Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 380 συνταγές
Υλικά: 200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό 50 γρ. φοινικέλαιο ή σουσαμέλαιο [εν ανάγκη και αραβοσιτέλαιο] 50 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα 50 γρ. σουσάμι 1 σύκο ξερό 1[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 φλυτζάνι λάδι 2 1/2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 3 φλυτζάνια ζάχαρη 5 φλυτζάνια νερό 1 φλυτζάνι αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα 1 ξυλάκι κανέλλα[...]
Πηγή: greekmasa.grΤι χρειαζόμαστε: 1 φλιτζ. αμυγδαλοψυχα, ξεφλουδισμενη και χοντροκοπανισμενη 2-3 κομματια αστεροειδες (μπαχαρικο με γευση γλυκανισου) 1 φλιτζ. ψιλοκομμενα[...]
Πηγή: cookpad.com/grΧαλβάς με σιμιγδάλι Τι χρειαζόμαστε: 1 φλυτζανι τσαγιου λαδι 2 φλυτζανια τσαγιου σιμιγδαλι 4 φλυτζανια ζεστο νερο 4 φλυτζανια τσαγιου ζαχαρη 2 φλυτζανια[...]
Πηγή: cookpad.com/grΣυνταγή της μαμάς σε παραλλαγή! Τι χρειαζόμαστε: 1 κούπα αλέυρι ολικής Λάδι μισή κούπα μισή κουταλιά γαρύφαλλο μισή κουταλιά κανέλλα Για το σιρόπι 1 κούπα νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grγια τον χαλβά 75 ml σπορέλαιο 150 γραμ σιμιγδάλι χοντρό για το σιρόπι 375 ml νερό 250 γραμ ζάχαρη 50 ml τεντούρα ξύλο κανέλας γαρίφαλα 1/4 λεμόνι για την κρέμα[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΓια 25 κομμάτια περίπου. 1 ποτήρι νερού λάδι 2 ποτήρια νερού αλεύρι Υλικά για το σιρόπι: 2 ποτήρια νερό 2 ποτήρια ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας κανέλα Βάζετε το[...]
Πηγή: eliasmamalakis.gr1 ποτήρι νερού λάδι 2 ποτήρια νερού σιμιγδάλι χονδρό 2 ποτήρια νερού ζάχαρη ¾ ποτηριού του νερού μέλι 4 ποτήρια νερού νερό 1 πορτοκάλι (φλούδα και χυμός)[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΥλικά: 1 φλυτζάνι βούτυρο (ή αραβοσιτέλαιο όταν είναι νηστίσιμος) 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χονδρό 3 φλυτζάνια ζάχαρη 4 φλυτζάνια νερό 1 ξύλο κανέλλας 2 φλούδες[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 φλ. λάδι 2 φλ. σιμιγδάλι (μέτριο) 2.5 φλ. ζάχαρη μισό φλ. μέλι 3 κομμάτια κανέλα(ξυλάκια) 1 φλούδα λεμονιού 2-3 γαρύφαλλα(προαιρετικά) 1[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι 1/2 φλιτζάνι σουσάμι 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες 2 κουταλάκια γλυκού κανέλλα Τρόπος παρασκευής Βάζουμε το[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 φλυτζάνι αραβοσιτέλαιο 2 φλυτζάνια νισεστέ 3 φλυτζάνια ζάχαρη 4 φλυτζάνια νερό λίγη κανέλλα Τρόπος παρασκευής Διαλύουμε το νισεστέ σε ένα φλυτζάνι[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 1 φλυτζάνι τσαγιού λάδι 2 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό 3 φλυτζάνια ζάχαρη 3 φλυτζάνια νερό 1 φλυτζάνι χυμό πορτοκάλι ξύσμα πορτοκαλιού κανέλα Εκτέλεση Σε[...]
Πηγή: greekmasa.grΧαλβάς Σιμιγδαλένιος με μέλι της Ντόλλυς Πιστιόλα (κόρης μου)! Χρησιμοποιώ δύο σκεύη: Μια βαθιά κατσαρόλα και ένα τηγανάκι για καβούρδισμα. Η κατσαρόλα να[...]
Πηγή: greekmasa.grΑυτό είναι το πρώτο γλυκό που έμαθα να φτιάχνω όταν ήμουν περίπου 10 ετών. Το συγκράτησα εύκολα γιατί είχε απλές αναλογίες: Υλικά : 1 λάδι 2 σιμιγδάλι 3[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 ποτήρι λάδι (παρά κάτι) 2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό 2,5 ποτήρια ζάχαρη & 1/2 ποτήρι μέλι 4 ποτήρια νερό 1 ξύλο κανέλλας σταφίδες, κουκουνάρια,[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 3 ποτήρια νερό 2 ποτήρια ζάχαρη 1 ποτήρι αλεύρι νισεστέ 3 κ.σ. ελαιόλαδο 80 γρ. ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα αμύγδαλα Εκτέλεση: Τα αμύγδαλα[...]
Πηγή: greekcook.grΣπιτικός χαλβάς ψυγείου με φρούτα!!!Της Ντίνας Νικολάου! Τι χρειαζόμαστε: Υλικά για τον χαλβά: 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό 150 γρ. ζάχαρη 1 l. φρέσκο γάλα 1 κ.γλ.[...]
Πηγή: cookpad.com/gr