Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 50 συνταγές
Το μοσχάρι μελιτζάνες είναι ένα παραδοσιακό καλοκαιρινό και φθινοπωρινό ελληνικό πιάτο, με δεδομένο ότι η καλύτερες μελιτζάνες βγαίνουν τον Σεπτέμβρη. Το[...]
Πηγή: caruso.grΤα βούτυρα με βότανα και αρωματικά, που είδαμε πως φτιάχνονται στο προηγούμενο άρθρο, είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ανεβάσουμε κατακόρυφα το γευστικό προφίλ[...]
Πηγή: caruso.grΤα αφράτα & μικρούτσικα Σμυρνέικα σουτζουκάκια που σας προτείνω περιέργως δεν έφτασαν ως συνταγή στα χέρια μου απ’ τη γνωστή Σμυρνιά γιαγιά μου, Ναυσικά.[...]
Πηγή: caruso.grΗ συνταγή θα έπρεπε να ονομάζεται σκαλοπίνε αλ λιμόνε (scaloppine al limone) , αλλά ελληνοποίησα επίτηδες το όνομα στον τίτλο, για να την κάνω να φαίνεται πιο[...]
Πηγή: caruso.grΗ σπιτική γεύση θέλει πάνω απ’ όλα καλά, αγνά, σπιτικά υλικά και γνώση κάποιων βασικών τεχνικών μαγειρικής. Εφόσον μας νοιάζει η ουσία της σπιτικής γεύσης και[...]
Πηγή: caruso.grΗ σος ταρτάρ (sauce tartar) είναι μια κρεμώδης κρύα σάλτσα με έντονα γευστικά στοιχεία ξινού και umami.Βασίζεται στη μαγιονέζα και έχει καθιερωθεί ως μια[...]
Πηγή: caruso.grΗ γνωστή, αγαπημένη ελληνική μπύρα ΑΛΦΑ, μου ζήτησε ως fοοd blogger, να γράψω tips για μια Τσικνοπέμπτη στο σπίτι, παρέα με μπύρα και φίλους. Εγώ τα ενσωμάτωσα[...]
Πηγή: caruso.grΗ ιδέα ξεκίνησε απ’ το να καταγράψω την κλασική συνταγή της μάνας μου για μπακαλιαρομπουκιές που απολαμβάνω τα τελευταία 50 χρόνια, ενόψει 25ης Μαρτίου και με[...]
Πηγή: caruso.grΤο Cucina Caruso δεν είναι πια μόνο αυτό που ξέρατε και αναδείξατε ως το -ίσως- πιο δημοφιλές food blog στο Ελληνικό διαδίκτυο. Από την Παρασκευή που μας[...]
Πηγή: caruso.grΤο ριζότο Μιλανέζε (Risotto alla Milanese), το απλούστερο Ιταλικό ριζότο είναι ίσως και το πιο λατρεμένο. Είναι το πιάτο που αποδεικνύει πέρα από κάθε[...]
Πηγή: caruso.grΤα Scotch Eggs (σκωτσέζικα αυγά) είναι ένα κλασικό Βρετανικό κολατσιό, όπου μέσα σε μια μπάλα από παναρισμένο κιμά λουκάνικου, περικλείεται ένα σφιχτό αυγό.[...]
Πηγή: caruso.grΤο φιλέ μινιόν σος Μαδέρα (filet mignon sauce Madeira), ήταν το πιάτο που δέσποζε σε κάθε κυριλέ εστιατόριο της Αθήνας στα τέλη της δεκαετίας του 70, όντας[...]
Πηγή: caruso.grΤο φιλέτο με πιπέρια ή steak au poivre ή pepper steak είναι ένα απ’ τα απόλυτα κλασικά πιάτα της Γαλλικής μαγειρικής, που έχουν πλέον διεθνοποιηθεί. Θα το βρει[...]
Πηγή: caruso.grΤην Τρίτη 3/2/15 το Cucina Caruso ήταν στο Chef στον Αέρα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με τρείς συνταγές: Τη δημοφιλή σπιτική μηλόπιτα αλά Winkel που θεωρείται η[...]
Πηγή: caruso.grΤο Entrecôte Café de Paris είναι από τις πιο εμβληματικές διεθνείς συνταγές, με ενδιαφέρουσα ιστορία και ιδιαίτερο μυστήριο να την περιβάλλει. Γιατί μέχρι[...]
Πηγή: caruso.grΠοιο είναι τελικά το τέλειο κεφτεδάκι; Το μέγα αυτό φιλοσοφικό ερώτημα που απασχόλησε γενιές και γενιές, με βάση τη δουλειά προεργασίας που περιέγραψε στο[...]
Πηγή: caruso.grΤο κριθαρότο είναι για μένα η επιτομή της σύγχρονης αστικής κουζίνας που ευαγγελίζομαι. Γιατί ενώ βασίζεται σε ένα παραδοσιακό υλικό της Ελληνικής μαγειρικής,[...]
Πηγή: caruso.grΖώντας στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια, έχω συνηθίσει να απαντάω στην ερώτηση “Από που είσαι;” με το “Είμαι απ’ την Αγγλία”. Κάτι που είναι εντελώς ψευδές[...]
Πηγή: caruso.grΑπ’ τη στιγμή που στην Ελλάδα περάσαμε απ’ τη μακαρονάδα, στο σπαγγέτι και στη συνέχεια στην Ιταλική πάστα, αρχίσαμε να εκπαιδεύουμε το γευστικό μας αισθητήριο[...]
Πηγή: caruso.grΤα ντολμαδάκια με κιμά τυλιγμένα σε αμπελόφυλλο με σάλτσα αυγολέμονο, είναι ένα απ’ τα πιο γνωστά διεθνώς ελληνικά πιάτα, με ρίζες βέβαια στην Μικρά Ασία και[...]
Πηγή: caruso.grΤο αρνάκι φρικασέ εδώ και χρόνια ήταν πάντα το φαγητό που έκαναν αποκλειστικά οι θείες μου σε οικογενειακά τραπέζια, ενώ για κάποιο ανεξήγητο λόγο, δεν το[...]
Πηγή: caruso.grΤα συκωτάκια από κοτόπουλο ήταν από τα αγαπημένα πιάτα μου ως πιτσιρικάς. Θυμάμαι πολύ ζωντανά, τη γιαγιά μου Ναυσικά, να μου τα φτιάχνει πεντανόστιμα,[...]
Πηγή: caruso.grΤα μακαρόνια με κιμά, είναι η συνταγή που το μέσο Ελληνικό σπίτι κάνει κάθε 10 μέρες, σύμφωνα με τις έρευνες. Εικάζω λοιπόν ότι μαζί με τα μπιφτέκια, είναι η[...]
Πηγή: caruso.grΤο συκώτι πεσκανδρίτσας είναι ένας σχεδόν άγνωστος αλλά πραγματικά κορυφαίος γκουρμέ μεζές που εύκολα μπαίνει στη καθημερινότητά μας στην Ελλάδα. Ακριβώς[...]
Πηγή: caruso.grΟμολογώ πως αν και λάτρης της gourmet κουζίνας, δεν μπορώ να αντισταθώ σε ένα καλό μπέργκερ μια στις τόσες (πάντα όμως, χωρίς ψωμί). Ως ανήσυχο πνεύμα που του[...]
Πηγή: caruso.grΤα γιουβαρλάκια ομολογώ ότι όταν μεγάλωνα, δεν ήταν ανάμεσα στα φαγητά που λαχταρούσα. Στο μυαλό μου είχαν τοποθετηθεί ως μια νερόβραστη εναλλακτική των[...]
Πηγή: caruso.grΚαθαρά Δευτέρα χωρίς τους θεϊκούς της μεζέδες δεν νοείται. Ο αετός μπορεί και να μείνει προσγειωμένος ένεκα καιρικών συνθηκών ή τράφικ στον εναέριο χώρο, αλλά[...]
Πηγή: caruso.gr