κυπριακες σεφταλιες συνταγη | γλυκο καρυδα 5 αυγα | TOURTA+XORIS+PANTESPANI | συνταγη κουκις | τουρτα ντοματα ζελε | πως φτιαχνω σαλτσα πουμαρο | μπισκοτα κουκις παρλιαρος | σπετσοφαι+με+χοιρινο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Ψαρικα χωρις φινοκιο

Βρέθηκαν 25 συνταγές

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΧΕΙ...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ...

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ

Γαύρος από την Τραπεζούντα: ναι, με κανέλα

Συνταγή από την Τραπεζούντα του 1640, που μας παραθέτει ο Εβλιγιά Τσελεμπή (1611-1683) στο Oδοιπορικό του. Παρακαλώ μη μορφάζετε μπροστά στα υλικά! Δοκιμάστε[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ο ξένος που με μύησε στα μύδια

Ήταν και τότε 6 Απριλίου. Μετά ένα πολύωρο αλλά κι ονειρικό ταξίδι είχα φτάσει επιτέλους στις δυτικές ακτές της Γαλλίας. Είχε διασχίσει το Marais Poitevin, τη[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Καλκάνι: με τα ψάρια δεν παίζουμε

Είναι ένα από τα πιστεύω μου στη μαγειρική και μου ξαναήρθε στο μυαλό όταν προ ημερών έφτασε στα χέρια μου, εντελώς αναπάντεχα, κατευθείαν απ' τα νερά του[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταπόδι μαρινάτο στα κάρβουνα

Για τη Σαρακοστή και μέχρι να φτάσουμε στο αρνί του Πάσχα, συνήθως απολαμβάνουμε θαλασσινούς μεζέδες και σαλάτες, ακόμα κι αν δεν ανήκουμε σ' εκείνους[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταπόδι ραγού με ζυμαρικά

Πριν από κάμποσα χρόνια, φίλοι μανιώδεις ψαράδες έφτασαν στο σπίτι μας χωρίς να τους περιμένω, φέρνοντάς μου πεσκέσι ένα χταπόδι που μόλις το είχαν πιάσει.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα κρητικά: σουπιές με μάραθα και αβρωνιές

Με τις αβρωνιές είμαι σίγουρη ότι οι περισσότεροι γνωρίζεστε. Αν όχι, να σας συστήσω (με τον δικό μου τρόπο)! Πολλοί τις παρομοιάζουν με άγρια σπαράγγια[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μύδια κρασάτα με δεντρολίβανο και ντομάτα

Μεζές για την παρέα έξι ατόμων ή κανονικό φαγητό για να χορτάσουν τρεις; Εσείς αποφασίζετε. Ό,τι κι αν αποφασίσετε, μην παραλείψετε επ' ουδενί το καλό[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σήμερα, σουπιές: με σπανάκι

Αγαπώ και τα δύο βασικά υλικά της συνταγής. Τα τελευταία χρόνια μου το ζητούν αυτό το φαγητό όσοι το έχουν δοκιμάσει από εμένα και γι' αυτό σας δίνω τη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σουπιές ΙΙ:  με σελινόριζα και πράσο

Το σπανάκι ταιριάζει ωραία με τις σουπιές αλλά δεν είναι το μόνο. Ένα πολύ απλό και νόστιμο φαγητό γίνεται από τον συνδυασμό τους με πράσα και σελινόριζα.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Το χειμωνιάτικο χταπόδι

Τώρα με το κρύο η σκέψη πάει σε μαγειρευτά, χορταστικά πιάτα, με μπόλικους υδατάνθρακες… Όταν αποζητάμε κάτι τέτοιο συνήθως δεν σκεφτόμαστε ψαρικά. Ε,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ρεγγοσαλάτα που ζητάει τσίπουρο

Προϋποθέσεις για την επιτυχία είναι οι ακόλουθες: Καλή παρέα και καλό παγωμένο τσίπουρο, πάντα χωρίς γλυκάνισο, Σουφλιώτικο ή Ξανθιώτικο (ή στην πατρίδα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Ψάρι: τα βασικά και πολύτιμα

Ο Αρχέστρατος, ο συγγραφέας του 4ου αιώνα π.Χ., που πρώτος ασχολήθηκε με τα γαστρονομικά, συμβούλευε να μαγειρεύουμε τα ψάρια με απλό τρόπο, νοστιμίζοντάς τα[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μαριναρισμένο ψάρι για εξαιρετικούς ουρανίσκους

Μ' αρέσει στα ταξίδια μου να προσπαθώ να μαντέψω τα υλικά και τις τεχνικές που κρύβονται στις καινούριες γεύσεις. Και ενθουσιάζομαι όταν στην άλλη άκρη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μπακαλιάρος αλλιώτικος

Στη Boqueria, την κεντρική αγορά τροφίμων της Βαρκελώνης, την πιο γοητευτική ίσως από τις αγορές της Ευρώπης, πουλιούνται κάθε λογής πολύχρωμα θαλασσινά-[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Μύδια με τα δάχτυλα

Η βόλτα στην Πειραϊκή είναι κάθε φορά μια εκδρομή. Βράδυ η μαύρη θάλασσα, πίνακας και γιατρικό μαζί. Μαύρο φόντο με φωτισμένα πλοία, μπαίνουν - βγαίνουν αργά,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Φτηνά κι υπέροχα: σαρδέλες στ' αμπελόφυλλα

Είναι σαν φετίχ του πρώιμου καλοκαιριού. Έτσι όπως αμπελόφυλλα και σαρδέλες εμφανίζονται ταυτόχρονα στους πάγκους της αγοράς, αμέσως ανάβει το φως πράσινο στο[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Αντ' αυτού... χταπόδι

Μου μοιάζει ιδανικό φαγητό για καλοκαιρινά μεσημέρια σε εξοχικά δίπλα στη θάλασσα. Για εκείνη τη στιγμή που μαζεύεσαι, καθώς ο ήλιος γίνεται ανυπόφορος, και[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταποδόπιτα αντί ψυχοθεραπείας

Από την ημέρα που γύρισα κάτι βράζει μέσα μου. Τις νύχτες ξυπνάω από κάποιο όνειρο τόσο αληθοφανές, που για ώρα νομίζω πως οι απειλές του συνεχίζονται ακόμα.[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Καραβιδομακαρονάδα με σάλτσα Mικρολίμανου

(photo: Ευστράτιος Καλαθακης) Ο executive chef Ευστράτιος Καλαθάκης μάς φτιάχνει μια μακαρονάδα που αναδεικνύει απόλυτα την πρώτη ύλη, καθώς η γεύση της[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γαύρος, σαρδέλες στο φούρνο με μάραθα, ντομάτα,[...]

O γαύρος είναι σταθερή αξία και σε καλή τιμή. Οι σαρδέλες είναι σίγουρα νοστιμότερες αλλά όχι σταθερές και οι τιμές τους παίζουν πολύ. Η συνταγή απλή, νόστιμη[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Τα καλαμαράκια σε τόνο εμπιστευτικό

Μου αρέσει κι εμένα η γλυκιά γεύση που παίρνουν τα καλαμαράκια όταν τα τηγανίζεις σε δυνατή φωτιά, καλά αλευρωμένα. Μυρίζει το σπίτι, μυρίζουν οι ταβέρνες,[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Γαρίδες μαρινάτες και τα εξωτικά μυστικά τους

Δεν είναι μόνο κατάλληλες για ημέρες νηστείας αυτές οι γαρίδες: μυρωδάτες και καυτερές όσο πρέπει χάρη στο μίγμα μπαχαρικών, το περίφημο "5 spices"[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Καλαμάρια γεμιστά με φέτα και βότανα

Λίγο πριν το καλοκαίρι, λίγο πριν τη ζέστη. Το τηγάνι δεν είναι το φόρτε μου, τα καλαμάρια είναι στις μεγάλες μου αγάπες. Κάρβουνα δεν έχω για να τα ψήσω κι[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Σαρδέλες ταπεινές αλλά διόλου καταφρονεμένες

Ένα από τα λιγοστά καλά αυτής της δύσκολης εποχής είναι ότι αναγκαστήκαμε να εκτιμήσουμε τα δώρα που ως τώρα περιφρονούσαμε σαν παρακατιανά. Αν έλεγες πριν[...]

Πηγή: bostanistas.gr
Χταπόδι στον Άγιο Σώστη της Μυκόνου

Σήμερα, μετά το μπάνιο, θα επισκεφτώ τον "Βασίλη", όνόμα και πράμα, στον Άγιο Σώστη. Κάθε φορά που κάθομαι στην αυλή του αισθάνομαι κι εγώ άρχοντας.[...]

Πηγή: bostanistas.gr

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy