Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 66 συνταγές
"Arancini" είναι τα μικρά πορτοκάλια στα ιταλικά και η σημερινή συνταγή - που καμιά σχέση δεν έχει με τα φρούτα πορτοκάλια - είναι κλασικό[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο cassoulet είναι κάτι σαν την ισπανική παέγια! Ένα πιάτο που συγκεντρώνει πολλά είδη κρέατος (όχι βέβαια θαλασσινά) σε ένα πιάτο, με κυρίαρχο συστατικό[...]
Πηγή: tlife.gr/recipe_main.htmlΟ μάραθος, κατά τη γνώμη μου, είναι το απόλυτο μυρωδικό της κουζίνας που τρώγεται σκέτο μαγειρεμένο. Με καταγωγή από την Κρήτη γνώρισα το μάραθο από πολύ μικρή[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΧωρίς πρωινό η μέρα δεν ξεκινάει ποτέ,θεωρώ ότι είναι το σπουδαιότερο γεύμα της ημέρας, όχι τώρα που δεν δουλεύουμε αλλά από πάντα. Αξέχαστα πρωινά Κυριακής,[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΜε δυο - τρία αυγά μάτια ή μια απλή ομελέτα και μπόλικο ψωμί ο εργένης συνήθως καλύπτει την πρωινή πείνα του. Όταν όμως η καινούργια μέρα δεν τον βρίσκει[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο χειμώνα, μόλις τα βρω στην αγορά ή στον πάγκο των γειτόνων μας καλλιεργητών στο νησί, πάντα αγοράζω κυδώνια. Εχω μια γαβάθα ή καλάθι ή σκαφίδι γεμάτο με[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπό τις αρχές Φεβρουαρίου ωριμάζουν τα calçot στην Καταλονία και γίνονται αφορμή κάθε σαββατοκύριακο, ως τα μέσα Μαρτίου που τελειώνει η εποχή τους,[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι εθνικές κουζίνες στις χώρες γύρω από τη Μεσόγειο χρησιμοποιούν τα ίδια περίπου υλικά: εποχικά λαχανικά, κάποιου είδους πάστα (κουσκούς, μακαρόνια,[...]
Πηγή: bostanistas.grΥΛΙΚΑ για 4 άτομα -2 μπαστούνια χωριάτικο λουκάνικο -500 γραμ. φρέσκα μανιτάρια -1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες -1 ποτήρι κρασί λευκό -2 κουτ. του γλυκού[...]
Πηγή: everythingcook.blogspot.grΗ πρώτη μας επαφή με τη Τζιώτικη τηγανιά ήταν όταν πρωτοήρθαμε στο νησί, και μας κάλεσαν σε ένα γάμο. Οι παραδοσιακοί γάμοι, ιδίως οι ελάχιστοι φθινοπωρινοί[...]
Πηγή: bostanistas.grΤα χοιροσφάγια έχουν τις ρίζες τους στην εποχή της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και είχαν χαρακτήρα ειδωλολατρικό, που όμως έγινε αποδεκτός από την ορθοδοξία.[...]
Πηγή: bostanistas.grΑφού γνώρισε και σιγά - σιγά ανακαλύπτει τον μυστηριώδη και γοητευτικό κόσμο της μαγειρικής, ο εργένης αποφάσισε να μοιραστεί τα επιτεύγματά του με φίλους και[...]
Πηγή: bostanistas.grΓαλοπούλα σε διάφορες εκδοχές, που ελπίζω πως θα σας βοηθήσουν να παρουσιάσετε ένα κλασικό τραπέζι με κάποιες ενδιαφέρουσες παραλλαγές. Η προετοιμασία του[...]
Πηγή: bostanistas.grΚαλησπέρα! Σήμερα το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στα μπαχαρικά που βασιλεύουν τώρα τα Χριστούγεννα στα περισσότερα σπίτια και ξεσηκώνουν τις αισθήσεις μας. Η[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΥλικά: Για 4-6 άτομα 4 -6 αυγά 4-6 λουκάνικα Αλάτι - πιπέρι Ψωμί για σερβίρισμα Λαχταριστό και εύκολο ορεκτικό σε σχήμα καρδιάς Απαιτούμενος χρόνος: 15 λεπτά[...]
Πηγή: sidagi.gr2 αυγά 3 φέτες μπέικον ½ φλ. μανιτάρια κομμένη σε φέτες ½ φλ. κοκκινιστά φασόλια 1 αποφλοιωμένη τομάτα 1 λουκάνικο 2 κ.σ. λάδι Ρίχνουμε το λάδι σε τηγάνι και[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΤο ταξίδι όμως στην Μάνη, όπως ήταν φυσικό, είχε και τα γευστικά του δώρα. Η κουζίνα της Μάνης στηρίζεται στην τοπική της παραγωγή (αν και σήμερα υπάρχουν και[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.gr