μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο διαιτα bukan | cupcakes recipe ελληνικα | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | συνταγη για νηστισιμα κεκακια | τσιζκεικ με γιαουρτι ευκολο | διαιτα dukan για χορτοφαγους
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κρεατοπιτα Κεφαλλονιτικη της κυριας Μαρινας

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά:

Για τη γέμιση:

  • 2 κιλά άπαχο κρέας (1 κιλό μοσχάρι και 1 κιλό χοιρινό)
  • ½ κιλό ρύζι νυχάκι
  • 2 ντομάτες
  • 2,5 κ.σ. πελτέ
  • 1 αυγό
  • 250 γρ. κεφαλίσιο τυρί τριμμένο
  • 4 φλυτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερό
  • αλάτι (η ποσότητα κατά προτίμηση)
  • 1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 10 βώλους μαύρου πιπεριού
  • 10 καρφάκια γαρύφαλλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • λίγο μαϊντανό
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ. σάψυχο (μαντζουράνα)
Για το φύλλο:
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. κεφαλίσιο τυρί
  • 1 + ½ φλυτζάνι γάλα
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
Εκτέλεση:

Για την παρασκευή της γέμισης , σε μια κατσαρόλα κόβουμε το κρέας σε μικρα κομμάτια (όπως στο σουβλάκι) και το σοτάρουμε με 1 φλυτζάνι λάδι για 5 λεπτά. Προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε το κρέας να μαλακώσει στα υγρά του.

Καθαρίζουμε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, κόβουμε το μαϊντανό, ξεφλουδίζουμε και κόβουμε τις ντομάτες και προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μούλτι ώστε να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Κατόπιν στην κατσαρόλα με το κρέας προσθέτουμε το ρύζι, όλα τα μπαχαρικά, το αλάτι, 2 φλυτζάνια λάδι, το αυγό, το τυρί, τον πελτέ και το μείγμα από το μούλτι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά ακόμα.

Για την παρασκευή του φύλλου , σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε με τα χέρια. Η ζύμη πρέπει να είναι λίγο σφιχτή (αν χρειαστεί να την αραιώσουμε προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειαστεί να τη σφίξουμε προσθέτουμε λίγο αλεύρι).

Παίρνουμε παραπάνω από την μιση ζύμη για το κάτω φύλλο και την ανοίγουμε έτσι ώστε να μη γίνει πολύ λεπτη. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη ζύμη για το πάνω φύλλο.

Για την παρασκευή της πίτας , στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί το κάτω φύλλο και προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας με προσοχή για να μην σκιστεί το φύλλο και να είναι τοποθετημένο στο ταψί ομοιόμορφα.

Προσθέτουμε το ½ φλυτζάνι λάδι και σκεπάζουμε την πίτα μας με το πάνω φύλλο. Κόβουμε το περίσσευμα με τον πλάστη και ενώνουμε τα δύο φύλλα πολύ καλά μεταξύ τους ώστε να μην ξεχειλίσει η γέμιση. Προσθέτουμε από πάνω το υπόλοιπο ½ φλυτζάνι λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά παρακολουθώντας το ψήσιμο για να μην αρπάξει η πίτα μας.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κανέλα
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • αλεύρι
  • τυρί
  • αυγό
  • μαϊντανός
  • γάλα
  • χοιρινό
  • ρίγανη
  • μοσχοκάρυδα
  • κρασί
  • πίτες
  • ρύζι
  • μοσχάρι
  • νυχάκι
  • γαρύφαλλο
  • μαντζουράνα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • ΧορτοφαγικάΟχι
  • ΝηστίσιμαΟχι
  • Με κρέαςΝαι
  • Με θαλασσινάΝαι
  • Με φρούταΝαι
  • Με όσπριαΝαι
  • Με ζυμαρικάΝαι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι
  • VeganΟχι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Οχι
  • Στο φούρνο Ναι

Ειδος φυλλου

  • Κρούστας Οχι
  • Σφολιάτα Οχι
  • Κουρού Οχι
  • Χωριάτικο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κανέλα
  • ντομάτα
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • σκόρδο
  • αλεύρι
  • τυρί
  • αυγό
  • μαϊντανός
  • γάλα
  • χοιρινό
  • ρίγανη
  • μοσχοκάρυδα
  • κρασί
  • πίτες
  • ρύζι
  • μοσχάρι
  • νυχάκι
  • γαρύφαλλο
  • μαντζουράνα

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία