Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 36 συνταγές
Η σημερινή συνταγή αποτελεί την καλύτερη απόδειξη για τη διάθεσή μου να προσαρμοσθώ στις νέες διατροφικές απαιτήσεις της νέας εποχής. Έτσι έσπευσα, δίχως[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη] Το κισίρ, πολλοί το μπερδεύουν με το ταμπουλέ. Η αλήθεια είναι οτι συγγενεύει πάρα πολύ, μερικοί μάλιστα το αποκαλούν "τούρκικο[...]
Πηγή: bostanistas.gr[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη] Σε μοναστήρια και σε νησιά, στη Σίφνο για παράδειγμα, τα ρεβίθια είναι φαγητό κυριακάτικο. Τα βάζουν στη γάστρα και τα ψήνουν για[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα ψητά λαχανικά είναι μια εναλλακτική πρόταση στις σαλάτες με ωμά λαχανικά. Είναι εύκολα στο ψήσιμο, το μόνο που χρειάζονται είναι ένα νόστιμο dressing και[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο καλοκαιράκι μου αρέσουν οι σαλάτες... και βέβαια τις φτιάχνω με ό,τι έχω στο ψυγείο. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη συνταγή, τις καλύτερες θα τις μοιράζομαι μαζί[...]
Πηγή: bostanistas.grΕντάξει, αρκετά σας γλύκανα τόσες μέρες , πάμε τώρα να δοκιμάσουμε κάτι αλμυρό. Σαλάτα με ψητά λαχανικά και κινόα, με βινεγκρέτ βασιλικού. Ένα πιάτο μυρωδάτο,[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ Ιωάννα Τσολομίτη* είναι ακριβώς όπως και το φωτεινό μαγαζί της. Μια γυναίκα ανοιχτόκαρδη και φιλόξενη που αγαπάει τη μαγειρική και τους πελάτες της. Έβλεπα[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο σκουμπρί είναι ψάρι εξαιρετικό. Είναι νόστιμο, μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους και είναι ακόμη σχετικά φτηνό. Κάθε φορά που τα βρίσκω στον ψαρά, τα τιμώ.[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπό το σημερινό φαγάκι μπορεί να απουσιάζει το glamour αλλά αποτελεί μια τίμια, οικονομική πρόταση για χορταστικό και πρωτίστως θρεπτικό γεύμα. Άλλωστε μου[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές για ομαδικές εκδηλώσεις κι αυτή τη φορά είχε δύο έξτρα συστατικά επιτυχίας: ντοματάκια απο το μποστάνι της ταράτσας[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα όσπρια γενικώς στην Ελλάδα υπήρξαν κορυφαίο φαγητό επιβίωσης, μια και εκτός από ενέργεια περιέχουν και μπόλικες πρωτεΐνες. Στην Κρήτη αγαπήσαμε πάρα πολύ[...]
Πηγή: bostanistas.grΧρόνια πριν, σε μια μάζωξη φίλων μαραθωνοδρόμων, για τα μεθεόρτια του κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, μεταξύ των αναλύσεων για τις επιδόσεις των αθλητών μας,[...]
Πηγή: bostanistas.grΚάθε αρχή της άνοιξης που κάνουν την εμφάνισή τους τα κουκιά και οι αγκινάρες, οι επιλογές μαγειρέματός τους είναι πολλαπλές. Με λευκή ή κόκκινη σάλτσα, λίγες[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ φάβα είναι ένα φαγητό που άργησε λίγο να μπει στον διατροφικό μου κόσμο. Σαν παιδί, όταν την πρωτοδοκίμασα, η αλήθεια είναι ότι δεν ξετρελάθηκα και για[...]
Πηγή: bostanistas.grΞαναγυρνώ στην αγκινάρα, την αγαπημένη μου βασιλοπούλα του χειμώνα και της πρώιμης άνοιξης. Για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον, επειδή καθώς δρασκελάμε τον Φλεβάρη[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ πικάντικη και πολύ νόστιμη σούπα που σας προτείνω είναι εμπνευσμένη από την ινδική Tomato Rasam. Οι Ινδοί χρησιμοποιούν πάρα πολύ τη φάβα. Αποκαλείται dal[...]
Πηγή: bostanistas.grΟ συνδυασμός λαχανικών και οσπρίων είναι πολύ διαδεδομένος σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Στην Κωνσταντινούπολη όμως προχώρησαν ένα βήμα μπροστά. Πήραν το[...]
Πηγή: bostanistas.grΈχω ένα κόλλημα, μια εξάρτηση. Λέγεται λιαστή ντομάτα. Πιστεύω πως αντιπροσωπεύει όλη τη δύναμη και την απλότητα της μεσογειακής κουζίνας. Από τη στιγμή που[...]
Πηγή: bostanistas.gr”Η θεία Φρειδερίκη δεν ειδικεύεται μόνο στα φίνα παξιμαδάκια αλλά και στα νόστιμα μύδια. Με σάλτσα ντομάτας και μια χούφτα χοντροκομμένη, πικάντικη και[...]
Πηγή: bostanistas.gr(photo: Κώστας Κωβαίος) Την περίοδο αυτή μαγειρεύουμε όσο γίνεται υγιεινά και νόστιμα. Μια καλή ιδέα είναι μια ελαφριά σαλάτα με φασόλια η οποία είναι εύκολη,[...]
Πηγή: bostanistas.grphoto: Εύη Σκούρα Μεγάλη Εβδομάδα σημαίνει, για τους περισσότερους, νηστεία. Πώς, όμως τρώγεται η ωμή σαλάτα χωρίς λάδι; Αυτό το πεντανόστιμο νηστίσιμο[...]
Πηγή: bostanistas.gr