Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 35 συνταγές
Το φαγητό το εμπνεύστηκα γιατί είχα μαρούλια που έπρεπε να μαγειρέψω και επίσης είχα και γιουβαρλάκια που τα ζητούσε ο άνδρας μου να γίνουν οπωσδήποτε! Κάθισα[...]
Πηγή: greekmasa.grΑνρόπιτα με φύλλο ζυμωτό : Σπεσιαλιτέ από τον Βόλο – Πηλιορείτικη Υλικά Για την γέμιση: 2 κιλών μπούτι αρνίσιο, μισό φλιτζάνι βούτυρο, 10 φρέσκα κρεμμυδάκια,[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά (για 4 άτομα) 250γρ. γίγαντες 2 μεγάλα καρότα σε ροδέλες 1 λουκάνικο σε ροδέλες (αν βρείτε με πορτοκάλι, είναι ιδανικό) 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 κ.σ.[...]
Πηγή: greekmasa.grΠολύ ωραία συνταγή...αλλά λίγο μπελαλίδικη. Την κάνω για μπουφέ και στις γιορτές! Συνήθως κάνω δυο, ένα ρολό με τυρί και ένα με μανιτάρια ή κιμά. Υλικά Για το[...]
Πηγή: greekmasa.grΚολοκυθοκεφτέδες κρητικοί και κυκλαδίτικοι, φαβοκεφτέδες, χταποδοκεφτέδες, ριγανοκεφτέδες Πηλιορείτικοι, ταραμοκεφτέδες Αγρινιώτικοι, πατατοκεφτέδες[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 250 γραμ κιμα μοσχαρισιο 250 γραμ κιμα απο αρνι 250 γραμ κιμα απο κοτοπουλο 250 γραμ ετοιμο πουρε 2 αυγα 2 κρεμμυδια ψιλοκομμενα 3-4 σκελιδες σκορδο[...]
Πηγή: greekmasa.grΝόστιμο σαν ορεκτικό και εξαιρετικό συνοδευτικό για κρέατα. Κάνω μεγάλη ποσότητα γιατί το βάζω στο ψυγείο και τις καθημερινές που δεν προλαβαίνω συνοδεύω[...]
Πηγή: greekmasa.grΞεκινησα για ντολμαδακι γιαλαντζι με αμπελοφυλλα αλλα τελικα τα φυλλα μου δεν ηταν καλα οποτε αποφασισα να κανω λαχανοντολμαδακια με ρυζι.Εγιναν πολυ[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 4 μεγάλες μερίδες χοιρινό ή 4 μπριζόλες λαιμού 2 μεγάλα μαρούλια 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα μισό ματσάκι ανιθο ψιλοκομμενο λάδι αλάτι[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά ( για 3-4 μερίδες ) : 12-15 γαρδουμάκια 1 κρεμμύδι ή 2-3 χλωρά ψιλ/να ½ μάτσο άνηθο 1 μαρούλι ή αντίδι χοντροκομμένο 1 κρ/πότηρο λάδι πιπέρι-αλάτι 1-2[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά Κατσίκι 1 χεράκι σε μερίδες κομμένο, 1-1 ½ κιλό ραδίκια άγρια του βουνού Αλάτι, πιπέρι Λάδι 1 αυγό 1 λεμονιού τον χυμό 1 κουταλιά της σούπας νισεστέ[...]
Πηγή: greekmasa.grΨιμάρνι Πασχαλινό (αρνάκι ή κατσικάκι στο φούρνο ) του Μ.Σαββάτου, από την Ευρυτανία Υλικά 1/2 κιλό κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 250 γραμ. Φρέσκα σκόρδα 250 γραμ[...]
Πηγή: greekmasa.grΜία συνταγή που μόνο η μυρωδιά της αναστατώνει τις αισθήσεις. Ελπίζω να το απολαύσετε! Υλικά 2 κρεμμύδια , 1 κομμένο σε λεπτές φέτες και ένα ψιλοκομμένο 3[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 1 μεγαλη σουπια καθαρισμενη και κομμενη σε κυβους 1 ξερο κρεμμυδι μισο ματσακι ανιθο 2-3 ντοματες τριμενες 1 ποτηρακι του κρασιου ούζο αλατι πιπερι [...]
Πηγή: greekmasa.grΗ συκωταρια αυτή είναι πολιτικη συνταγη και ειναι πολύ μυρωδατη και νοστιμη ακομα και για αυτους που δεν την πολυαγαπουν.Κανονικα γινεται με μοσχαρισιο συκωτι[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1 κούπα Λάδι 2 κιλά σε μερίδες Αρνάκι 6 δεμάτια φρέσκα (1 κιλό) Κρεμμυδάκι(α) 1/2 κιλό Μαρούλι 1/2 κούπας ψιλοκομμένος Άνηθος 2 Αυγό(ά) 1/2 κούπας[...]
Πηγή: greekmasa.grΕνας νηστήσιμος,γρήγορος , πεντανόστιμος και οικονομικός κρασομεζές από το Πήλιο! Υλικά (πλούσια για 2 άτομα) 2 μεγάλα καλαμάρια θράψαλα καθαρισμένα, αν[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά: 1,5 κιλό αρνίσιο μπουτάκι, χωρίς το κόκαλο, και κομμένο φέτες 3-4 μεγάλα μαρούλια (ή 1,5-2 κιλά σέσκουλα ή λάπατα) 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ή 3 πράσα 1/2[...]
Πηγή: greekmasa.grΤο φαγητό αυτό δεν το είδα πουθενά και το επινόησα μόνη μου-με την εξής λογική: Γιατί χρησιμοποιούμε το λάχανο και τα αμπελόφυλλα για να κάνουμε ντολμάδες και[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά 1 λάχανο ζεματισμένο καλά 1/2 κούπα λάδι για το ταψί Για την γέμιση 1/2 κιλό κιμά 2 κρεμμύδια μέτρια τριμμένα 1/2 ματσάκι μαϊντανό 1/2 ματσάκι[...]
Πηγή: greekmasa.grΠηλιορείτικο Παραδοσιακό για το Πάσχα Υλικά 1 μπουτάκι αρνιού ξεκοκαλισμένο , και ανοιγμένο σαν μπριτζόλα , χωρίς να το κόψουμε σε μερίδες, προηγουμένως[...]
Πηγή: greekmasa.grΝηστίσιμα! Από την Κάλυμνο ! Υλικά 2 σουπιές καθαρισμένες και πολτοποιημένες στο μπλέντερ ! 2 ποτήρια νερού τριμμένη φρυγανιά άνηθο μαϊντανό και ελάχιστη[...]
Πηγή: greekmasa.grΗ συνταγή αυτή είναι από το Πήλιο και την φτιάχνουν για μεζεδάκι ή και κύριο φαγητό τις μέρες του Πάσχα. Υλικά 1 παχύ έντερο (μπουμπάρι) 1 μικρή συκωταριά[...]
Πηγή: greekmasa.gr