Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 57 συνταγές
Πιτάκια με μιζίθρα κρητικά Τι χρειαζόμαστε: 1/2 φλιτζάνι βούτυρο 1/2 φλιτζάνι λάδι 1 φλιτζάνι γάλα 1 φλιτζάνι ζάχαρη 3 αυγά 1 φλιτζάνα νερό χλιαρό 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grυλικά 1/2 κ. αλεύρι 5 κ.σ. ελαιόλαδο 3 κ.σ. χυμό λεμονιού 1/2 φλ.τσ. γάλα 1/2 κ.γ. αλάτι νερό, όσο σηκώσει γέμιση 1/2 κιλό μαλάκα (φρέσκο κρητικό τυρί) 1/2 κ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΕδώ θα βρείτε συνταγές για Πασχαλινά τσουρεκάκια, και καλιτσούνια, τόσο ανεβατά, όσο και της στιγμής, για το εορταστικό τραπέζι, της μεγάλης μας εορτής του[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΟρίστε λοιπόν και τα φετινά σούπερ αφράτα ανεβατά καλιτσούνια, με λίγα απλά υλικά. Πολύ εύκολα, και πολύ υγιεινά όπως θα δείτε. Και από γεύση μακάρι να[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΜεγάλη Εβδομάδα και οι ετοιμασίες για την ημέρα του Πάσχα σε κάθε νοικοκυριό, ειδικά αυτή την εβδομάδα, είναι στα φόρτε τους. Κάθε τέτοια εποχή οι μυρωδιές[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά μαγιά: 100 γρ. κατσικίσιο γάλα: 2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη: 2 φλιτζάνια του τσαγιού (για τη ζύμη) κρόκοι αυγών: 3[...]
Πηγή: icookgreek.comΝηστεία ναι, αλλά γιατί; Θρησκευτικό καθήκον για κάποιους, συνέχιση της παράδοσης ή ευκαιρία για αποτοξίνωση για άλλους αλλά κυρίως μεγάλη απόλαυση[...]
Πηγή: bostanistas.grΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι γάλα 4-5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη 2 κουταλάκια αμμωνία λίγη βανίλια αλεύρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ½ κιλό μυζήθρα 2 αυγά 1[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΥλικά Για τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο 1 φλιτζ. τσ. γάλα 2-3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Λίγο αλάτι Για τη γέμιση 3/4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΈνα από τα χαρακτηριστικά εδέσματα του Πάσχα στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα Χανιά, είναι τα καλιτσούνα. Πολλά διαφορετικά είδη, ανάλογα με την γέμιση, το φύλο,[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι ζητάνε φίλοι και συγγενείς να τους κρατάμε από την Κρήτη όταν ανεβαίνουμε στην πάνω Ελλάδα; Από μια πρόχειρη στατιστική, 9 στις 10 φορές ανάμεσα στα άλλα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ θεία μου η Χ., η αδελφή του πατέρα μου, ήταν πληθωρικός άνθρωπος , αυτό που λέμε large στη σύγχρονη ελληνική. Πληθωρική στα αισθήματα, στην αγκαλιά, στο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠροειδοποίηση: το ποστ είναι διπλοσέντονο. Όποιος βαριέται μπλα μπλα μπα, ας πάει κατευθείαν στη συνταγή. Η ιστορία ξεκινάει 16 χρόνια πριν, όταν εγώ και ο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΥλικά για την γέμιση 2 κιλά μυζήθρα 2 κρόκους αυγών 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού 2 κουταλιές κανέλα 1 κουταλιά βούτυρο 250 γρ. ζάχαρη Υλικά για τη ζύμη 2 κιλά[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΤι χρειαζόμαστε: για το φυλλο 1 1/2 κιλο αλεύρι για ολες τις χρησεις 1/2 κ.γ. αλάτι 2 κ.σ. λάδι νερό οσο παρει 1/2 ποτηρακι του καφε τσικουδιά υλικα για τα[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚαλιτσούνια "μισοφέγγαρα" πολύ νόστιμα ιδανικά για κέρασμα! Τι χρειαζόμαστε: Για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι για κρητικό φύλλο και[...]
Πηγή: cookpad.com/grΧανιώτικη συνταγή. Τα φτιάχνουμε το Μ.Σάββατο. Τι χρειαζόμαστε: ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 1/2 φλυτζανάκι του καφέ λάδι νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά 500 γρ. (1/2 πακέτο) αλεύρι για όλες τις χρήσεις* 225 γρ. (1 φλιτζάνι) νερό 30 γρ. (2 κουταλιές) ελαιόλαδο 5 γρ. (1 κουταλάκι) αλάτι 30 γρ. (2[...]
Πηγή: icookgreek.com