Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 119 συνταγές
Υλικά (για 4 άτομα) Σάλτσα καλαμαριών 1 κρεμμύδι 1 πράσο 100 γρ. μικρά καλαμάρια 3 μελάνια από καλαμάρια 100 γρ. κόκκινο ξηρό κρασί 1 σκ. σκόρδο 1 lit[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1 κ. μπακαλιάρος παστός 1 κ. κρεμμύδια, σε μέτριες φέτες 7-8 σκ.σκόρδο, κομμένες στα τρία 1/2 φλ.τσ. σταφίδα μαύρη (ή περισσότερη, κατά προτίμηση) 1/2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 4 κορυφές μπρόκολου κομμένες σε μπουκιές 120 γρ. φρέσκια σουπιά καθαρισμένη Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 4 κ.γλ. βούτυρο 1 σκελίδα σκόρδο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiφωτό: Βαγγέλης Πατεράκης Ο κόλπος της Βεγγάλης στη βορειοανατολική Ινδία και η Γκόα στο νότο είναι οι τόποι όπου παραδοσιακά τρώνε πιο πολύ ψάρι και[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami(Υλικά για 6 άτομα) Καραμελωμένα κρεμμύδια 1 κ.σ. βούτυρο 3 κ.σ, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 8 μεγάλα κρεμμύδια, καθαρισμένα, κομμένα σε φέτες 6 μεγάλα εσαλότ (ή[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 8 άτομα) 1 αστακός 800 γρ. 1 γλώσσα 400 γρ. 1 ματσάκι τσάιβς 300 γρ. κρέμα γάλακτος 300 γρ. βούτυρο 400 γρ. μανιτάρια 350 γρ. σφολιάτα 5[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ πικρή κόκκινη σαλάτα ραντίκιο «αρμενίζει» φορτωμένη σαρακοστιανές λιχουδιές, καλαμάρι και λευκά φασόλια, με άρωμα εσπεριδοειδών. Υλικά (για 6-8 άτομα) 1[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 450 γρ. ρύζι μακρύκοκκο, μαγειρεμένο με λίγο αλάτι 500 γρ. γαρίδες , κατά προτίμηση φρέσκιες 500 γρ. μύδια φρέσκα (με το κέλυφος ή ψίχα φρέσκια σε βάζο)[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά για 30 πιτάκια 1 1/2 φλιτζάνι γαρίδες μικρές χωρίς κέλυφος 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά(για 5 άτομα) 5 φρέσκες γαρίδες, καθαρισμένες καλά 5 γρ.πάπρικα Ελαιόλαδο Αλάτι Πιπέρι Για τα καλαμποκίσια pancakes 1 φλιτζ. αλεύρι 1 κ. γ. σόδα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά Βαθμός δυσκολίας: ευκολος Χρόνος προετοιμασίας: 15 Χρόνος μαγειρέματος: 40 Μερίδες: 6 100 γρ. Βιτάμ 3 ρίζες φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο ½ κρεμμύδι[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΕνώ η συνταγή αυτή δεν είναι δύσκολη, το σερβίρισμά της στο «Alinea» μέσα σε ειδικά σχεδιασμένα μπολ κεριού/παραφίνης μαζί με μια ειδική[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΜπάμια τουρσί με μανούρι Για κάθε μεζεδάκι χρειαζόμαστε μια μπάμια («Μπάμιες τουρσί», της εταιρείας Στατήρ) και ένα τετράγωνο κομματάκι μανούρι, που το έχουμε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΗ ισπανική κουζίνα λατρεύει τα αμύγδαλα και τον τρόπο που δένουν τις σάλτσες. Η σάλτσα ρομέσκο κατάγεται από την πόλη της Ταραγκόνα, στην Καταλονία, όπου κάθε[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 2 άτομα) 240 γρ. καβούρι Kamchatka Ρωσίας 120 γρ. μαγιονέζα μους λεμονιού 6 κομμάτια λιαστή ντομάτα Χυμός από 1 λεμόνι 2 φύλλα κρέπας 2 πρέζες[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) 1 φρέσκος μπακαλιάρος, περίπου 2 κιλά ½ κιλό πατάτες ½ φλιτζ. ελαιόλαδο ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος 4 μικρά φινόκιο 3[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά (για ορεκτικό 6 ατόμων) 1 κ. καλαμαράκια φρέσκα, ολόκληρα, μετρίου μεγέθους 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή ένα κουτί κονκασέ 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 2[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά (για 4 άτομα) Γλώσσες 4 γλώσσες 350 γρ. ελαιόλαδο. Αλάτι και τζίντζερ τριμμένο. Σάλτσα 75 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια. 0,4 It ζωμός από τα μαγειρεμένα[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΈνα από τα πιο απολαυστικά νέα πιάτα του Nobu, όπου η βελούδινη σάρκα του σολομού συνδυάζεται στην εντέλεια με την πυκνή και γλυκιά σος μουστάρδας. Υλικά (για[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥΛΙΚΑ για τέσσερις μερίδες 8 μεγάλα καλαμάρια (περ. 1,5 κιλό αγορά) 200 γρ. γαρίδες 200 γρ. σπανάκι 150 γρ. ρύζι καστανό 2 ξερά κρεμμύδια 1 μικρό πράσο (μόνο[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΥλικά 500 γρ. γαύρος πολύ φρέσκος 4 σκ. σκόρδο σε φετάκια 1 φλιτζ. τσ. χυμό λεμονιού 1/2 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη 2 κ.σ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΑπό τον Ερβέ Προνζάτο (Squirrel, ξενοδ. Danai Resort, Χαλκιδική) Είναι ακόμα πολύ νωρίς, αλλά δεν θα παραξενευόμουν να μάθω ότι μια μέρα ο σεφ θα ξεναγεί[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami