Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 419 συνταγές
Χάρη στη νοστιμιά τους, τα μαγειρευτά έχουν ξεπεράσει το ζήτημα της προέλευσης και το γεγονός ότι ξεπήδησαν από την ανθρώπινη πείνα για κρέας και την ανάγκη[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά Για το κρέας 1 1/2 κιλό ψαχνό αρνίσιο κρέας, κομμένο σε χοντρούς κύβους (ή 1 κιλό αρνίσιο κρέας και ένα μικρό κοτόπουλο, κομμένο στα 6. 1 1/2 φλιτζ. τσ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1 κ. αλεύρι από σιτάρι (κατά προτίμηση κίτρινο) 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο 1 κ.γ. αλάτι γάλα ή νερό, όσο πάρει για το σερβίρισμα: φρέσκο βούτυρο και τριμμένη[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamihttp://syntagesapokatina.blogspot.gr Υλικά Τα χοντρά άντερα ενός χοιρινού. 1 κιλό καυκαλίδες ψιλοκομμένες (Όσο περισσότερες τόσο πιο νόστιμη η οματιά) το[...]
Πηγή: syntagesapokatina.blogspot.grΛατρεύετε την πίτα, όπως εγώ; Διαβάστε τότε τις παρακάτω πληροφορίες που δεν είναι μόνον ενδιαφέρουσες αλλά και χρήσιμες. Η πίτα είναι ένα έδεσμα γνωστό από[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 10 Φθινόπωρο 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΑΓΚΙΝΑΡΕΣ Πλούσιες σε ασβέστιο,φώσφορο, σίδηρο και ίνες. Για την καλύτερη απορρόφησή τους από τον οργανισμό θα πρέπει να συνδυάζονται με τροφές πλούσιες σε[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΜέσα στο κρητικό εδεσματολόγιο σπουδαία θέση τόσο από νοστιμιά όσο και από διατροφική αξία έχει ο ξινόχοντρος. Είναι ένα παρασκεύασμα που συνδυάζει με μεγάλη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα κόλλυβα είναι μέρος της θρησκευτικής τελετουργίας της εκκλησίας μας και παρασκευάζονται στα μνημόσυνα των νεκρών μας αλλά και τα Ψυχοσάββατα.Ψυχοσάββατα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤο σπασμένο στάρι (σιτάρι) , ο χόντρος όπως το λέμε στην Κρήτη, είναι βασικό συστατικό πολλών παραδοσιακών μας φαγητών. Μάλιστα, παλιότερα χρησιμοποιούνταν[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr1 ½ κιλό χοιρινό απο το λαιμό 2 καρότα 2 μέτρια κρεμμύδια 4 ντομάτες ώριμες ½ κιλό σιτάρι 6 δαμάσκηνα ½ χούφτα καρύδια 6 χουρμάδες ½ χούφτα βερίκοκα[...]
Πηγή: sidagi.grΗ ουσία βρίσκεται συχνά πίσω από τις κουΐντες, στα παρασκήνια και σε όσα δεν αποκαλύπτονται αμέσως στο θεατή, γι’ αυτό και είναι μαγικά. Συνέχεια του άρθρου[...]
Πηγή: pandespani.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 08 Άνοιξη 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΠλιγούρι (πουργκούρι ή μπλουγούρι ή χόντρος) ονομάζεται το αλεσμένο σιτάρι. Είναι εξαιρετικό υλικό δημητριακό, διότι είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 10 Φθινόπωρο 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 08 Άνοιξη 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 08 Άνοιξη 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΜοσχαράκι κοκκινιστό γιουβέτσι στο φούρνο είναι σαν να λέμε Κυριακή μεσημέρι με την οικογένεια. Ένα απ’ τα απόλυτα comfort foods της ελληνικής κουζίνας, το[...]
Πηγή: caruso.grπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 11 Χειμώνας 2019-20 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 09 Καλοκαίρι 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥΛΙΚΑ 500 γρ. βοδινός κιμάς, 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο, 1 αβγό, 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά, 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό[...]
Πηγή: xrysessyntages.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 08 Άνοιξη 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 08 Άνοιξη 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές[...]
Πηγή: akispetretzikis.comπερισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΕλαιόλαδο 1 μπουτάκι αρνίσιο κομμένο στα 4 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 2 σκελίδες σκόρδο 4-5 φύλλα δάφνης 1 κλαράκι μαντζουράνα λίγο θυμάρι λίγο[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΥλικά Για τα μπιφτέκια: 500γρ. μοσχαρίσιο κιμά, ¾ φλ. (150 γρ.) κινόα, 1/3 φλ. (85 γρ.) ελαιόλαδο, 2 κουταλιές ξίδι, 1 ½ κουταλιά ρίγανη, 75 γρ. κεφαλοτύρι ή[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΓυρίζοντας από τη θάλασσα, το μόνο που μας απασχολούσε ήταν τί θα φάμε. Η πείνα μετά από τόσα μακροβούτια και πατητές γίνεται επικίνδυνα αισθητή. Ήξερα πως εγώ[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΟ τραχανάς είναι ένα παραδοσιακό ζυμαρικό που φτιάχνεται από πλιγούρι, δηλαδή σιτάρι κοπανισμένο ή αλεσμένο, σιμιγδάλι ή αλεύρι που βράζεται απαραίτητα μέσα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΣέρβιρε μια καυτερή μεξικάνικη σαλάτα σε βρόσιμο μπολ από τραγανή τορτίγια. Μια έξυπνη ιδέα για να χορτάσεις, τρώγοντας και το πιάτο της σαλάτας σου... [...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html