Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 81 συνταγές
Οι μέρες του Δωδεκαήμερου σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται γαστρονομικά από ιδιαίτερα πιάτα , γιορταστικά και πλούσια. Κάθε τόπος έχει τις δικές του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΓια βιαστικές ή αρχάριες ... Τα μυζηθροπιτάκια είναι ένα από τα επιδόρπια με τα οποία τελειώνει πολύ συχνά ένα γεύμα στην Κρήτη. Μαζί με μια ρακή που[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα βιβλίο με ρουμελιώτικες συνταγές έφτασε πρόσφατα στα χέρια μου μέσω αγαπημένου μου προσώπου που ξέρει τη μανία μου , με ιδιόχειρη αφιέρωση μιας από τις[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ τρίτη και καλύτερη! Οι σταφίδες είναι ένα από τα υλικά που χρησιμοποιούνται ευρέως στην γαστρονομία μας κυρίως στη ζαχαροπλαστική (χωρίς να λείπουν κι από[...]
Πηγή: cretangastronomy.grFUSION (προφορά : φιούζον ). Είναι η κουζίνα στην οποία συνυπάρχουν (κατά τεκμήριο , αρμονικά ) μαγειρικές επιρροές από διαφορετικές εθνικές παραδόσεις . Τη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίπα σήμερα να ανοίξω το κεφάλαιο «προζύμι». Μεγάλο κεφάλαιο και μπορεί να βαρεθείτε όσο το διαβάζετε … Αφορμή είναι το ανάπιασμα (ανέπιασμα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΈνα πολύχρωμο, νόστιμο και οικονομικό πιάτο! Πολλές φορές με τα αυγά που περίσσευαν το Πάσχα, φτιάχναμε στο σπίτι μας "αυγά τυλιγμένα με κιμά". Στην ουσία[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΝόστιμα και τραγανά παξιμαδάκια για όλες τις ώρες! Τα παξιμαδάκια της προηγούμενης ανάρτησης είναι τα πιο εύκολα αλμυρά παξιμαδάκια με μαγιά που μπορούμε να[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΧορτοκαλίτσουνα με βλίτα και ξινομυζήθρα , στο φούρνο ή στο τηγάνι! Μετά το φεστιβάλ των λιπαρών και των θερμίδων από τα σκωτσέζικα shortbread της[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚαι ζύμη ελαιολάδου βέβαια! Τι κάνουμε αν τα υλικά μας είναι λιγότερα από τα απαιτούμενα για κλασικές μυζηθρόπιτες, αν βαριόμαστε να ανοίξουμε φυλλαράκια, αν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΤυρινή η τρέχουσα εβδομάδα και οι μυζηθρόπιτες έχουν την τιμητική τους στις κρητικές κουζίνες. Με ξινή ή με γλυκιά μυζήθρα, με μέλι ή με αχνοζάχαρη σε πολλές[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥγιεινά και νόστιμα βουτήματα με ένα ξεχασμένο υλικό! Τα κουλουράκια και τα παξιμαδάκια της κατοχής. Πού τα ξαναθυμήθηκα θα μου πείτε. Στο ντουλάπι μου[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜε το πιο αγαπημένο αρωματικό χορταράκι της εποχής! Παρόλο που οι μαραθόπιτες θεωρείται ότι είναι κυρίως χανιώτικες πίτες, τις φτιάχνουμε σε όλη την Κρήτη.[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΚατά τους ιστορικούς της γαστρονομίας η τάρτα είναι η εξέλιξη της πίτας. Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι συνήθιζαν να βάζουν πάνω σε ένα κομμάτι ζύμης διάφορα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜια πρωτότυπη τεχνική με θαυμάσια αποτελέσματα! Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια στο γραφείο μας κατά γενική ομολογία είναι εκείνα της Μ. Όσες φορές μας τα έχει[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟκτώβρης από σήμερα! Πλούσιος σε υλικά μήνας. Ακόμη κυκλοφορούν αρκετά καλοκαιρινά φρούτα και λαχανικά και παράλληλα εμφανίζονται τα πρώτα φθινοπωρινά. Από[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr…και της γρηγοράδας! Χειμωνιάτικος καιρός, εποχή για σταφίδες. Και μάλιστα κρητικές σταφίδες που πρόσφατα απέκτησαν όπως διαβάζω εδώ τον τίτλο ΠΓΕ[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι γιαουρτόπιτες είναι αγαπημένο ελληνικό γλυκό. Με υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, σκέτες ή σιροπιαστές, πολλές φορές αποτελούσαν το γλυκό της Κυριακής ή[...]
Πηγή: cretangastronomy.grH δική μου εκδοχή για ένα αγαπημένο γλυκό... Γιορτή σήμερα, γιορτή και αύριο! Της Αγίας Φωτεινής, της Σαμαρείτιδος. Το εκκλησάκι της στην περιοχή μας, από τα[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr…σε κρητική έκδοση! Επειδή εκτός από τα γλυκά τυροπιτάκια πολύ μας αρέσουν και τα αλμυρά, επειδή μια από τις πρόσφατες συνταγές με τυρί που εμφανίστηκαν[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΜεγάλη Δευτέρα- μεγάλη μέρα Μεγάλη Τρίτη – ο Χριστός εκρίθη Μεγάλη Τετάρτη – ο Χριστός εχάθη Μεγάλη Πέμπτη – ο Χριστός ευρέθη Μεγάλη[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι χειρομυλόπιτες είναι ένα αρτοσκεύασμα του παρελθόντος μας. Με στάρι αλεσμένο στο χειρόμυλο, εξ ου και το όνομά τους, και προζύμι ήταν η λαχτάρα του[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr