Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 61 συνταγές
500 γρ. φάβα 1 μεγάλο κρεμμύδι Μισό φλυτσάνι ελαιόλαδο Αλάτι Μαιντανός ψιλοκομμένος Κρεμμύδι ψιλοκομμένο Χυμός 1 λεμονιού Πλένουμε τη φάβα σε τρυπητό πολύ[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΗ Φάβα Σαντορίνης (Θήρας) είναι ένα διάσημο και εξαιρετικά νόστιμο τοπικό προϊόν με προστατευμένη ονομασία προέλευσης (ΠΟΠ). Έχει λαμπερό κίτρινο χρώμα, βράζει[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Η φάβα συνήθως μαγειρεύεται σκέτη. Ένας διαφορετικός αλλά καθόλου πολύπλοκος τρόπος είναι να τη μαγειρέψουμε μαζί με ρύζι. Υλικά: 1 φλ.[...]
Πηγή: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.grΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Η γνωστή μας απλή φάβα σήμερα θα αποκτήσει πιο πλούσια γεύση κι εμφάνιση χάρη στη χρωματιστή πιπεριά δηλαδή, απλά και οικονομικά. Τρώγεται[...]
Πηγή: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.grΤο όσπριο του καλοκαιριού για την ελληνική κουζίνα. Συνταγή : Μάκης Γεωργιάδης Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Μαγείρεμα 40΄-45΄. Βαθμός[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΤο λαθούρι ή λάθυρος ο ήμερος, είναι το όσπριο από το οποίο φτιάχνουμε συνήθως τη φάβα. Αντίθετα από τα άλλα όσπρια, είναι πολύ εύπεπτο, συνεπώς είναι[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜία κλασική συνταγή που έχουμε όλοι δοκιμάσει. Συνταγή : Κώστας Τσίγκας. Μερίδες : για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : προετοιμασία 10΄, μαγείρεμα[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΜία κλασική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε. Συνταγή : Cookbox.gr Μερίδες : για 4 άτομα Απαιτούμενος Χρόνος : 60 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 500[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΥΛΙΚΑ500 γραμμάρια φαβα [κι αν ειναι σαντορινιά ..μμμ!!] 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ μαιντανό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο λαδάκι [...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΈνα όσπριο που δεν το τιμάμε συχνά. Η φάβα "Σαντορίνης" είναι η διασημότερη για την μοναδική γεύση που έχει. Το έδαφος της Σαντορίνης είναι αυτό που την κάνει[...]
Πηγή: marascookrevolution.blogspot.grΦΑΒΑ ΑΠΟ ΞΕΡΑ ΚΟΥΚΙΑ Η γιαγιά Ανδρομάχη πάντα έλεγε ότι η καλύτερη φάβα γίνεται με τα ξερά κουκιά. Φάβα δεν έτρωγα ποτέ, αλλά πριν 2 χρόνια την δοκίμασα απο[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΥλικά φάβα Σαντορίνης: 1/2 κιλό κρεμμύδια ξερά: 3 ψιλοκομμένα ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα αλάτι: λίγο πιπέρι: φρεσκοτριμμένο[...]
Πηγή: icookgreek.comΤα Φούλια ( F ul) είναι όσπρια, δηλαδή μικρά κουκιά με άσπρο εσωτερικό. Μαγειρευμένα ονομάζονται «ful m e dam e s» και δίνουν ένα απλό και νόστιμο[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΜ ια βροχερή χειμωνιάτικη μέρα, ο φτωχός ξυλοκόπος Ρούφους καθόταν στενοχωρημένος κάτω από μια γέρικη βελανιδιά και ξεφυσούσε. Τι του ήρθε να ερωτευθεί? Καλά[...]
Πηγή: lilaspurplethoughts.blogspot.gr500 γρ. φάβα 1 μεγάλο κρεμμύδι Μισό φλυτσάνι ελαιόλαδο Αλάτι Μαιντανός ψιλοκομμένος Κρεμμύδι ψιλοκομμένο Χυμός 1 λεμονιού Πλένουμε τη φάβα σε τρυπητό πολύ[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΗ φάβα είναι ένα όσπριο, που εγώ προσωπικά το θεωρώ καλοκαιρινό. Η σχέση μου μαζί της όταν ήμουν παιδί, δεν ήταν και η καλύτερη! Στην πραγματικότητα ήταν[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΥΛΙΚΑ 500 γραμμάρια φαβα [κι αν ειναι σαντορινιά ..μμμ!!] 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κομμάτια ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ μαιντανό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο λαδάκι ελίτσες[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ Αν βάλουμε καρότο μέσα στη φάβα θα έχουμε έναν αχτύπητο συνδυασμό γεύσης. Τα καραμελωμένα κρεμμύδια δίνουν ένα γλυκό τόνο στο πιάτο και το[...]
Πηγή: thisauroikouzinas-syntages.blogspot.gr