Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 15 συνταγές
Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και πιάνω την ευκαιρία για να σας πω δυο λόγια για το πως γιορταζόταν και γιορτάζεται εδώ και στην Πάτρα. Η Τσικνοπέμπτη θεωρείται η[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΠρόκειται για πολύ ιδιαίτερο και πικάντικο κρασομεζέ. Η συνταγή και η εκτέλεσή της είναι του πατέρα μου. Υλικά: 1 σπλήνα μοσχαρίσια 1 ματσάκι μαϊντανό[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 2 μοσχαρίσιες σπλήνες 1 φλ. φέτα 2 σκελίδες σκόρδο 1 φλ. ψίχα ψωμιού 1/2 φλ. βούτυρο 1/2 φλ. χυμό ντομάτας 1/2 γλ. ζωμό κρέατος (προαιρετικά) 1 ματσάκι[...]
Πηγή: e-syntages.grΤα χοιροσφάγια αποτελούσαν χαρακτηριστικό έθιμο των Χριστουγέννων, που, πέρα από τον εορταστικό του συμβολισμό, είχε ιδιαίτερη σημασία για την εποχή και τις[...]
Πηγή: bostanistas.grΦυσικές ιδιότητες Η μαστίχα αμέσως μετά την έκκριση της σε φυσική κατάσταση και σε θερμοκρασία περιβάλλοντος βρίσκεται σε μορφή υγρού, κολλώδους και διαυγούς[...]
Πηγή: eisygian.blogspot.grΗ αρωματική, σιγομαγειρεμένη με σέλινο ουρά του βοδιού (της αγελάδας γενικά) ονόματι Coda alla Vaccinara είναι ένα από τα τυπικά πιάτα της κουζίνας της Ρώμης[...]
Πηγή: pandespani.comΈνας σπάνιος, σχεδόν δυσεύρετος μεζές στις μέρες μας. Είναι ένας μεζές που γινόταν τα παλιά τα χρόνια μια φορά το χρόνο, την εποχή που γινόντουσαν οι[...]
Πηγή: magiacook.grΈνα ασυνήθιστο φαγητό για τους λάτρεις της σπλήνας και περισσότερο γι αυτούς που έχουν χαμηλό αιματοκρίτη και δεν τους αρέσει και τόσο. Μια δοκιμή θα σας[...]
Πηγή: mageirikesdiadromes.grΈνα από τα παλαιότερα και δημοφιλέστερα πιάτα της Φλωρεντίας προέρχεται από την πάμπτωχη κουζίνα της. Η τρίπα φιορεντίνα (trippa alla fiorentina), δηλαδή ο[...]
Πηγή: pandespani.comΥλικά: 1 σπλήνα μοσχαρίσια 300-350 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 1/3 φλυτζ. ρύζι 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο μάραθο, άνηθο αλάτι, πιπέρι 1 ½ ποτήρι κρασί[...]
Πηγή: greekcook.grΈνας πικάντικος μεζές για κρασάκι, από την Λέρο! Τι χρειαζόμαστε: 1 σπλήνα μοσχαρίσια 1 ματσάκι μαϊντανό 2 κεφάλια σκόρδο 4 πιπερίτσες τσίλι ξερές 1,5 ποτήρι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜία συνταγή της γιαγιάς μου για ένα τέλειο κρασομεζέ (φτάνει να σας αρέσει η σπλήνα). Τι χρειαζόμαστε: 1 σπλήνα μοσχαρίσια γύρω στο 1,5 κιλό. 250 γρ. κιμά[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚαλώς σας βρίσκω πάλι. Το ταξίδι με προορισμό την Κέρκυρα , ξεκίνησε τη Δευτέρα το απόγευμα και τελείωσε την Πέμπτη το απόγευμα. Ο λόγος της επίσκεψης ήταν η[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΜεγάλο Σάββατο σήμερα. Η πρώτη Ανάσταση έγινε ήδη. Περάσαμε μια πολύ όμορφη νύχτα . Η διάθεση, οι εικόνες, τα συναισθήματα αλλάζουν. Με διάθεση να αστειευτώ,[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΤην Μεγάλη Εβδομάδα ολοκληρώνεται η νηστεία της Μεγάλης Τεσσαρακοστής , με την κορύφωση του Θείου δράματος και την Ανάσταση του Κυρίου μας . Σκοπός της είναι[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr