banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | τουρτα black forest βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Σπανακοπιτα με ζαμπον

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:
Για τη ζύμη:

  • 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γραμ. βούτυρο παστεριωμένο
  • 2 αβγά
  • 6-8 κουτ. σούπας νερό
  • 2 κουτ. γλυκού κοφτά αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού γάλα εβαπορέ

Για τη γέμιση:
  • 5 φέτες ζαμπόν
  • 500 γραμ. σπανάκι
  • 500 γραμ. βούτυρο
  • 100 γραμ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γραμ. ροκφόρ
  • 1 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 κρόκο αβγού
  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:
  • Ετοιμάζουμε τη ζύμη:
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι πάνω σε μια ξύλινη ή μαρμάρινη επιφάνεια και κάνουμε πηγαδάκι στη μέση. Εκεί βάζουμε το βούτυρο παγωμένο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  • Προσθέτουμε τον κρόκο ελαφρά χτυπημένο, αλάτι,νερό και αναμειγνύουμε με μια ξύλινη σπάτουλα (στην αρχή δε χρησιμοποιούμε δάχτυλα γιατί δεν πρόκειται τα υλικά να αποκτήσουν τη θερμοκρασία του σώματος).
  • Συγκεντρώνουμε τα υλικά σε μπάλα ρίχνοντας λίγο λίγο το νερό και δουλεύοντας με σπάτουλα. Στο τέλος, η ζύμη θα είναι σχετικά μαλακή (δε θα κολλάει, αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο αλεύρι ακόμα) και το βούτυρο δε θα έχει λιώσει καλά. Την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
    Προχωράμε στη γέμιση:
  • Αλευρώνουμε ξανά την επιφάνεια εργασίας και με την παλάμη απλώνουμε τη ζύμη ώστε το βούτυρο να ανακατεύεται ομοιόμορφα παντού. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε 2 φύλλα ορθογώνια.
  • Στρώνουμε το ένα φύλλο σε ταψί 25x35 cm, το τρυπάμε με το πιρούνι και τοποθετούμε τις φέτες ζαμπόν.
  • Περιχύνουμε το σπανάκι με το βούτυρο ζεσταμένο, προσθέτουμε πιπέρι και το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στο ζαμπόν.
  • Πασπαλίζουμε το σπανάκι με τυρί και ραντίζουμε με την κρέμα γάλακτος χτυπημένη με τον κρόκο, αλάτι και πιπέρι.
  • Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο ζύμης και πατάμε ελαφρά την επιφάνεια. Κόβουμε την πίτα σε μικρά ορθογώνια κομμάτια 3x5 cm και αλείφουμε την επιφάνεια με το ασπράδι του αβγού χτυπημένο με γάλα εβαπορέ.
  • Ψήνουμε στο φούρνο στους 240C επί 20 λεπτά. Ελαττώνουμε τη θερμοκρασία στους 180C και ψήνουμε άλλα 20 λεπτά.

Καλή επιτυχία!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • αλεύρι
  • τυρί
  • ζαμπόν
  • αυγό
  • γάλα
  • πίτες
  • κεφαλογραβιέρα
  • σπανάκι
  • ροκφόρ
  • κρέμα γάλακτος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • VeganΟχι

Ειδος φυλλου

  • Κρούστας Οχι
  • Σφολιάτα Οχι
  • Κουρού Οχι
  • Χωριάτικο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • αλεύρι
  • τυρί
  • ζαμπόν
  • αυγό
  • γάλα
  • πίτες
  • κεφαλογραβιέρα
  • σπανάκι
  • ροκφόρ
  • κρέμα γάλακτος

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία