Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 30 συνταγές
Υλικά Για το φύλλο - 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις - Νερό όσο πάρει - Αλάτι Για τη γέμιση - 1 ματσάκι μάραθο - 1 ματσάκι σπανάκι - 2 σκ. σκόρδο[...]
Πηγή: lovecook.grΓια την ζύμη 1 κούπα νερό 1/2 κούπα ελαιόλαδο 1 σφηνάκι ρακί 1 λεμόνι (τον χυμό του) 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι 3 1/2 κούπες αλεύρι γ.ο.χ Για την γέμιση: 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥΛΙΚΑ (για 10 κοµµάτια) ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο 3 κ.σ. ρακή χυµός από ½ λεµόνι 1 πρέζα αλάτι 1 ποτήρι[...]
Πηγή: gelastazwakia.blogspot.gr800 γραμμάρια ανθότυρο 200 γραμμάρια φέτα 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 4 αυγα 1 ποτήρι του κρασιού σιμιγδάλι ψιλό 1 κουταλια του γλυκού μπεικιν παουντερ 1[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥλικά Για την ζύμη 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 320 ml νερό 1/2 φλιτζάνι του Ελληνικού καφέ ελαιόλαδο 1 μικρό σφηνάκι τσικουδιά 1 κουτ. γλυκού αλάτι[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 280 ml νερό χλιαρό, 1 φλιτζανάκι του καφέ γεμάτο ελαιόλαδο 1 μικρό σφηνάκι τσικουδιά 1 κ.. γλυκού αλάτι , αλεύρι όσο πάρει (ανάμικτο από το[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΠαρόλο που οι μαραθόπιτες θεωρούνται κυρίως χανιώτικες πίτες, τις φτιάχνουμε σε όλη την Κρήτη. Τουλάχιστον όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, μαραθόπιτες φτιάχναμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ 280 ml νερό χλιαρό, 1 φλιτζανάκι του καφέ γεμάτο ελαιόλαδο 1 μικρό σφηνάκι τσικουδιά 1 κ.. γλυκού αλάτι , αλεύρι όσο πάρει (ανάμεικτο από το[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΥλικά Για την ζύμη 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 320 ml νερό 1/2 φλιτζάνι του Ελληνικού καφέ ελαιόλαδο 1 μικρό σφηνάκι τσικουδιά 1 κουτ. γλυκού αλάτι[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΑπό τις ωραιότερες Πασχαλινές πίτες. Φτιάξτε τη και είναι σίγουρο ότι θα τη λατρέψετε και θα θυμηθείτε τα παιδικά σας χρόνια. Νοστιμότατη και πάρα πολύ εύκολη,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜε το πιο αγαπημένο αρωματικό χορταράκι της εποχής! Παρόλο που οι μαραθόπιτες θεωρείται ότι είναι κυρίως χανιώτικες πίτες, τις φτιάχνουμε σε όλη την Κρήτη.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤώρα που ακόμη βρίσκουμε σε αφθονία άγριο μάραθο στη φύση, τι καλύτερο απο το να φτιάξουμε μαραθόπιτες!!! Είναι πεντανόστιμες και φυσικά πολύ αρωματικές!!![...]
Πηγή: koukfamily-cook.blogspot.grΥλικά: για το φύλλο: 500 γρ. αλεύρι (καλύτερα αλεύρι για πίτες) 1 ποτήρι νερό 4 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κουταλιές ρακί (τσικουδιά) 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι για[...]
Πηγή: mageirisa.blogspot.grO μάραθος ή το μάραθο (Foeniculum vulgare η λατινική του ονομασία), είναι ένα ψηλό, πολυετές βότανο της Μεσογείου που αυτή την εποχή το βρίσκουμε παντού, ακόμα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grthe recipe in english υλικά 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 ποτήρι ελαιόλαδο 1/4 ποτήρι ρακή 1 ποτήρι ζεστό νερό 1/2 κουταλάκι αλάτι 1 ματσάκι μάραθο[...]
Πηγή: pepiskitchen.blogspot.grΥλικά Μάραθο 2 φλιτζάνια του τσαγιού ψιλοκομμένα τα τρυφερά κλωνάρια Βλήτα 200 γρ Κολοκυθάκια 3 τεμ Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ Σκόρδα 2 σκελίδες Ντομάτες φρέσκιες 2[...]
Πηγή: chefoulis.grΓια την ζύμη 500 γραμ. αλεύρι 1/2 φ.τ.κ. λάδι ελάχιστη τσικουδιά 1 κ.τ.γ. αλάτι Για την γέμιση: 4 ματσάκια μεγάλα μάραθο ψιλοκομμένο 3 μεγάλα κρεμμύδια[...]
Πηγή: zoyridi.blogspot.grΤώρα που ακόμη βρίσκουμε σε αφθονία άγριο μάραθο στη φύση, τι καλύτερο απο το να φτιάξουμε μαραθόπιτες!!! Είναι πεντανόστιμες και φυσικά πολύ αρωματικές!!![...]
Πηγή: koukfamily-cook.blogspot.grΜαραθόπιτες συνέχεια.....Την συνταγή μου την ζήτησε η Ξανθή και εγώ δεν της χαλάω το χατήρι. Αν και η αλήθεια είναι ότι μου είναι δύσκολο αυτό τον καιρό να[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΣτη Σύρο για πρώτη φορά πήγα πριν πολλάααα χρόνια κι έχω αναμνήσεις πολύ ωραίες. Η δεύτερη φορά ήταν πριν δυο χρόνια αλλά αυτή τη φορά δεν μπορώ να πω ότι μου[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΤώρα που ακόμη βρίσκουμε σε αφθονία άγριο μάραθο στη φύση, τι καλύτερο απο το να φτιάξουμε μαραθόπιτες!!! Είναι πεντανόστιμες και φυσικά πολύ αρωματικές!!![...]
Πηγή: koukfamily-cook.blogspot.grΤα Greek foodblogs ( http://greekfoodblogs.com ) έμαθαν από την chef Ιωάννα Παντελάκη για τις παραδοσιακές Κρητικές μαραθόπιτες στο περιθώριο του 1ου Συμπόσιου[...]
Υλικά: 1 κιλό μάραθο ψιλοκομμένο 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 3 κουτ. σούπας λάδι 2 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα ή 1/2 κουτ. γλυκού αποξηραμένο δυόσμο αλάτι, πιπέρι[...]
Πηγή: xortosyntages.blogspot.gr100 γρ. Μάραθο ψιλοκομμένο 1 κιλό Σπανάκι 1 Λουκάνικο χωριάτικο 1 Κρεμμύδι μέτριο τριμμένο 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 Αυγά 100 γρ. Βούτυρο φρέσκο αλατοπίπερο 1/2[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΠολύ λεπτή πίτα που γίνεται στο τηγάνι με γέμιση το αρωματικό μάραθο και κρεμμύδι. Τι χρειαζόμαστε: ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ¼ κούπας[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά για 1 ταψί 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο 2 φλιτζ τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μάραθο 1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη 4 φρέσκα κρεμμυδάκια 2 αβγά 800 γραμ[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΥλικά για 8 μαραθόπιτες: Για τη ζύμη: 500 γρ. αλεύρι 300 γρ. νερό 2-3 κ.σ. τσίπουρο 20 ml ελαιόλαδο 2 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. ζάχαρη αλάτι Για τη γέμιση: 1 ματσάκι[...]
Πηγή: easykuzina.grΟ Σεφ Νίκος Κατσάνης μας συστήνει έναν απολαυστικό τρόπο να εντάξουμε το σησαμέλαιο στην κουζίνα. Μια συνταγή μέσα από το βιβλίο "Δημιουργώντας με Παρθένο[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html12-14 ατομικές στριφτές πίτες 600 γρ. ρίζα μάραθου ψιλοκομμένου & ζεματισμένου 3 αυγά 250 γρ. τριμμένο κασέρι Ευζώνων 250 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι Ευζώνων[...]
Πηγή: homefood.grΥλικά Για το φύλλο 1 κιλό αλεύρι 1 ποτήρι του κρασιού Λάδι Για τη γέμιση 1 ματσάκι Μάραθο μαζί με ένα ματσάκι χόρτα ότι θέλετε 1/2 κιλό τυρί Νάξου (ημίσκληρο[...]
Πηγή: greekmasa.gr