γλυκα ψυγειου | κολοκυθοανθοι σαλατα | κεικ με ηλιέλαιο | πως να προσθεσω γευση στο φαγητο | βισιναδα | πως μαγειρευω γαλεο | kotopoulo sintages fileto | smoothie με λιγα υλικα | συνταγες κοτοπιτες
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Πικαντικη Pasta

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 1 πακέτο πάστα (προτείνω σπαγγέτι νούμερο 10)
  • 1 βάζο κόκκινη σάλτσα Raguleto (natural taste)
  • 1 μεγάλη κονσέρβα κορν μπιφ (Corn Beef, προτείνω Matador)
  • ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • ταμπάσκο
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • κεφαλογραβιέρα Δωδώνης τριμμένη (ΜΟΝΟ!)

Προετοιμασία
  • Σε ένα κατσαρολάκι βαθύ, βάζουμε 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε την πιπεριά σε λεπτές, μακριές φέτες. Τα προσθέτουμε στο λάδι μέχρι να ξανθύνουν, ανακατεύοντας συνέχεια.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το Raguleto και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Λιώνουμε με ένα πηρούνι το κορν μπιφ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας τη σάλτσα να βράσει. (Αλάτι και πιπέρι σε μεγάλη ποσότητα, για αυτούς που τα τρώνε αλμυρά και πικάντικα...!)
  • Βράζουμε περίπου μισή ώρα σε μεσαία φωτιά, μέχρι να απορροφηθεί η πολύ σάλτσα, ανακατεύοντας κάθε τόσο. (Σε περίπτωση που χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο νερό). Πέντε λεπτά πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, βάζουμε ταμπάσκο - περίπου 10 - 15 σταγόνες...!
  • Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό. (Όταν βράζει το νερό, ρίχνουμε μέσα μία κουταλιά λάδι για να μη λασπώσουν). Τα βράζουμε al dente (φυσικά!) Τα σουρώνουμε και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα με βούτυρο (κατά προτίμηση Becel) για να τα κάψουμε.

Σερβίρουμε αμέσως και εάν θέλουμε τυρί (συνιστάται), ΜΟΝΟ Κεφαλογραβιέρα Δωδώνης!
Συνοδεύουμε το πιάτο με κρασί κόκκινο, κατά προτίμηση Μαυροδάφνη ή σανγκρία (το γλυκό κρασί αναδεικνύει τη γεύση της σάλτσας).
Εάν θέλουμε και σαλάτα με το φαγητό, προτείνω κινέζικο λάχανο με προσιούτο, πολύχρωμες γλυκές πιπεριές και μοτσαρέλα κομμένη σε κύβους.
( Finishing Tip: Από πάνω τρίβουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και πασπαλίζουμε με σαφράν).

Άντε, και Καλή Σας Όρεξη!!!

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • τυρί
  • μακαρόνια
  • ρίγανη
  • μοτσαρέλα
  • σπαγγέτι
  • κρασί
  • ταμπάσκο
  • κεφαλογραβιέρα
  • λάχανο
  • σαφράν
  • μαυροδάφνη
  • κορν φλάουρ

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • τυρί
  • μακαρόνια
  • ρίγανη
  • μοτσαρέλα
  • σπαγγέτι
  • κρασί
  • ταμπάσκο
  • κεφαλογραβιέρα
  • λάχανο
  • σαφράν
  • μαυροδάφνη
  • κορν φλάουρ

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία