Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 36 συνταγές
Εκτός από πατσαβουρόπιτα που την λέει η πεθερά μου, εγώ την έχω ονομάσει ‘πίτα με ότι έχεις’ γιατί η ποσότητα των υλικών δεν είναι αυστηρά καθορισμένη για να[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά (για 7-8 εντσιλάδας): Υλικά (για τις πίτες): 250 γραμ. αλεύρι 4 αβγά 2 φλυτζάνια τσαγιού γάλα Υλικά (για τη γέμιση): 250 γραμ. ζαμπόν[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά (για τα φύλλα): Αλεύρι από μαλακό σιτάρι περίπου 4,5 φλιτζάνια Νερό χλιαρό περίπου 1- 1 ½ φλιτζάνι Αλάτι 2 κουταλάκια του γλυκού κοφτά [...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά (για 4 άτομα): 2 σφικτές ντομάτες 1 μέτριο αγγούρι 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 πιπεριές πράσινες (όχι κέρατα) ρόκα μαϊντανός 150 γραμ. φέτα (και[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 δόση ζύμης (βλέπε ζύμη από τα τυροπιτάκια κουρού ) 1 μεγάλο κρεμμύδι 300 γραμ. τυρί που λιώνει (ένταμ - γκούντα) 12 μανιτάρια 1 πράσινη[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά (για 10 κρέπες): 3 φλιτζάνια αλεύρι (φαρίνα) 3 αυγά 2 πρέζες αλάτι 2 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια γάλα Υλικά (για την γέμιση): 300 γραμμάρια[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: περίπου 2 κούπες αλεύρι γάλα 1 αβγό λίγο αλάτι λίγη ζάχαρη Εκτέλεση: Στο μίξερ ή στη μουλινέτα χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί προσθέτωντας[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: πατάτες λουκάνικα Φρανκφούρτης μανιτάρια (φρέσκα κατά προτίμηση) πιπεριά τυριά (κασέρι – ρεγκάτο) κρέμα γάλακτος Εκτέλεση: [...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 3 κούπες νερό (χλιαρό) 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 4 κουταλιές σούπας γάλα 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη ζύμη- εγώ βάζω περισσότερο) 1[...]
Πηγή: greekcook.grΜια νόστιμη πίτα με κιμά και πουρέ, κατάλληλα διακοσμημένη ώστε να τα ελκύει, διότι ως γνωστόν..."πρώτα χορταίνει το μάτι " θα γίνει ένα από τα αγαπημένα τους[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 10 φύλλα κρούστας 3/4 φλυτζανιού βούτυρο λιωμένο (για το άλειμμα των φύλλων) 6 κουταλιές σούπας βούτυρο (για την κρέμα) 6 κουταλιές σούπας αλεύρι[...]
Πηγή: greekcook.grΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΙΑ Υλικά: (για 12 τυροπιτάκια) Για τη ζύμη: 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αβγό + 2 κρόκοι 6 κουταλιές σούπας γάλα[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά για 8-10 φύλλα 800 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλυκού κοφτό αλάτι 1 κουτ. γλυκού λάδι 1 κουτ. γλυκού λεμόνι Εκτέλεση Βάζετε σε[...]
Πηγή: greekcook.gr...Έχουμε λοιπόν: Πρώτα για τη ζύμη - δε γίνεται κι αλλιώς: Ανακατεύουμε σε ένα μπώλ 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 1 / 2 κουταλάκι του[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 κιλό φύλλο 2 τσάσκες γλυκό τραχανά 1 κιλό γάλα 7 αβγά τυρί κατά βούληση Εκτέλεση: Φουσκώνουμε τον τραχανά από το βράδυ στο γάλα. [...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά για τη γέμιση: 3/4 κιλού χανιώτικη μυζήθρα 1/4 κιλού «μαλάκα» (περί τυριού πρόκειται, θα τα πούμε παρακάτω) 1 αυγό 2 κουταλάκια δυόσμο[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: Ανοίγουμε με τα χεράκια μας 8-10 φύλλα ή αν δεν τα καταφέρνουμε καταφεύγουμε σε έτοιμα αλλά όσο γίνεται πιό χοντρά. Μία κολοκύθα κίτρινη (μέτρια[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 kg αλεύρι(για όλες τις χρήσεις) 3 αυγά 1 βιτάμ (θερμοκρασία δωματίου) 1 ποτήρι σουρωτή (σόδα) 1 ποτήρι νερό (χλιαρό) 1 ποτήρι σπορέλαιο 4[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά Για τη ζύμη: αλεύρι (περίπου 700-1000 γραμ.) 1 φλυτζανάκι καφέ λάδι μισό κουταλάκι γλυκού αλάτι νερό (όσο πάρει) Για τη γέμιση: 1 κιλό[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1,5 κιλό κολοκυθάκια πράσινα 2 αβγά 2 κρεμμύδια 4 κρεμμυδάκια φρέσκα 2 φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 1 φλυτζάνι γάλα 1 κουταλιά[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: Για τη γέμιση: 2 κιλά άπαχο κρέας (1 κιλό μοσχάρι και 1 κιλό χοιρινό) ½ κιλό ρύζι νυχάκι 2 ντομάτες 2,5 κ.σ. πελτέ 1 αυγό 250 γρ. κεφαλίσιο[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: Για τη ζύμη: περίπου μισό κιλό αλεύρι βιολογικό (αν θέλετε, αλλιώς απλό) 2 φλυτζανάκια του καφέ λάδι 1 αβγό 1 φακελάκι μαγιά 1 κούπα γάλα[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 κουταλιά μαγιά 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό 1 κουταλιά αλάτι 2 κουταλιές ζάχαρη 3 κουταλιές λάδι 3 ή 3,5 φλιτζάνια κοινό αλεύρι 3 κουταλιές τυρί[...]
Πηγή: greekcook.grΚαταπληκτική, υπέροχη, δεν την χορταίνεις. Σερβίρεται κρύα ή ζεστή (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι το καλύτερο της), κομμένη σε μικρά κομμάτια (4Χ4 cm) για[...]
Πηγή: greekcook.gr