Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 42 συνταγές
Πορτοκαλάδα από ώριμα ζουμερά πορτοκάλια! Τα πορτοκάλια αυτή την εποχή τελειώνουν, αλλά είναι πολύ γλυκά και προσφέρονται για όλα τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΌταν σου χαρίζουν σπιτική ρακή και έχεις και αρωματικότατο μέλι δεν είναι καθόλου δύσκολο να φτιάξεις ρακόμελο! Το ρακόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό που[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΤον τελευταίο καιρό προσπαθώ να ανεβάζω συνταγές που έχουν υλικά της εποχής, ελληνικά και αρκετά οικονομικά. Θεωρώ οτι μέσα στην κρίση θα βγει προς τα έξω ο[...]
Πηγή: lilaspurplethoughts.blogspot.grΈνα λικέρ με υπέροχο χρώμα! Στη συνέχεια των αναρτήσεων με θέμα «διατηρώ γεύσεις, αρώματα και χρώματα του καλοκαιριού», το σημερινό λικέρ καλύπτει[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑλλιώς είχα στο νου μου να είναι τούτη η ανάρτηση. Πιο περιγραφική της διαδικασίας και του τρόπου παρασκευής του κορυφαίου τοπικού μας ποτού. Επιφυλάσσομαι ,[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα τσάπουρνα είναι ένας μικρός καρπός του θάμνου τσαπουρνιά ή τρικοκιά ή το επιστημονικό του όνομα Prunus spinosa . Η Τσαπουρνιά (Blackthorn στα αγγλικά) είναι[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΤα μούρα είναι στην εποχή τους, δίνουν εξαιρετικό χρώμα και γεύση σε αυτό το λικεράκι...τολμήστε! ΥΛΙΚΑ 1200 γραμμάρια μούρα 750 γραμμάρια ζάχαρη 1 κιλό ρακί,[...]
Πηγή: lilaspurplethoughts.blogspot.grΘες ένα δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που έλεγε ότι αυξήθηκαν οι πωλήσεις της ρακής γιατί οι νέοι τώρα προτιμούν ρακόμελο στις εξόδους τους, θες ένας πρόωρος[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤα ξινόδεντρα ανέκαθεν ήταν από τα αγαπημένα δέντρα των κρητικών. Σε κάθε αυλή με κήπο, σε κάθε περβόλι θα υπάρχουν οπωσδήποτε λεμονιές και πορτοκαλιές ! Μόνο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΉρθε η ώρα να σας κεράσω σας το είχα υποσχεθεί!! Με την ευκαιρία να σας ευχηθώ και καλό μήνα!!! Πριν φύγω για διακοπές είχα πάει μια μικρή βόλτα σε γνώριμα[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΟι λωτοί (ή λώτα) είναι φρούτα που δεν με έχουν συγκινήσει ΠΟΤΕ! Η μάνα μου τρελαινόταν. Της άρεσαν (και της αρέσουν) πολύ, ενώ εγώ δεν καταλάβαινα τι ακριβώς[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΕίναι η εποχή των γλυκών, Λικέρ και Μαρμελάδων, αλλά τί να κάνεις την τόση αρμπαρόριζα που έχεις στη γλάστρα και μοσχοβολάει; Λοιπόν, φτιάξτε αυτό το αρωματικό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤα Χριστούγεννα, η Πέννυ, μαζί με τις ευχές της, μου έστειλε και τη συνταγή για ένα λικέρ, που έφτιαχνε όσο ζούσε στη Γαλλία, στην μακρινή επαρχία της Charente[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΥΛΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 1/2 κιλό ώριμα δαμάσκηνα (500 γρ.) 1 κιλό ρακί ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο 1/4 κιλό ζάχαρη (250 γρ.) 1 βανίλια ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε[...]
Πηγή: e-sofia.grΤο επετειακό! Τα λικέρ είναι κάπως ιδιαίτερο είδος αλκοολούχου ποτού. Λένε ότι οι γεροί πότες δεν τα προτιμούν παρόλο που είναι σχετικά δυνατά, γιατί η γλύκα[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr