ρυζογαλο της βεφας | ροξακια αργυρω μπαρμπαριγου | ζυμωτό ψωμί αργυρώ | συνταγη για κασεροπιτα αργυρω | μελομακαρονα απλα | φυλλο για σπανακοπιτα βεφα | κουλουρακια αφρατα και τραγανα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Κρεατικα χωρις γλουτενη κρεμα γαλακτος

Βρέθηκαν 93 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ


Το μεθυσμένο μου βραστό

"Στο σπίτι μας δεν υπάρχει θέρμανση" - η φράση πια καμμία έκπληξη δεν προκαλεί. Ζεστό φαγάκι σε ζεσταμένο, βεβαίως, πιάτο είναι μια λύση. Κι αυτό το[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Θάμα, θαύμα!

Είναι το αποκούμπι και η σωτηρία μου το " Θάμα " - μεσημέρια Κυριακής, ζεστά βράδια, καθημερινές όταν με τίποτα δε βάζω τσουκάλι στη φωτιά, όταν[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Όποιος έχει πολλή ρίγανη, την κάνει κεφτέδες

Η ρίγανη είναι γνωστή στους περισσότερους με τη μορφή της πράσινης χοντροτριμμένης «σκόνης». Πολύ λίγοι ξέρουν πως είναι το φυτό στην άγρια μορφή[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Για χορτοφάγους και καλοφαγάδες

Η έκφραση «Quel pasticcio» σημαίνει «τι δυσάρεστο μπέρδεμα» στα ιταλικά. Ο όρος pasticcio χρησιμοποιείται κυρίως στη μουσική για έργα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το δικό μου βήμα στην παράδοση

Όταν έγραφα τη συνταγή για το πηλιορείτικο σπετζοφάι , ρώτησα τη Ντέμη, εξαιρετική νοικοκυρά γέννημα, θρέμμα της Τσαγκαράδας, αν αυτή βάζει πατάτα στο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τηγανίτες από κήπο: με κολοκύθια και μυρωδικά

Οι «ειδικές δίαιτες» πάντα μας τρομάζουν. Τις συνδέουμε με άνοστα συστατικά και άνοστα φαγητά, λες και κατά βάθος εξισώνουμε το νόστιμο με το[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Η μακαρονάδα της Πέμπτης: για χαδιάρηδες

«Χάδια και παιχνίδια όλα. Με σκέρτσα, με καμώματα, με χίλια δυο μεράκια, που σβήνουνε σκοτούρες και φαρμάκια...», μου έγραψε αξημέρωματα ο πρωινός[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα δώρα του λόγγου για όλες τις αισθήσεις

Τώρα είναι η εποχή του περίπατου στην εξοχή. Έπαψε η ζέστη και δεν άρχισε το κρύο, ο ήλιος είναι γλυκός και ο αέρας φρέσκος κι ελαφρύς... Εδώ γύρω η άγρια[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γιορτινά: κρεατοπιτάκια με φύλλο ζέας

Είναι μέρες τώρα που στριφογυρίζουν στο μυαλό μου διάφορες γιορτινές συνταγές. Αλλά, από την άλλη, τι να σκεφτείς έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα! Για τους[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γιορτινά: το αγριογούρουνό μου

Ηταν οκτώμιση περίπου το πρωί. Το χειμωνιάτικο τοπίο στον Παρνασσό θύμιζε Highlands. Η ομίχλη έφτανε μέχρι κάτω και κοιτώντας στον ορίζοντα έβλεπες πάνω από[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Πίτα σουλιώτισσα με προβατίνα

Η μόδα της γλυκιάς βασιλόπιτας με την μορφή που την ξέρουμε σήμερα στα χωριά της Ηπείρου ήρθε την δεκαετία του ᾽80. Το έθιμο όμως της πρωτοχρονιάτικης πίτας[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Οσσομπούκο σε πορτοκαλένια εκδοχή

Οι Ιταλοί του έδωσαν το όνομα με το οποίο έγινε γνωστό σ’ όλο τον κόσμο: Οσομπούκο, δηλαδή κόκαλο (osso) με τρύπα (buco). Τώρα πώς τους ήρθε, εκεί, στα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τζιγεροσαρμάδες με Μπλίνι

Σήμερα το μενού έχει τζιγεροσαρμάδες με μπλίνι που είναι μια παραλλαγή του παραδοσιακού τζιγεροσαρμά. Τους σαρμάδες με λάχανο τους συναντήσαμε σε προηγούμενο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Νησιώτικη κρεατόπιτα και θα... μοσχομυρίσει το[...]

photo: Μαρίνα Μαυρομάτη Την κεφαλλονίτικη κρεατόπιτα την είχα ακουστά και όταν είχα βρεθεί στην Κεφαλονιά δεν έχασα την ευκαιρία να την δοκιμάσω. Είχαμε[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Λαχματζούν, η πίτσα της Ανατολής

Οι γεύσεις της ανατολίτικης και δη της αρμένικης κουζίνας συγκινούν από την πρώτη δοκιμή και τους πλέον αμύητους. Καλοφαγάδες και μερακλήδες τρέφουν μεγάλη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αρνάκι με λεμονόφυλλα της Μεσογείου

Τον ξεχώρισα από τους υπόλοιπους οργανοπαίχτες. Θες το κάτασπρο και φρεσκοσιδερωμένο του πουκάμισο, θες τα μακριά μαλλιά, που πλαισίωναν αγέρωχα, ως[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Εχεις αλεύρι; Κάνε ματσάτα

Τα ματσάτα είναι τα φρέσκα φολεγανδρίτικα ζυμαρικά που γίνονται στο πι και φι. Στο νησί τα τρώνε με κατσικάκι ή κουνέλι κοκκινιστό ή απλά με σάλτσα ντομάτα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μαθαίνοντας απ' τους Πόντιους: χαψοτήγανο

Πέρα από τον γαστρονομικό τους πλούτο, οι ρετσέτες της κουζίνας του ποντιακού ελληνισμού αποτελούν και σπάνιο μάθημα οικιακής οικονομίας. Ανέκαθεν στην[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy