Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 35 συνταγές
Εύκολο σπιτικό φύλλο για κάθε είδους πίτα με ελάχιστα υλικά. Τραγανό! Τριφτό! Νόστιμο! Τι χρειαζόμαστε: 1 κιλό αλεύρι 1 και 1/2 ποτήρι του νερού νερό 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 300 γρ. Μαργαρίνη 125 γρ.κρύα Χυμός λεμονιού 1 κουταλιά της σούπας Αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού Νερό παγωμένο 1[...]
Πηγή: chefoulis.grΤα φύλλα της καρυδιάς περιέχουν δεψικές ουσίες, αθέραιο έλαιο και μια πικρή ουσία που λέγεται γιουγκλόνη. Είναι μεγάλα, ωοειδή, σκουροπράσινα, φυτρώνουν κατά[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΈνα ακόμα σημαντικό θεραπευτικό μέσον κατά της δυσκοιλιότητας είναι το αφέψημα-τσάι από τα φύλλα Αιγύπτου ή αλλιώς τα φύλλα Αλεξανδρείας. Η λατινική ονομασία[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΥλικά φύλλα κρούστας για πίτες: 10-11 φύλλα (1 συσκευασία 450 γρ.) μανιτάρια: 300 γρ. κομμένα σε φετάκια πιπεριές Φλωρίνης: 4 κομμένες σε λωρίδες πιπεριές:[...]
Πηγή: icookgreek.comΠοιος θα φανταζόταν ότι η ελιά (olive tree leaves) της θεάς Αθηνάς και της Αρχαίας Αθήνας, σύμβολο της Ειρήνης και της Σοφίας, θα γεννούσε σήμερα τόσο μεγάλη[...]
Πηγή: votanakaiaromatika.blogspot.grΥΛΙΚΑ: 450 gr ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ 300 gr ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ 1 ΠΟΤ. ΚΡΑΣΙΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 2 Κ. Σ. ΞΥΔΙ 1½ ΠΟΤ. ΝΕΡΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ, ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ 1½ Κ. ΓΛ. ΑΛΑΤΙ[...]
Πηγή: mageirisa.blogspot.grΥλικά Φύλλα κρούστας για πίτες: 10-11 φύλλα (1 συσκευασία 450 γρ.) μανιτάρια: άγρια και καλλιεργημένα 300 γρ. κομμένα σε φετάκια πιπεριές Φλωρίνης: 4 κομμένες[...]
Πηγή: icookgreek.comΥλικά (Σερβίρει 4 ) 1 φλιτζάνι λάδι 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό 1 κουταλάκι κοφτό μπεϊκιν παουντερ αλεύρι όσο πάρει Εκτέλεση συνταγής Κοσκινίζετε στην αρχή 2[...]
Πηγή: sidages.grΠρόκειται για φύλλο χωριάτικο, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα και ταιριάζει για αλμυρές αλλά και γλυκιές πίτες. Η γεύση, η όψη, αλλά και η υφή του[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤα τρώτε στα μέρη σας; Η σημερινή ανάρτηση δεν είναι ακριβώς συνταγή. Είναι περισσότερο πληροφορία για τη συνήθεια των κρητικών να τρώνε ακόμη και τα φύλλα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜε αφορμή την προγενέστερη ανάρτηση με τα μποχτσαδάκια στα οποία χρησιμοποιήσαμε χειροποίητο φύλλο αλλά δεν εξηγήσαμε την ακριβή διαδικασία ανοίγματος, σήμερα[...]
Πηγή: thatseat.blogspot.grhttp://syntagesapokatina.blogspot.gr Υλικά αλεύρι όσο πάρει (περίπου ένα κιλό) 1 ποτήρι λάδι 1 ποτήρι νερό αλάτι Παρασκευή « Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα το[...]
Πηγή: syntagesapokatina.blogspot.grΝα λοιπόν, το δεύτερο μέρος του αφιερώματος στην πίτα με τις 2 τεχνικές ανοίγματος φύλλου. Την τρίτη τεχνική θα σας την δώσω στην τρίτη ανάρτηση αυτού του[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΤο φύλλο αυτό το φτιάχνει η μανούλα μου όσα χρόνια μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου. Είναι εύκολο και πεντανόστιμο. Συνήθως εκείνη ζυμώνει και εγώ ετοιμάζω την[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grΜε αφορμή την προγενέστερη ανάρτηση με τα μποχτσαδάκια στα οποία χρησιμοποιήσαμε χειροποίητο φύλλο αλλά δεν εξηγήσαμε την ακριβή διαδικασία ανοίγματος, σήμερα[...]
Πηγή: thatseat.blogspot.gr225 γρ άσπρο σκληρό αλεύρι 225 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2,5 ml (1/2 κουταλάκι του γλυκού) αλάτι 450 γρ βούτυρο 10 ml (2 κουταλάκια του γλυκού) χυμό[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΈχουμε σχέδια να φτιάξουμε πίτα αυτή την εβδομάδα γι' αυτό και αποφάσισα να σας δώσω τη συνταγή για το φύλλο της πίτας ξεχωριστά από την γέμιση. Το[...]
Πηγή: syntageseva.blogspot.gr