλασική ιταλική σάλτσα για ψητά κρέατα και ψαρικά. Στην πραγματικότητα μοιάζει να έχει τις ρίζες της στη Μέση Ανατολή, όπου συνήθιζαν να συνοδεύουν[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια 2-4 άτομα 400 γραμμάρια μοσχαρίσιο φιλέτο 2 μέτρια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα 8 φιλέτα αντζούγιας ψιλοκομμένα 4 κουταλιές του γλυκού κάππαρη 6 κλωνάρια[...]
Πηγή: sidagi.grΕίναι ένα πολύ ωραίο πιάτο που μπορεί να φαγωθεί είτε σαν κύριο, είτε σαν συνοδευτικό κάποιου άλλου πιάτου με κρέας. Σε αυτή τη δεύτερη περίπτωση, ετοιμασθείτε[...]
Πηγή: cookpad.com/grΣε ένα απλό φαγητό μπορείς να δόσεις μια άλλη διάσταση προσθέτοντας κάτι τις,όπως ένα ποτήρι καλού κρασιού ή ένα ποτήρι μπύρας ή λίγη πάστα umami. Επιπλέον ένα[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.gr"Διαβάστε περισσότερα". ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΕ ΝΟΣΤΙΜΗ ΙΤΑΛΙΚΗ ΚΑΥΤΕΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥΤΑΝΕΣΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΧΟΙΡΙΝΕΣ ΜΠΡΙΖΟΛΕΣ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΛΙΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ 1Κ.Γ.[...]
Πηγή: irida.blogspot.grΥλικά Λίγο φρέσκο βασιλικό Ελαιόλαδο 3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες 3 αντσούγιες 1 κόκκινη πιπερίτσα 2 x 400 γρ[...]
Πηγή: syntagesmageirikis.blogspot.grΤο Entrecôte Café de Paris είναι από τις πιο εμβληματικές διεθνείς συνταγές, με ενδιαφέρουσα ιστορία και ιδιαίτερο μυστήριο να την περιβάλλει. Γιατί μέχρι[...]
Πηγή: caruso.gr500 gr μοσχάρι όποιο μέρος επιθυμείτε τεμαχισμένο μπουκίτσες εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι τεμαχισμένο 1 σκελίδα σκόρδο τεμαχισμένο 1 κουταλιά[...]
Πηγή: cookpad.com/gr1 κιλό μοσχάρι, σε ένα ενιαίο κομμάτι (για το τι κομμάτι θα χρησιμοποιήσετε, δείτε “Μυστικά” [1] ) 1 καρότο 1 κρεμμύδι 1 πόδι σέλερυ (ή 1/3 ματσάκι απλό[...]
Πηγή: cookpad.com/gr