Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 75 συνταγές
Είναι από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές για ομαδικές εκδηλώσεις κι αυτή τη φορά είχε δύο έξτρα συστατικά επιτυχίας: ντοματάκια απο το μποστάνι της ταράτσας[...]
Πηγή: bostanistas.grΣερβίρω πάντα την υπέροχη αυτή σαλάτα στα καλοκαιρινά μας πικνίκ. Την ετοιμάζω το προηγούμενο βράδυ και την παίρνουμε μαζί στην ακροθαλασσιά, για να την φάμε[...]
Πηγή: bostanistas.grΦτιάξτε μια δροσερή, εύγευστη, καλοκαιρινή σαλάτα με ρεβίθια. Αλλά και χειμωνιάτικη μπορεί να γίνει, αν αλλάξετε κάποια λαχανικά. Είναι τόσο χορταστική, που[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίτε πρόκειται για γλυκίσματα ψυγείου - οι Μαρίες, Τσέκου και Πετρίδη , μας χάρισαν δύο άκρως δροσερές ιδέες - είτε για αλμυρά γεύματα - όπως οι μεζέδες της[...]
Πηγή: bostanistas.grΜη με ρωτάς τι καιρό κάνει. Ο καιρός έχει γίνει ο καθρέφτης μας. Ξυπνάς υπό βροχή και ψύχρα και μετά πετάς τα ρούχα άρον άρον, ψάχνεις για δανεικό μπανιερό[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Αν χτυπήσω το κουδούνι του γείτονα και με περισσή ευγένεια του ζητήσω να μου ετοιμάσει μια ομελέτα;». Κυριακάτικες σκέψεις ενός πεινασμένου[...]
Πηγή: bostanistas.grΧρόνια πριν, σε μια μάζωξη φίλων μαραθωνοδρόμων, για τα μεθεόρτια του κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, μεταξύ των αναλύσεων για τις επιδόσεις των αθλητών μας,[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάθε αρχή της άνοιξης που κάνουν την εμφάνισή τους τα κουκιά και οι αγκινάρες, οι επιλογές μαγειρέματός τους είναι πολλαπλές. Με λευκή ή κόκκινη σάλτσα, λίγες[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεκαπέντε ακόμη μέρες προθεσμία μας δίνει για να τη δοκιμάσουμε αυτή η απλή, ασυνήθιστη και όμως γευστικότατη σαλάτα που μπορεί να σταθεί ως ορεκτικό ή μεσαίο[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ φάβα είναι ένα φαγητό που άργησε λίγο να μπει στον διατροφικό μου κόσμο. Σαν παιδί, όταν την πρωτοδοκίμασα, η αλήθεια είναι ότι δεν ξετρελάθηκα και για[...]
Πηγή: bostanistas.grΞαναγυρνώ στην αγκινάρα, την αγαπημένη μου βασιλοπούλα του χειμώνα και της πρώιμης άνοιξης. Για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, επειδή καθώς δρασκελάμε τον Φλεβάρη[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπό τον Παράδεισο στα Τάρταρα: Μπορεί να 'ναι το πιο φρέσκο, τραγανό και ζωογόνο κατασκεύασμα και από την άλλη το πιο βαρετό, αδιάφορο, πληκτικό. Να[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν ξέχασα ότι ύστερα από το αγαπημένο μου σαλμορέχο σας χρωστάω κι ένα γκασπάτσο. Και κατ’ αρχήν πρέπει να ξεδιαλύνουμε μια παρεξήγηση: στον[...]
Πηγή: bostanistas.grΜ’ αρέσει πολύ η πατατοσαλάτα με μπόλικο λάδι, λεμόνι, αλατοπίπερο μαζί με κρεμμύδι, μαύρες ελιές, σφικτά αβγά και κομματάκια ντομάτας. Να έχω μαζί και[...]
Πηγή: bostanistas.grΈχω ένα κόλλημα, μια εξάρτηση. Λέγεται λιαστή ντομάτα. Πιστεύω πως αντιπροσωπεύει όλη τη δύναμη και την απλότητα της μεσογειακής κουζίνας. Από τη στιγμή που[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ συνδυασμός λαχανικών και οσπρίων είναι πολύ διαδεδομένος σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Στην Κωνσταντινούπολη όμως προχώρησαν ένα βήμα μπροστά. Πήραν το[...]
