Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 94 συνταγές
Υλικά για 8 μαραθόπιτες: Για τη ζύμη: 500 γρ. αλεύρι 300 γρ. νερό 2-3 κ.σ. τσίπουρο 20 ml ελαιόλαδο 2 κ.γλ. αλάτι 1 κ.γλ. ζάχαρη αλάτι Για τη γέμιση: 1 ματσάκι[...]
Πηγή: easykuzina.grΕίμαι στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες και φυσικά πετάω απ' τη χαρά μου γιατί είμαι στον τόπο μου! Είμαι πάντα τόσο χαρούμενη όταν έχω τη δυνατότητα να έρθω[...]
Πηγή: greekmylittleexpatkitchen.blogspot.grΠριν να πούμε για τις σαρικόπιτες, ας δούμε λίγα πράγματα για το στοιχείο εκείνο της κρητικής φορεσιάς από το οποίο πήραν το όνομά τους. Επί τουρκοκρατίας οι[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΑπλά ψωμάκια κομμένα στη μέση και βουτυρωμένα. Τα γεμίζουμε με σοταρισμένα μανιτάρια Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε δύο[...]
Πηγή: manitarosyntages.blogspot.grΕίναι μια σχετικά εύκολη συνταγή και γίνεται μια πολύ αφράτη γλυκιά πιτούλα. Τι χρειαζόμαστε: 1 φλιτζ. ελαιόλαδο 1 φλιτζ. πετιμέζι 1 φλιτζ. ζάχαρη 1 κ.σ.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΖύμη: 5 κούπες αλεύρι 1 κουτάλια της σούπας ξύδι ή τσίπουρο 2 κουταλιές της σούπας λάδι Αλάτι Λίγο νερό Γέμιση: Διάφορα λάχανα (σπανάκι, μαϊντανό,[...]
Πηγή: cookpad.com/gr…για τη ζύμη 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ. τσικουδιά 1 κ.σ. καλό, παρθένο ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό 1/4 κ.γ. αλάτι …για τη γλυκιά γέμιση[...]
Πηγή: cookpad.com/grμελιτζάνες κάθε είδους ντομάτες (επίσης κάθε είδους) πιπεριές (πράσινες κλασικές και καυτερές) σκόρδο φέτα τυρί κρεμμύδι ξερό λάδι Οδηγίες Κόβουμε τις[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜια πιτούλα πεντανόστιμη και τραγανή!!!! ΥΛΙΚΑ (για το φύλλο) 500 γραμμάρια αλεύρι σταρένιο σκληρό 1/2 φλιτζανάκι του καφέ τσίπουρο 1 φλιτζανάκι του καφέ[...]
Πηγή: lilaspurplethoughts.blogspot.gr160 γρ. γάλα 400 γρ. αλεύρι 30 γρ. φρέσκια μαγιά 60 γρ. βούτυρο 40 γρ. ζάχαρη 1 πρέζα αλάτι 1 αυγό 1 κρόκος αυγού 2 κ.σ. τσίπουρου 120 λιναρόσποροι 1 κ.γ.[...]
Πηγή: ucook.gr/cook...η κολασμένη εκδοχή! Τι χρειαζόμαστε: Για το ΦΥΛΛΟ: 1 φλιτζ. τσαγιού νερό χλιαρό 1 φλιτζ. καφέ ελαιόλαδο ένα σφηνάκι τσίπουρο αλάτι-πιπέρι 1κ.γ. γλυκάνισο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΣταφιδόψωμα με άρωμα απο φασκόμηλο και κανέλα. Είναι το καλύτερο έδεσμα για την Μ. Παρασκευή και όχι μόνο. Τι χρειαζόμαστε: 600 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΟ φούρνος της γειτονιάς μου φτιάχνει τα πιο θεϊκά πολύσπορα τυροπιτάκια με αλεύρι ολικής. Τρως ένα και πας στον παράδεισο! Για μερικά λεπτά μεταφέρεσαι μέσα[...]
Πηγή: bostanistas.grγια το ζυμάρι 1 κιλό αλεύρι ½ κρασοπότηρο τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο ½ κρασοπότηρο ελαιόλαδο 1 κ.γ. αλάτι ½ κ.γ. πιπέρι χλιαρό νερό όσο πάρει σουσάμι για το[...]
Πηγή: cooklos.grΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ!!! ΠΑΝΕΥΚΟΛΗ ΤΡΑΓΑΝΗ ΚΑΙ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ... ΥΛΙΚΑ: ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ: 500 gr. ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΦΑΡΙΝΑ 200 ΓΡ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 200 ΓΡ. Η 1 ΚΕΣΕΔΑΚΙ ΓΙΑΟΥΡΤΙ,[...]
Πηγή: mageirisa.blogspot.grΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΥΡΙΜΛΙΔΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΛΑΔΕΡΑ ,ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ Η ΜΠΥΡΙΤΣΑ....!!!)))))) Για την ζύμη 250 γρ. νερό χλιαρο 2 κουτ.σουπας ζάχαρη 1 κουτ.σουπας αλάτι 2[...]
Πηγή: mariakyrimlidou.blogspot.grΜ' ένα σμπάρο δυο τρυγόνια - στην περίπτωσή μας: μ' ένα ζυμάρι δυο νοστιμιές. Από τα καθιερωμένα μου μαγειρικά κόλπα, όποτε ζυμώνω, με την ίδια ζύμη,[...]
Πηγή: bostanistas.gr