Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 20 συνταγές
Είναι η ελαφρύτερη εκδοχή της παραδοσιακής πολίτικης βασιλόπιτας, ένα πλούσιο ψωμί που εγώ το κάνω με γιαούρτι και κρέμα. Αν παραλείψετε τη ζάχαρη θα γίνει[...]
Πηγή: bostanistas.grΥπάρχουν μερικά γλυκά που αποκτούν μυθική υπόσταση για οικογένεια και φίλους. Η προετοιμασία και το σερβίρισμά τους προάγει την συγκέντρωση σε ειδική[...]
Πηγή: bostanistas.grΣτη διάρκεια της παραμονής της στη Γαλλία η Julia Child έπεσε σε μια, αν μη τι άλλο, πρωτότυπη συνταγή: Concombres au Beurre, δηλαδή αγγούρια ψημένα στο[...]
Πηγή: bostanistas.grΤο Pan Pepato της Ούμπρια, που παραδοσιακά φτιάχνεται τη μέρα αυτή, έχει σίγουρα τις ρίζες του στο Μεσαίωνα, αν όχι και παλιότερα. Είναι μέρος από τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΕνα πρωινό την εβδομάδα δικαιούμαστε να εγκαταλείψουμε τις διαιτητικές συνήθειες μας: καλά και άγια τα δημητριακά, τα γιαούρτια και τα φρούτα αλλά σήμερα[...]
Πηγή: bostanistas.grΤι κι αν το καθημερινό μας πρωινό συνήθως αρχίζει και τελειώνει σε μία κούπα από γρήγορο καφέ; Το ξεκούραστο τέλος της εβδομάδας και ιδίως οι Κυριακές[...]
Πηγή: bostanistas.grΔεν παίρνω βέβαια όρκο πως είναι Σαντορινιά η εικονιζόμενη μικρή ντοματιά μου. Αλλά, μη μου πείτε, τη χάρη της ασφαλώς την έχει. Κι είναι ολόγλυκοι οι[...]
Πηγή: bostanistas.grΓια τους λάτρεις του ψωμιού και της ζύμης το «ψωμί της μαϊμούς», αγγλιστί monkey bread, αποτελεί την επιτομή της απόλαυσης: μαλακές και μυρωδάτες[...]
Πηγή: bostanistas.grΣε ένα όχι και πολύ μακρινό κάποτε, ο δρόμος έξω από το σπίτι μας ήταν χωμάτινος, αυλακωμένος από τα νερά της βροχής, γεμάτος πέτρες που τρύπαγαν ενίοτε τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΉρθε και η ώρα των σταφυλιών να μπουν σε βάζα και να διατηρηθούν όλο τον χειμώνα. Και δεν μιλάω για γλυκό του κουταλιού. Η μαρμελάδα από σταφύλια, το[...]
Πηγή: bostanistas.grΣ' όλο το Αιγαίο φτιάχνουν αμυγδαλωτά. Κάθε νησί με τον δικό του τρόπο. Ήταν το αγαπημένο κέρασμα στα νοικοκυρεμένα σπίτια. Σας παραδίδω μια από τις πιο[...]
Πηγή: bostanistas.grΤώρα είναι η εποχή του περίπατου στην εξοχή. Έπαψε η ζέστη και δεν άρχισε το κρύο, ο ήλιος είναι γλυκός και ο αέρας φρέσκος κι ελαφρύς... Εδώ γύρω η άγρια[...]
Πηγή: bostanistas.grΕίναι η εποχή τους τώρα. Θέλαμε δεν θέλαμε τα κληρονομήσαμε απ' τους Αμερικάνους μαζί με την άγνωστη, μέχρι τελευταία, σε μας γιορτή του Halloween, την[...]
Πηγή: bostanistas.grΗ πρώτη μας επαφή με τη Τζιώτικη τηγανιά ήταν όταν πρωτοήρθαμε στο νησί, και μας κάλεσαν σε ένα γάμο. Οι παραδοσιακοί γάμοι, ιδίως οι ελάχιστοι φθινοπωρινοί[...]
Πηγή: bostanistas.grΑς αφεθούμε στη συνάντηση του διαφορετικού των δύο άκρων, ενός κρασιού από την καρδιά της Πελοποννήσου και μιας λιχουδιάς από τα βορειοανατολικά της Γαλλίας,[...]
Πηγή: bostanistas.grΚι ενώ πίστευα πως μετά τα γαλλικά φιλιά της Αναστασίας Λαμπρία δεν υπάρχει γλυκύτερος τρόπος να ξυπνάς τα σαββατοκύριακα, εντοπίζω την, απλούστατη στη[...]
Πηγή: bostanistas.grΔύσκολα λέει όχι κανείς σε τζάμπα φαγητό, ειδικά αν είναι φοιτητής. Στα τέσσερα και κάτι χρόνια που έζησα στη Βοστώνη είχα την τύχη να μου κάνουν κάμποσες[...]
Πηγή: bostanistas.grΤέλειες ροδέλες πορτοκαλιού και μανταρινιού, γυαλιστερές από το σιρόπι, με ένα υπέροχο ζωντανό χρώμα. Αυτή η μαρμελάδα μοιάζει πολύ με γλυκό του κουταλιού[...]
Πηγή: bostanistas.grΤώρα που όλοι (σχεδόν) οι κάτοικοι των αστικών κέντρων θυμήθηκαν εξ ανάγκης τα τζάκια της οικίας τους, τα οποία μέχρι πρότινος έπαιζαν κυρίως διακοσμητικό[...]
Πηγή: bostanistas.grΟι Άγγλοι, που από παλιά θεωρούσαν τα λεμόνια εξαιρετικά πολύτιμους καρπούς - εισαγόμενους, μια και λεμονιές δεν ευδοκιμούν στο νησί τους -, επινόησαν τούτη[...]
Πηγή: bostanistas.gr