σοκολατοπιτα ακης | μυδια κατεψυγμενα συνταγες | καπ κεικ σοκολατας παρλιαρος | ρεβυθαδα φουρνου | σολωμος σε αντικολλητικο τηγανι | σαραγλι ευκολο | κεικ με καρυδα παρλιαρος | μπιφτεκια φουρνου με ρυζι
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ψαρικα χωρις φινοκιο

Βρέθηκαν 67 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


Φαγκρί με φασολάκια: τσιπουρομεζές του ΜεΖεν

Ο Αντρέας και ο Γρηγόρης συνεργάζονται εδώ και πολύ καιρό. Στην αρχή ο ένας ήταν διευθυντής και ο άλλος executive chef μεγάλης ξενοδοχειακής αλυσίδας στο Βόλο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ποντάρω στους συνδυασμούς: καλαμάρι με[...]

Οι συνδυασμοί νομίζω πως είναι ή θα έπρεπε να γίνουν το must των ημερών. Σε αυτή τη συνταγή που προέκυψε από ανάγκη ο συνδυασμός αφορά τα καλαμαράκια –[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σουπιές με χορταρικά σε ευτυχή υμέναιο

Σήμερα θυμήθηκα τη γιαγιά μου, από την πλευρά της μητέρας μου, τη Φωτεινή, από την Αγία Ελεούσα, το γένος Αγγέλου. Η γιαγιά μου, λοιπόν, είχε έναν δικό της[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μακαρονάδα με χταπόδι του Μπέλλου

Το καλοκαίρι, το μαγειρευτό χταπόδι του Μπέλλου το τρώμε ως μεζέ με το τσίπουρο ή το ούζο μας και τελειώνουμε σκουπίζοντας το πιατάκι με φρέσκο ψωμί και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα κρητικά: καλαμαράκια με αγουρόλαδο και αλάτσι

Το λόγια είναι λίγα για τη συνταγή της εβδομάδας, όπως και τα υλικά της, επειδή απλώς μιλάνε από μόνα τους! Μικρά καλαμαράκια φρέσκα από τη Γαύδο, αγουρόλαδο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Με καταγωγή κεφαλονίτικη: μπακαλιαρόπιτα

Έχουμε συνηθίσει να τρώμε τον μπακαλιάρο κυρίως του Ευαγγελισμού, επίσης έχουμε συνηθίσει να τον τρώμε κυρίως τηγανητό. Ας ανοιχτούμε λίγο και στα ως προς τα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταπόδι βάλσαμο, με πορτοκάλι και κάπαρη

Είναι κάποιες ώρες της μέρας που θες κάτι να τσιμπολογήσεις, να αλλάξεις την γεύση σου, να μην είναι ακριβώς φαγητό, ούτε γλυκό, αλλά να κάθεται σαν βάλσαμο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα κρητικά: χταποδάκι μυρωδάτο

Δυο μέρες πριν την Καθαρά Δευτέρα και τη Σαρακοστή, τα θαλασσινά ετοιμάζονται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο τραπέζι μας. Η συνταγή που θα μοιραστώ μαζί[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα κρητικά: σουπιές με μάραθα και αβρωνιές

Με τις αβρωνιές είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι γνωρίζεστε. Αν όχι, να σας συστήσω (με τον δικό μου τρόπο)! Πολλοί τις παρομοιάζουν με άγρια σπαράγγια[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σουπιές ΙΙ:  με σελινόριζα και πράσο

Το σπανάκι ταιριάζει ωραία με τις σουπιές αλλά δεν είναι το μόνο. Ένα πολύ απλό και νόστιμο φαγητό γίνεται από τον συνδυασμό τους με πράσα και σελινόριζα.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το χειμωνιάτικο χταπόδι

Τώρα με το κρύο η σκέψη πάει σε μαγειρευτά, χορταστικά πιάτα, με μπόλικους υδατάνθρακες… Όταν αποζητάμε κάτι τέτοιο συνήθως δεν σκεφτόμαστε ψαρικά. Ε,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χωρίς γλουτένη: σολομός απαιτήσεων

Είκοσι λεπτά αρκούν για να γευτείτε ένα πιάτο αξιώσεων, ιδεώδες για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη αλλά και όσους μένουν πιστοί στις αρχές της[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αντ' αυτού... χταπόδι

Μου μοιάζει ιδανικό φαγητό για καλοκαιρινά μεσημέρια σε εξοχικά δίπλα στη θάλασσα. Για εκείνη τη στιγμή που μαζεύεσαι, καθώς ο ήλιος γίνεται ανυπόφορος, και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
​​​Το μικρό ψάρι τρώει το μεγάλο

Πόσο εύκολα αντιστρέφεται, κι εν τέλει διαψεύδεται, η γνωστή κυνική παροιμία. Χρειάζεται βέβαια εδώ και η βοήθεια του κακότροπου ψαρά, που υπακούει στη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα κρητικά: μακαρονάδα θαλασσινή για φίλους[...]

Δεν είναι τυχαίο, τελικά, που τα καλύτερα συμβαίνουν όταν λειτουργούμε με λίγο περισσότερο αυθορμητισμό και, φυσικά, καλή διάθεση. Κυριακάτικο μπανάκι με τους[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μύδια σαγανάκι με πικάντικη φέτα

”Η θεία Φρειδερίκη δεν ειδικεύεται μόνο στα φίνα παξιμαδάκια αλλά και στα νόστιμα μύδια. Με σάλτσα ντομάτας και μια χούφτα χοντροκομμένη, πικάντικη και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γαύρος, σαρδέλες στο φούρνο με μάραθα, ντομάτα,[...]

O γαύρος είναι σταθερή αξία και σε καλή τιμή. Οι σαρδέλες είναι σίγουρα νοστιμότερες αλλά όχι σταθερές και οι τιμές τους παίζουν πολύ. Η συνταγή απλή, νόστιμη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Καλοκαιράκι με χταπόδι και κοφτό μακαρονάκι

[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα] Αχ αυτό το καλοκαιράκι με τις ομορφιές του και τα νόστιμα φαγητά του… Να δεις ντομάτες που υπάρχουν αυτή την περίοδο, να[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταπόδι στον φούρνο του Μπέλλου

Στην ψαροταβέρνα «Κληματαριά», στις Μπενίτσες, δύσκολα βρίσκεις τραπέζι τέτοια εποχή. Εκτός από τους σταθερούς, μόνιμους κερκυραίους πελάτες, που[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το σαρακοστιανό μου μυδοπίλαφο

«Είναι θεσμός», λένε κάποιοι φιλοξενούμενοί μας, «να κάνουμε Κούλουμα στο Milias Camps Village . Σκι νωρίς το πρωί στον Παρνασσό και το[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα καλαμαράκια σε τόνο εμπιστευτικό

Μου αρέσει κι εμένα η γλυκιά γεύση που παίρνουν τα καλαμαράκια όταν τα τηγανίζεις σε δυνατή φωτιά, καλά αλευρωμένα. Μυρίζει το σπίτι, μυρίζουν οι ταβέρνες,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γαρίδες Αμβρακικού τυλιγμένες με κανταΐφι,[...]

(photo: Ευστράτιος Καλαθάκης) Οι γαρίδες έχουν μεγάλη γοητεία, τις βρίσκεις σχεδόν παντού, είναι διαθέσιμες φρέσκες ή κατεψυγμένες, είναι εύκολες στην[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γαρίδες μαρινάτες και τα εξωτικά μυστικά τους

Δεν είναι μόνο κατάλληλες για ημέρες νηστείας αυτές οι γαρίδες: μυρωδάτες και καυτερές όσο πρέπει χάρη στο μίγμα μπαχαρικών, το περίφημο "5 spices"[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Καλαμάρια τουρσί πικάντικα

Θα τα φτιάξετε τουλάχιστον μια εβδομάδα προτού τα φάτε. Όταν πρόκειται να σερβίρετε, στραγγίστε τα κομμάτια, περιχύστε με καλό φρουτώδες ελαιόλαδο και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταποδάκι στη σχάρα με φάβα, καραμελωμένο[...]

(photo: Ευστράτιος Καλαθακης) Η περίοδος της νηστείας δεν πρέπει να μας φαίνεται περιοριστική, μιας και ο κόσμος της μαγειρικής είναι τεράστιος, βρε παιδιά.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γαριδομακαρονάδα του θριάμβου

Είναι πολλά αυτά που λέω ότι θα γίνω όταν θα μεγαλώσω αν και μεγάλη πια. Γητεύτρια γερακιών, εργάτρια στο Maranello, ντράμερ και άλλα. Εκείνο όμως που οι[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σαρδέλες του καλοκαιριού, με ντομάτα και κάπαρη

Δοκιμάστε να φτιάξετε τις σαρδέλες με έναν καλοκαιρινό και διαφορετικό τρόπο. Θα εκπλαγείτε με τη νοστιμιά του φαγητού. Σε όσους αρέσει η πικάντικη κάπαρη,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σουπιές με σπανάκι και σέσκουλα

Εντάξει, γνωρίζω ότι γίνομαι γραφική αλλά τι να σας πω... σαν τη μαμά μου κανείς. Σουπιές με σπανάκι και σέσκουλα για σήμερα, μια συνταγή που σε οδηγεί direct[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταπόδι ξυδάτο, ο πιο εύκολος ουζομεζές

Το ξυδάτο χταπόδι είναι ένας πανεύκολος και νόστιμος μεζές. Ουσιαστικά είναι ό,τι πιο εύκολο μπορεί κανείς να φτιάξει μετά το χταπόδι στα κάρβουνα. Αν δείτε[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Απεριτίφ με τσίπουρο και μαρμελάδα μούρο

Τι είναι απεριτίφ; 'Η απεριτίβο στα ιταλικά; Ενα ποτό που ανοίγει την όρεξη όπως υπονοεί και η λέξη, η οποία προέρχεται από το λατινικό ρήμα aperire που[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy