Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 53 συνταγές
Σήμερα λέω να το παίξω Κάκτος - Γς. Αυτός που τα σχόλιά του στου Σαραντάκου τα μεταφέρει και στο μπλογκ του . Εντάξει, όχι όλα, αυτά που έχουν σαν θέμα τις[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΜιας κι άρχισα με το μοσχάρι προχτές, ας συνεχίσου με μερικούς ακόμα τρόπους που μπορεί να φτιαχτεί το μοσχάρι. Το συγκεκριμένο είναι διαιτητικό κι αυτό όχι[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΆλλο ένα φαγητό με μοσχαρίσιο κρέας. Το ιδιαίτερο σ' αυτό είναι ότι συνοδεύεται από πουρέ μελιτζάνας. Το πρωτάκουσα στην πολίτικη κουζίνα και με εντυπωσίασε.[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΈγραφα προχτές για το χουνικάρ μπεγεντί που είναι κρέας με πουρέ μελιτζάνας. Ε, άλλη μια συνταγή για τον πουρέ εδώ! Υλικά 1 ½ κιλό μελιτζάνες χυμό από 1[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΗ ομοβροντία με τα κουλούρια συνεχίζεται :) Αυτή τη φορά είναι μια συνταγή της Παναγιώτας. Η οποία όταν έβαζα κανέλα στο φαγητό (π.χ. στα μακαρόνια)[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΠιροσκί έχω ξαναβάλει. Τότε ήταν της γιαγιάς Κεράσας , αυτά είναι του Γιώργου. Εκείνα ήταν με πατάτα, κλασσικά δηλαδή, αυτά είναι με λουκανικάκι. Επίσης στη[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΠάσχα ήταν η μέρα εκείνα αλλά εκεί που βρισκόμασταν αρνάκι δεν είχε. Ε, και τι έγινε. Εμείς συνεχίσαμε ακάθεκτοι την εκδρομή μας. Αφήσαμε πίσω μας το Σπλιτ ,[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΣτα χωριά της βορειοανατολικής Λέσβου υπάρχει το έθιμο του Ταύρου. Εντάξει, όχι σε όλα. Βασικά εγώ ήξερα αυτό το έθιμο στην Αγιαπαρασκευή που έχει και το θρύλο[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΚι αφού έγραψα για τη Λίμνη, πρέπει να γράψω και για το νησί της αλλά και το Νησί . Με κεφαλαίο Ν όταν αναφερόμαστε στον οικισμό που υπάρχει πάνω στο νησί της[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΤα πιροσκί είναι ένα ρώσικο παραδοσιακό έδεσμα. Μοιάζουν με τους τούρκικους τζεσλεμέδες, αλλά γίνεται με πολύ περισσότερη ζύμη. Μοιάζουν με τυροπιτάκια αλλά[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΔεν ξέρω πώς μου ήρθε η ιδέα. Αντί να φτιάξω το μοσχάρι κοκκινιστό, να το φτιάξω στιφάδο. Το έκανα κι έγινε μμμμ. Ένα εξαιρετικό πιάτο, που συνοδεύεται[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΌταν έφερε τη συνταγή για την τυρόπιτα η Νατάσα , είχε γράψει στο πίσω μέρος του χαρτιού ακόμα μια συνταγή για τυρόπιτα, με τα ίδια βασικά υλικά αλλά λίγο[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΔεν συνηθίζω να αναδημοσιεύω αυτούσια σχόλια από άλλα μπλογκ (το λεγόμενο ριμπλόγκινγκ). Αλλά βρίσκω κάποια κομμάτια εξαιρετικά κομμάτια. Ένα απ' αυτά είναι[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΠριν μερικές μέρες είδα στο ίντερνετ μια συνταγή για ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικο. Τίποτα το παράξενο το να βλέπεις κάτι καθώς περιδιαβαίνεις στις[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΤο κότσι το είχα πρωτοδοκιμάσει σε μια ταβέρνα στα Λιόσια. Προ του 55 λεγότανε (και λέγεται) κι είχαμε πάει εκεί μιας και τραγουδούσε κάποιος γνωστός μας.[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΤα λαζάνια είχα να τα φτιάξω πολλά χρόνια. Καμιά 20αριά, από τότε που ήμασταν στον Πύργο. Ήταν αγαπημένος τρόπος μαγειρέματος του Πασχάλη. Κι είπαμε να τον[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΚάμποσος καιρός πέρασε και συνταγή δεν έχω βάλει (εκτός απ' την πλάκα την προχτεσινή). Γευστικό μπλογκ έχω, χρειάζεται να βάζω και κάνα τέτοιο. Όχι για πολύ,[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΤο γιουβέτσι είναι μια επέκταση απ' το κοκκινιστό. Μέχρις ένα σημείο η διαδικασία είναι η ίδια. Παίρνεις το κρέας και το μαγειρεύεις. Βάζεις τα κρεμμυδάκια[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΣτο Μόναχο έμεινα 3 χρόνια. Από τότε έχουν περάσει άλλα (σχεδόν) 10. Κι όμως, πώς τρώγονται τα άσπρα μοναχέσικα λουκάνικα δεν είχα μάθει μέχρι τώρα. Κι ενώ έχω[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΥλικά 300 γρ. φρέσκο κιμά 1 αυγό 1 κοφτή κουταλιά μουστάρδα 1 φέτα ξερό ψωμί 1 φλιτζάνι γάλα 1 κουταλιά αλεύρι 1 κουταλιά μαργαρίνη μπαχαρικά αρεσκείας[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΥλικά 1½ κ. αρνί μπροστινό 1 φλιτζάνι λάδι το χυμό από 1 – 2 λεμόνια 1 κουταλιά ρίγανη αλάτι – πιπέρι Εκτέλεση Πλένω το κρέας, το[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΜια συνταγή απ' τα παλιά. Μια φορά θαρρώ πως τις έχω κάνει πριν από πάρα πολλά χρόνια (χωρίς τις πίκλες βέβαια!). Το κάρυ το έχω για ινδικό μπαχαρικό (και[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.grΥλικά 1,5 κιλό κρέας μοσχαρίσιο 2 κουταλιές βούτυρο 2 μεγάλα κρεμμύδια 1/2 φλιτζάνι καρότο ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές λάδι 1,5 ποτήρι μπύρα[...]
Πηγή: gevseis.blogspot.gr