κομποστα ροδακινο αργυρω | κεικ πορτοκαλι με σιροπι | μπισκοτα με κακαο | ρυζι με γαριδες | μαριναδες για κοτοπουλο δρισκας | φρουι ζελε συνταγη | μπεζεδες | συνταγη για κεικ απλο παρλιαρος
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κρεατικα χωρις φασολακια παρμεζανα καραμελα

Βρέθηκαν 494 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


Τα ιταλικά: αρνίσια παϊδάκια από το Λάτσιο

Πριν από πολλά χρόνια, είχα βρεθεί το Πάσχα στην Ιταλία, φιλοξενούμενη της φίλης μου της Claudia. Ανήμερα την Πασχαλιά, είμασταν καλεσμένοι στο σπίτι ενός[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κότσι στη λαδόκολλα, με μπύρα

Χοιρινά κότσια, ψημένα κλασσικά στη λαδόκολλα, σε χαμηλή θερμοκρασία λουσμένα με μπύρα. Απαιτείται, βέβαια, λίγος παραπάνω χρόνος για το ψήσιμό τους αλλά[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χοιρινή τηγανιά με λουκάνικο και πράσο

Η πρασοτηγανιά είναι ένα απο τα αγαπημένα μας χειμωνιάτικα γρήγορα φαγάκια. Σήμερα θα σας παρουσιάσω μια εμπλουτισμένη παραλλαγή της, με χωριάτικο λουκάνικο.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κότσι χοιρινό με ένα μάτσο βότανα

Είναι το πιο οικονομικό ψητό, νοστιμότατο και κάθε χρόνο κερδίζει το χαμένο μέχρι πρόσφατα έδαφος, μπαίνει σε όλο και περισσότερους φούρνους. Τραγανή πετσούλα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου και δύο μυστικά

Μετά τις αφράτες τηγανίτες με σύκα και μέλι , επέλεξα να φτιάξω τα αφράτα κεφτεδάκια φούρνου. Είναι τυχαίο, πίστεψέ με. Δεν έχω σκοπό από εδώ και πέρα να[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Πένες με ψαρονέφρι, λαχανικά και τυρί κρέμα

(photo: Κώστας Κωβαίος) Σε αρκετές περιπτώσεις, θέλουμε να μαγειρέψουμε κάτι εύκολο αλλά συνάμα χορταστικό και εντυπωσιακό. Ένα πιάτο ζυμαρικών είναι πάντα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα κρητικά: μαυρομάτικα με νεράντζι

Τα μαυρομάτικα φασόλια μου αρέσουν γιατί είναι πολυμορφικά. Οποιαδήποτε εποχή του χρόνου συνδυάζονται με λαχανικά, καπνιστό κρέας, τρώγονται ζεστά ή κρύα ή[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χοιρινό με πρασοσέλινο, των ημερών

Το χοιρινό δεν είναι αγαπημένο μου κρέας. Το κρέας γενικά δεν είναι αγαπημένη μου τροφή. Ωστόσο από όταν δοκίμασα το χοιρινό με πρασοσέλινο της Αντιγόνης,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κοτόπουλο οσομπούκο για εγκρατείς

Το Οσομπούκο, όπως όλοι γνωρίζετε, είναι μιλανέζικη σπεσιαλιτέ με μοσχαρίσιο κότσι, λαχανικά σε σάλτσα ντομάτας, λευκό κρασί και ζωμό. Γαρνίρεται,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μοσχαράκι με μανιτάρια για τα πρωτοβρόχια

Χτες το βράδυ η αγαπημένη μου φίλη Μαρία ήρθε με το καλάθι από τη λαϊκή, που έμοιαζε με φθινοπωρινή παλέτα. Ανασκουμπώθηκε και χώθηκε στην κουζίνα για να μου[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γεμιστό νησιώτικο αρνάκι σε αστική τραπεζαρία

Η μνήμη είναι πολύ παλιά, σχεδόν έχει ξεθωριάσει. Δεν θυμάμαι πώς έγινε και βρεθήκαμε καλεσμένοι σε μια μακρινή θεία μου από την Κάρπαθο. Ήταν πάλι κάποιο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κατσικάκι φρικασέ με αντίδια και μαρούλια

Το φρικασέ είναι ένα κλασικό μαμαδίστικο φαγητό. Δεν το κάνουν όμως όλες οι μαμάδες με τα ίδια χόρτα. Η επιλογή τους διαφέρει ανάλογα με την καταγωγή και την[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κουνέλι κρασάτο με μανιτάρια

Παρόλο που στο σπίτι μου ο λαγός θεωρείτο βασιλικό φαγητό και όποτε μας δινόταν η ευκαιρία να τον μαγειρέψουμε σαλμί ή στουφάτο το θεωρούσαμε σπουδαίο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μακαρόνια με κιμά και κεφαλογραβιέρα Ρεθύμνου

Ακούγεται φαγητό απλό αλλά να ξέρετε πως είναι η πιο παρεξηγημένη μακαρονάδα. Το μυστικό της βρίσκεται όλο στον κιμά, που δεν πρέπει να έχει ίχνος λίπους.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα κρητικά: τηγανιά με απάκι

Χαίρεται και καλώς βρεθήκαμε! Σας γράφω από τα Χανιά της Κρήτης. Η χαρά μου είναι απερίγραπτη που θα μοιράζομαι συνταγές του τόπου μου (και όχι μόνο) μαζί[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χοιρινό με πράσο και αυγολέμονο με γιαούρτι

Με μια σκληρά εργαζόμενη μάνα, αναγκαστήκαμε από πολύ νωρίς να μοιράζουμε τις δουλειές του σπιτιού με την αδελφή μου. Εγώ άρχισα να μαγειρεύω από πολύ μικρή[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χοιρινές μπριζόλες με δάφνη

Το χοιρινό είναι ένα κρέας αρκετά παρεξηγημένο ως πολύ λιπαρό. Αυτό είναι κάτι που εξαρτάται από το κομμάτι που θα χρησιμοποιήσουμε, όπως και στο μοσχάρι. Η[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Λαχταριστό μου γιαουρτλού

Φαγητό ζεστό, θερμό, γεμάτο αψάδα και ζωή. Το αντικείμενο του πόθου μου: κεμπάπ γιαουρτλού. Πιάτο ζουμερό, που συνήθως σερβίρεται πάνω σε καλοψημένες πίτες[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπριζόλες φούρνου, με μπύρα και τζίντζερ

Το κλασσικό είναι πάντοτε και πιο ωραίο. Μπριζόλες με πατάτες στον φούρνο. Αυτό το φαγάκι, όπως και να το φτιάξεις, είναι best seller. Eδώ έχω προσθέσει μπύρα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κοτ κοτ κοκκινιστό (έτσι το έλεγα όταν ήμουν[...]

(photo: Κική Τριανταφύλλη) Μια φορά την εβδομάδα το μενού στο σπίτι μας περιλαμβάνει κοτόπουλο . Πότε «κινεζοφέρνει» ψιλοκομμένο με σάλτσα σόγιας[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κατσικάκι με υποψία άνοιξης

Κατσικάκι φουρνιστό και ευωδιαστό. Αυτό τα λέει όλα. Γήινο και μεστό αλλά και με μια υποψία άνοιξης, χάρις στο δυόσμο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Photo:[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Εχεις αλεύρι; Κάνε ματσάτα

Τα ματσάτα είναι τα φρέσκα φολεγανδρίτικα ζυμαρικά που γίνονται στο πι και φι. Στο νησί τα τρώνε με κατσικάκι ή κουνέλι κοκκινιστό ή απλά με σάλτσα ντομάτα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αρνί στο μαστέλο

Το μαστέλο, ο μεγάλος πήλινος σιφνέικος «κουβάς» κάνει το πιο νόστιμο αρνί. Τύφλα νάχει το σουβλιστό, που έτσι κι αλλιώς εμάς τουλάχιστον δεν μας[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αφράτα μπιφτέκια και το παιχνίδι στη σαλάτα

«Μπιφτέκια και μια σαλάτα» για σήμερα αλλά πώς. Γιατί ακόμα και το πιο προβλέψιμο γεύμα μπορεί να γίνει χάρμα οφθαλμών και γεύσης, αρκεί να έχεις[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Λαχανοντολμάδες θες; Πίτα θα σου φτιάξω!

[photo: Μαρίνα Μαυρομάτη] Εδώ και πολύ καιρό θέλω να φτιάξω λαχανοντολμάδες, αλλά η μεγάλη πίεση χρόνου με κάνει να το αναβάλλω, γιατί όπως και να το κάνουμε,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Στιφάδο με κάστανα, για χορτοφάγους και όχι[...]

[photo: Χρυσαυγή Μπόμπολα] Την πρώτη φορά που μαγείρεψα αυτό το φαγητό, πριν δυο χρόνια περίπου, δεν πίστευα το πόσο νόστιμο έγινε. Ήμουν, βέβαια, σχεδόν[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χοιρινό Ρολό (του Μινιμαλισμού)

Σήμερα μαγειρεύω ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια, τον χοιρινό λαιμό. Θα κάνω ένα ρολό που χάριν συντομίας το αποκαλώ "του μινιμαλισμού". Αυτό[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ψαρονέφρι με μέλι και μουστάρδα

Το ψαρονέφρι όταν είναι καλά καθαρισμένο είναι ένα από τα πιο άπαχα κρέατα - και δεν είναι τίποτε άλλο από το μπον φιλέ του χοιρινού. Μαγειρεύεται με πολλούς[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Βοδινή ουρά με ατζέμ πιλάφι

Αυτό το πιάτο, βοδινή ουρά με ατζέμ πιλάφι, αποτελεί μέλος της οικογένειας των «ταπεινών». Δεν έχομε μπριτζόλες με τις ζουμερές σάρκες, δεν έχομε[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το χοιρινό με σέλινο, των ημερών

Το χοιρινό δεν είναι αγαπημένο μου κρέας. Το κρέας γενικά δεν είναι αγαπημένη μου τροφή. Ωστόσο από όταν δοκίμασα το χοιρινό με πρασοσέλινο της Αντιγόνης,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σεφταλιές για μερακλήδες

Με καταγωγή από την Κύπρο, όπου φαίνεται να καθιερώθηκε κατά το διάστημα τη Φραγκοκρατίας στο νησί, η σεφταλιά αποτελεί νοστιμιά για μερακλήδες: κιμάς,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Κατσικάκι στο φούρνο, μοσχοβολιστό

Δεν ταιριάζει σε όλους η παραδοσιακή σούβλα! Και τώρα, στην αντίστροφη μέτρηση για την αυριανή γιορτή του Πάσχα – γιορτή του τραπεζιού πρέπει να[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Η τηγανιά του δάσους

Στη διατροφική δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Γνωστό και αποδεκτό από τα παλιά. Έτσι, για όσους δεν ασκούνται στην κρεατοφαγία, υπάρχουν και τα μανιτάρια.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μοσχάρι ζακυνθινό με κεφαλοτύρι

Στη Ζάκυνθο δεν έχω πάει. Ούτε το μοσχάρι είναι το αγαπημένο μας κρέας, γι’ αυτό και δεν το μαγειρεύω συχνά. Όμως το «Mοσχάρι ζακυνθινό με[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy