Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 16 συνταγές
½ κιλό ξερά κουκιά 2 – 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο (εξαιρετικό παρθένο) Αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη Κόβουμε την μαύρη άκρη από τα[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΤα Φούλια ( F ul) είναι όσπρια, δηλαδή μικρά κουκιά με άσπρο εσωτερικό. Μαγειρευμένα ονομάζονται «ful m e dam e s» και δίνουν ένα απλό και νόστιμο[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΦΑΒΑ ΑΠΟ ΞΕΡΑ ΚΟΥΚΙΑ Σπέσιαλ ορεκτικό....αλλά δυστυχώς κάποιοι δεν μπορούν να το γευτούν λόγω έλλειψης του ενζύμου G6PD . θα χρειαστούμε: 500 γρ. κουκιά (ξερά)[...]
Πηγή: thegastrin.blogspot.grΦΑΒΑ ΑΠΟ ΞΕΡΑ ΚΟΥΚΙΑ Η γιαγιά Ανδρομάχη πάντα έλεγε ότι η καλύτερη φάβα γίνεται με τα ξερά κουκιά. Φάβα δεν έτρωγα ποτέ, αλλά πριν 2 χρόνια την δοκίμασα απο[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΜία κλασική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε. Συνταγή : Cookbox.gr Μερίδες : για 4 άτομα Απαιτούμενος Χρόνος : 60 λεπτά Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη. Υλικά 500[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.gr25/2/15 Φάβα σούπα με λαχανικά σερβίρουμε σήμερα κι αν έχετε συνηθίσει τη φάβα σε μορφή ντιπ, από τώρα θα την δείτε με άλλο μάτι. Συστατικά 2/3 του φλιτζανιού[...]
Πηγή: zannetcooks.comΗ φάβα Φενεού καλλιεργείται στην Ελλάδα από τον 19ο αιώνα και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα 269 προστατευόμενα ελληνικά προϊόντα! Η φάβα ανήκει στα όσπρια[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΗ φάβα Φενεού καλλιεργείται στην Ελλάδα από τον 19ο αιώνα και συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τα 269 προστατευόμενα ελληνικά προϊόντα! Η φάβα ανήκει στα όσπρια[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΥλικά (για 4-6 ΑΤΟΜΑ) 700-750 γρ. φρέσκα κουκιά, ξεκουκι-σμένα, ½ φλ. φρέσκια αναρή λιωμένη με πιρούνι, ½ φλ. ψιλοτριμμένο κεφαλοτύρι, 1 κουταλιά (όχι πολύ[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΥλικά (μεζές για 6-8 άτομα) ½ κιλό (2 ½ φλ. περίπου) φάβα (λουβάνα, δες σημείωση ), 5 περίπου φλ. νερό, 2 μέτρια κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα, 6-7 κουταλιές[...]
Πηγή: xrysessyntages.comΗ σπιρτόζικη γεύση της ρέγκας συνοδεύει απολαυστικά την απαλή φάβα. Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου. Μερίδες : Για 4 άτομα. Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30',[...]
Πηγή: mazitafagame67.blogspot.grΝόστιμη, χορτοφαγική και ελαφριά. Κατάλληλη για ντιπ. Τι χρειαζόμαστε: 2 κιλά φρέσκα κουκιά καθαρισμένα 1/4 κούπας λάδι 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο 1 - 2[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤα όσπρια παρ’ ότι αποτελούσαν βασικό και αναντικατάστατο στοιχείο του καθημερινού σχεδόν διαιτολογίου των παιδικών μου χρόνων, τα «ανακάλυψα»[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.gr½ κιλό ξερά κουκιά 2 – 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο (εξαιρετικό παρθένο) Αλάτι, μαύρο πιπέρι, ρίγανη Κόβουμε την μαύρη άκρη από τα[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΦΑΒΑ ΑΠΟ ΞΕΡΑ ΚΟΥΚΙΑ Η γιαγιά Ανδρομάχη πάντα έλεγε ότι η καλύτερη φάβα γίνεται με τα ξερά κουκιά. Φάβα δεν έτρωγα ποτέ, αλλά πριν 2 χρόνια την δοκίμασα απο[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΦΑΒΑ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ Φαβα, ειχα δοκιμασει πριν αρκετα χρονια σε καποια ταβερνα και ειχα μεινει απο αδιαφορη εως απογοητευμενη. Απο τοτε την απεφευγα συστηματικα...[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.gr