Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 58 συνταγές
Με μια ζύμη...δύο παραλλαγές του ίδιου γλυκού! Μιλάω για την κλασσική νηστίσιμη ζύμη με ρετσίνα ή λευκό κρασί, λάδι, αλεύρι που είναι γνωστή σε πολλά μέρη της[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΜε τα χρυσά μήλα του Οκτώβρη! Έχετε ακούσει την παροιμία «όλοι ξανοίγουν το σεισμό κι ο μαραγκός γυναίκα»; Την λένε άραγε –έστω με άλλα λόγια-[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά Αχλάδια 6 μεγάλα Καλαμποκάλευρο 150 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γρ. Ζάχαρη 75 γρ. Σταφίδες 75 γρ. Ξερά σύκα 75 γρ. Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι[...]
Πηγή: chefoulis.grΜε αφορμή το εγκώμιο του Δημήτρη Ποταμιάνου στις κοντούλες, αχλάδια και μη, αναλογίστηκα πόσα ακόμα καλοκαιρινά φρούτα επιφυλάσσουν συναρπαστική γεύση παρά το[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ ανάρτηση της φίλης Ελένης και των ταξιδιών της, για την πάστα φλώρα ήρθε την επόμενη μέρα, από αυτήν που είχα φτιάξει ένα κονφί με αχλάδια και μήλα . Με[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΏρες-ώρες με πιάνει ένα περίεργο πράγμα. Θυμός, οργή, αγανάκτηση και κάτι σαν "παραίτηση" μαζί, όλα σ’ ένα «πακέτο». Η προχθεσινή μέρα ήταν μια[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΤι είναι αυτό μαμά, που ψήνεις; Είναι γλυκό; Ναι, γλυκό είναι. Και πως το λένε; Το λένε... Πως; Και τώρα σπάσε εσύ το κεφάλι σου, να δεις τι θα πεις, γι' αυτό[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΑνάποδη τάρτα με ντοματίνια και μοτσαρέλα Υπάρχουν φορές που ξυπνάς με τις καλύτερες προθέσεις για την πορεία της μέρας σου, αλλά το σύμπαν έχει αποφασίσει[...]
Πηγή: sundayspoon.blogspot.grΈνα πολύχρωμο " tutti frutti" γλύκισμα με τα απομεινάρια της φρουτιέρας! Η αρχική ιδέα ήταν από τη γνωστή αναποδογυρισμένη μηλόπιτα που φτιάχνουμε όλες μας το[...]
Πηγή: cretangastronomy.gr2 μεγάλα μήλα 2 αχλάδια 7-8 ξερά δαμάσκηνα χυμό από 2 πορτοκάλια 3/4 κούπας μαύρη ζάχαρη 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα Ζύμη 100 γρ. αλεύρι 50 γρ. ζάχαρη 75[...]
Πηγή: cooktherapy.grΡοδακινόπιτα όπως περίπου λέμε το χειμώνα μηλόπιτα. Στο μάτι έχω βάλει βέβαια από παλιά την τάρτα με νεκταρίνια της Αγγελικής, την οποία τότε είχα κάνει με[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΑπό μέρες τριβέλιζε στο μυαλό μου μια ιδέα. Να κάνω τα αχλάδια που είχα στη φρουτιέρα μου μια πίτα. Πριν από δύο χρόνια είχα φάει μια καταπληκτική τούρτα στη[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.grΝα σας κεράσω και φέτος για τα γενέθλια μου ένα νηστίσιμο γλυκό μιας και το έχει η μοίρα τα γενέθλια μου εδώ και xx χρόνια να είναι σχεδόν πάντα μέσα στη[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΑΧΛΑΔΟΠΙΤΑ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΓΤΗΓΟΡΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΠΑΝΑΝΟΠΙΤΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΠΙΤΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΡΟΥΤΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 10 ΜΙΚΡΑ ΑΧΛΑΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚ.ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ[...]
Πηγή: irida.blogspot.grΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΕΦΤΙΑΞΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΙΤΕΣ ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ Κ ΕΤΣΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΥΣΙΑΣ ΟΤΙ ΕΦΤΙΑΧΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΩ[...]
Πηγή: irida.blogspot.grΥλικά: Για 4-6 άτομα Για τη ζύμη 3/4 φλιτζανιού βούτυρο ή μαργαρίνη 6-7 κουταλιές της σούπας κρύο νερό 2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι[...]
Πηγή: sidagi.grΗ σφολιάτα είναι μια εύχρηστη, αφράτη, βουτυράτη ζύμη, που όταν ψήθεί, φουσκώνει και σχηματίζοντας στρώσεις από πολλά τραγανά λεπτά φύλλα. Εκτός από[...]
Πηγή: funkycook.grΑν θέλετε το ψωμί στο τραπέζι σας να είναι πάντα φρέσκο, μπορείτε κάλλιστα να αξιοποιήσετε το ψωμί που περίσσεψε και δεν θα μείνει ούτε ψίχουλο! Υπάρχουν[...]
Πηγή: funkycook.grΕίναι ένα κέικ το οποίο όταν το αναποδογυρίσουμε τα μήλα και τα αχλάδια έρχονται στην επιφάνεια καραμελωμένα και γλασαρισμένα γεμάτα αρώματα...Τον χειμώνα το[...]
Πηγή: cookpad.com/grΠερίσσεψαν Μελομακάρονα; Πώς να τα χρησιμοποιήσετε Την περίοδο των γιορτών είναι πολύ πιθανό να μας περισσέψουν μελομακάρονα. Είτε αγοράσαμε, είτε φτιάξαμε,[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr