Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 222 συνταγές
Το γλυκό αυτό το φτιάχνουν μόνο στη Σκόπελο. Είναι αρκετά δύσκολο αλλά η γεύση του και η υφή του είναι ασυναγώνιστη. Παλιότερα που δεν υπήρχαν τα μίξερ, το[...]
Πηγή: greekmasa.grΤο αγαπημένο γλυκό μας για το άρωμα,το χρώμα και τη γεύση του! Τι χρειαζόμαστε: 1200 γρμ. νεράντζια 3 Ποτήρια του νερού ζάχαρη 2 ποτήρια νερό Χυμό ενός[...]
Πηγή: cookpad.com/grΒερύκοκο (με υ και όχι με ι .....τα έχουμε σακατέψει τα ελληνικούλια μας...έχω κόλλημα με κάποιες λέξεις, συγχωρέστε με αλλά επιμένω να γράφω όπως τα έμαθα[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΦανταστικό γλυκάκι του κουταλιού με συνταγούλα από την Καλαμάτα και τη φίλη μου Βάσω(εκτέλεση και φωτογραφίες)! Υλικά 2 κιλά πορτοκάλια προσπαθούμε να είναι[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΤα υλικά που θα χρειαστούμε: 1 κιλό βύσσινα 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική 1/4 της κούπας νερό 2 κουταλιές χυμό λεμονιού Πλένουμε τα βύσσινα και τα στραγγίζουμε.[...]
Πηγή: makingsweets.blogspot.gr3 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (το πάχος της φλούδας να είναι περίπου 1 εκατοστό) 500 γραμμ. ζάχαρη 1 ποτήρι νερό 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού 1. Πλένουμε τα λεμόνια[...]
Πηγή: argiro.gr8 μεγάλα χοντρόφλουδα λεμόνια (ακέρωτα, βιολογικά) 1 κιλό ζάχαρη 1½ ποτήρι νερό ½ λεμόνι (το χυμό) Διαλέγουμε χοντρόφλουδα λεμόνια, χωρίς χτυπήματα και[...]
Πηγή: argiro.gr2 1/2 κιλά αγριοβύσσινα 10 φλιτζάνια ζάχαρη 5 φλιτζάνια νερό 1/4 φλιτζανιού φρεσκοστιμμένος χυμός λεμονιού Ξεπλένετε πολύ καλά τα βύσσινα και τα[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΤο φρούτο που τα κατάφερε να μείνει πιστό στην παράδοση. Ωριμάζει μονάχα το καλοκαίρι, οπότε δεν μας αφήνει και πολλά περιθώρια, παρά μόνο να το γευόμαστε τους[...]
Πηγή: cookpad.com/grφωτογραφία από το μέλος : Mary Η συνταγή αυτή είναι της Βέφας πολύ καλή και πολλές φορές δοκιμασμένη. Βέβαια τώρα δεν είναι η εποχή που μπορείτε να βρείτε[...]
Πηγή: greekmasa.grΓλυκό του κουταλιού με ένα πολύ ιδιαίτερο, αρωματικό εσπεριδοειδές. Τι χρειαζόμαστε: 2 φράπες (περίπου 1,300 γρ) 750 γρ ζάχαρη χυμό 2 λεμονιών 1 κ.σ.(γεμάτη)[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓλυκό κουτακιού μικρό νεραντζάκι με ξεχωριστή γεύση και άρωμα (πολύ μπελαλίδικο). Τι χρειαζόμαστε: Νεραντζάκια 2,5 - 3 εκατοστών, να γεμίζουν ένα βάζο του ενός[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι χρειαζόμαστε: 2 μεγάλα κιτρολέμονα 1 κιλό ζάχαρη 3 κούπες νερό ½ κούπα γλυκόζη 2 κ.σ χυμός λεμονιού Ξύνουμε με λεπτό τρίφτη την εξωτερική κίτρινη φλούδα[...]
Πηγή: cookpad.com/grΓια 10 άτομα Προσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου Βασικά συστατικά πορτοκάλι Διαφημίσεις 240 γραμ. φλούδες πορτοκαλιού (5 πορτοκάλια χοντρόφλουδα) νερό[...]
Πηγή: toarkoudi.grΠροσθήκη βασικών συστατικών στα ψώνια μου Βασικά συστατικά κολοκύθα Διαφημίσεις 1 κιλό κολοκύθα κίτρινη 1κ. της σούπας ασβέστη Καθαρίζουμε την φλούδα της[...]
Πηγή: toarkoudi.grΈνα γλυκό κουταλιού που φτιάχνω πολύ συχνά γιατί α)είναι πεντανόστιμο (το άρωμα της μαστίχας είναι ανεπανάληπτο με την φράουλα), β)είναι πανεύκολο,[...]
Πηγή: greekmasa.grΣυνταγή της μαμάς μπελαλίδικο αλλά πολύ νόστιμο γλυκό του κουταλιού Υλικά: 1 και ¼ κιλό νεραντζάκια μεγέθους όσο ένα καρύδι 1 και ½ κιλό ζάχαρη Μισό φλιτζάνι[...]
Πηγή: greekmasa.grΤο απόλυτο γλυκάκι για να περιχύσουμε πάνω από το παγωτό μας ή τη βάφλα μας ή δεν ξέρω και εγώ τι άλλο...!!! Το λατρεύω που έχει αυτή την υπόξινη γεύση, είναι[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.gr