Πηγή: bostanistas.grΠαρόλο που οι μαραθόπιτες θεωρούνται κυρίως χανιώτικες πίτες, τις φτιάχνουμε σε όλη την Κρήτη. Τουλάχιστον όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, μαραθόπιτες φτιάχναμε[...]
Πηγή: bostanistas.gr”Η θεία Φρειδερίκη δεν ειδικεύεται μόνο στα φίνα παξιμαδάκια αλλά και στα νόστιμα μύδια. Με σάλτσα ντομάτας και μια χούφτα χοντροκομμένη, πικάντικη και[...]
Πηγή: bostanistas.grΌταν είσαι στο χωριό κάθε πρωί θα έρθει ένα πεσκέσι. Μια γειτόνισσα θα φέρει 2 αυγά, η άλλη δυο ντομάτες και ένα αγγουράκι και η ξαδέλφη σου λίγα φρέσκα[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Εύη Σκούρα] Έχω καιρό να σας προτείνω μια θρεπτική και νόστιμη σαλάτα. Από αυτές τις σαλάτες που τις τρως άνετα για κυρίως πιάτο, γιατί δεν έχει[...]
Πηγή: bostanistas.grΤις περισσότερες φορές που στο τραπέζι έχουμε ψητό κρέας ή κοτόπουλο, αναζητάμε ένα συνοδευτικό που να ξεφεύγει από την πεπατημένη της πατάτας ή του ρυζιού.[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάποια φορά, που ο γιος μας ήταν στην Ελλάδα, πήγαμε μαζί στη λαϊκή αγορά και με τη δική του ματιά είδε τους πάγκους με τα φρούτα και τα λαχανικά[...]
Πηγή: bostanistas.gr(photo: Κώστας Κωβαίος) Την περίοδο αυτή μαγειρεύουμε όσο γίνεται υγιεινά και νόστιμα. Μια καλή ιδέα είναι μια ελαφριά σαλάτα με φασόλια η οποία είναι εύκολη,[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαθώς άρχισα να γράφω, είδα ότι ο αυτόματος διορθωτής έβαλε τα κόκκινα. Δεν είναι «ρώσικη» αλλά «ρωσική», είπε ο διορθωτής. Για[...]
Πηγή: bostanistas.gr«Έτσι φτιάχνομε τους κολοκυθοανθούς κάτω», είπε η μαμά μου. Σε ελεύθερη απόδοση: «Έτσι φτιάχνουμε τους κολοκυθοανθούς στη γειτονιά μου, στο[...]
Πηγή: bostanistas.grΑυτό τον καιρό τα κληματόφυλλα είναι λεπτά και τρυφερά, οπότε είναι η πιο κατάλληλη εποχή για να τα κάνουμε ντολμαδάκια. Αν περισσέψουν να φυλάμε στην[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα όσπρια γενικώς στην Ελλάδα υπήρξαν κορυφαίο φαγητό επιβίωσης, μια και εκτός από ενέργεια περιέχουν και μπόλικες πρωτεΐνες. Στην Κρήτη αγαπήσαμε πάρα πολύ[...]
Πηγή: bostanistas.grΜέρες τώρα σκέφτομαι τι να σας παρουσιάσω αυτή την εβδομάδα. Διαβάζω διάφορα έντυπα και βιβλία μαγειρικής, ιστορικές συνταγές αλλά δεν βγάζω άκρη. Ο εορτασμός[...]
Πηγή: bostanistas.grΣεπτέμβρης, ο μήνας της αρχής! Τα φρούτα του μήνα είναι σταφύλια, αχλάδια και φραγκόσυκα. Οι μαρμελάδες, οι τάρτες και τα γλυκά κουταλιού έχουν την τιμητική[...]
Πηγή: bostanistas.grΑναπολώ τα κυριακάτικα απογεύματα που άρπαζα ένα κρουασάν molto από το ντουλάπι –ποιος νοιαζόταν τότε για τα συντηριτικά- κι ένα χιλιάρικο απ' το[...]
Πηγή: bostanistas.grΠέντε υπέροχα κορίτσια από τις Η.Π.Α. ομόρφυναν την καλοκαιρινή μας παρέα φέτος. Όλες απόφοιτες από επιφανή αμερικανικά πανεπιστήμια, αποφάσισαν να περάσουν[...]
Πηγή: bostanistas.gr