Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 20 συνταγές
Σημείωση: χρησιμοποίησα το γκριλ και ένα πολύ ξέβαθο σχεδόν επίπεδο ταψί. ΥΛΙΚΑ: 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες (τώρα είναι[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΠιστή στο πνεύμα λιτότητας και μέτρου του navarino,η απόλυτα καλοκαιρνή (μετά τη χωριάτικη) σαλάτα...οπου,ενίοτε αλλάζοντας τον τόνο...και εμψυχώνει ως[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.gr...για πρωινό(όχι όμως με τέτοια ζέστη εδώ...) ή... όταν δεν υπάρχει τίποτα για φαγητό...(όπως σήμερα...) Είναι η δευτερη εκδοχή σε μια παλιότερη συνταγή για[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΑγαπημένο καλοκαιρινό φαγητό,ένας λόγος για να σώσουμε μικρές ποσότητες λαχανικών που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε,και βέβαια μια γρήγορη εναλλακτική λύση[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤο τουρσί αυτό εγώ ξέρω ότι φτιάχνεται στην Πελοπόννησο. Ίσως να φτιάχνεται και αλλού, ευκαιρία είναι τώρα να το μάθουμε από τα σχόλια σας. Η διαδικασία του[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣυνταγή τουρσί με μελιτζανάκια είχα βάλει και πέρισυ αλλά δεν βρήκα μεγάλη ανταπόκριση από το αναγνωστικό κοινό του cookthebook. Φέτος επανέρχομαι με αρκετά[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜη με πάρετε με τις πέτρες! Σήμερα σκέφτηκα να μετουσιώσω ένα πικάντικο μεζέ των μεζεδοπωλείων σε κύριο φαγητό. Το έμπνεύστηκα και το έφτιαξα για πρώτη φορά.[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΗ συνταγή μου προέκυψε απο μια ιδέα του σεφ Jean Georges Vongerichten ,την οποία είχα διαβάσει παλιότερα σε στήλη τη Ντ. Κόχυλα στα Νέα. Αυτός μαγείρευε ως[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤώρα θα μου πείτε: "σιγά το πράγμα!". Και όμως! Εγώ πιστεύω ότι τα φαγητά που φαίνονται απλά στην παρασκευή τους, είναι ίσως και τα πιο δύσκολα στο να τα[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΕίναι η σάλτσα που κάνει τη νοστιμιά... Γιατί τι θα ήταν το μακαρόνι χωρίς αυτή.... Κάποιος,όταν αναφέρθηκα στη συνταγή,μου είπε, "και γιατί να βάλω ταραμά[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣημείωση: ξέρω ότι οι περισσότερες -με πρώτες και καλύτερες τις συνεταίρες μου cook & betty- θα κάνετε ... μπλιάχ! Κάτι βέβαια που εμάς τους φαν των[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜια εξαιρετική σαλάτα που, αν περισσέψει, φυλάσσεται στο ψυγείο και γίνεται ακόμη νοστιμότερη!! Την προέλευσή της έχει ιταλική σύμφωνα με την αλλοδαπή[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜπορεί να φαγωθεί και σαν κυρίως πιάτο και ο επιθετικός προσδιορισμός "δροσερή" έχει να κάνει με το ότι αφήνω τις πατάτες και τα καρότα που είναι βρασμένα να[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΣτα μέρη μου συνηθίζουμε πολύ το κουνουπίδι καπαμά...δηλαδή ελαφρά τηγανισμένο, με ντομάτα και κανέλα,χωρίς καθόλου κρεμμύδι ή σκόρδο...στο τέλος,δε, του[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΑς μου συγχωρεθεί η υπερβολή στην εκτίμηση μου: ότι πρόκειται για το νοστιμότερο έδεσμα του κόσμου αλλά είναι βλέπετε κάποια πράγματα που μας διέπουν[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΑς κανουμε λιγη διαιτα (λεμε τωρα..) ...με στυλ! Υλικα 1-2 πράσινες σαλάτες αμυγδαλακι φιλε 1 φλυτζανακι του καφε σταφίδες 1 [...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΤην ταραμοσαλατα δεν τη συμπαθω ιδιαιτερα,μα την Μ. Εβδομαδα που νηστευουμε την τιμουμε...α, και την Κ.Δευτερα...τον υπολοιπο χρονο μάλλον μου ειναι αδιαφορη![...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜιας και είναι τώρα η εποχή των αμπελόφυλλων -αλλά και όταν δεν είναι κάλλιστα μπορούμε να τα συντηρούμε ελαφρά ζεματισμένα στην κατάψυξη- είπα να φτιάξω[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grΜιας και μπήκαμε στη σαρακοστή είπα να φτιάξω μια φάβα. Άσε που έρχονται και δύσκολες μέρες και μια τέτοια συνταγή πάντα θα είναι χρήσιμη. Γιατί είναι ένα[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.grM ία σταθερή μαγειρική αξία του μπουφέ μας! Επειδή αυτή τη φορά δε βρήκα σπανάκι έβαλα iceberg αλλά το ιδανικό είναι το σπανάκι ωμό. Κι αυτή η σαλάτα μάλλον[...]
Πηγή: cookthebook.blogspot.gr