Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 61 συνταγές
50 ml λικέρ crème de cacao, το σκούρο 60 ml βότκα Διαδικασία Γεμίζουμε με μεγάλα παγάκια ένα σέικερ, προσθέτουμε τα ποτά και χτυπάμε δυνατά και γρήγορα.[...]
Πηγή: gastronomos.gr250 γρ. βούτυρο αγελάδος 250 γρ. ζάχαρη 4 αυγά μεσαίου μεγέθους 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 100 γρ. αμύγδαλα, αλεσμένα[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια το σαμπλέ μπρετόν 100 γρ. ζάχαρη 110 γρ. βούτυρο αλατισμένο, σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να έχει μαλακώσει, κομμένο σε μικρά κομμάτια 2 κρόκοι αυγών,[...]
Πηγή: gastronomos.gr500 γρ. φλούδες πορτοκαλιού (πάντα τις ζυγίζουμε στεγνές, πριν ξεκινήσουμε το ξεπίκρισμα) Για να τις ζαχαρώσουμε 600 γρ. ζάχαρη για το σιρόπι + επιπλέον για[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 μέτριες ώριμες μπανάνες ή 3 μεγάλες 1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμός λεμονιού 2 κουτ. σούπας ζάχαρη, κατά προτίμηση καστανή 6 μπισκότα τύπου Digestive 2 κουτ.[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τα κεϊκομπισκότα 150 γρ. κουβερτούρα περίπου 50% - 55% κακάο, τεμαχισμένη σε πολύ μικρά κομμάτια 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, τεμαχισμένο σε μικρούς κύβους 90[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι, για όλες τις χρήσεις 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ 2 κουτ. σούπας ζάχαρη 6 κρόκοι αυγών (κατά προτίμηση βιολογικών) 100 ml φρέσκο[...]
Πηγή: gastronomos.gr150 γρ. ασπράδια αυγών (από περίπου 5 αυγά μεσαίου μεγέθους) 300 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική 30 γρ. κακάο 400 γρ. κρέμα γάλακτος 35% - 36% λιπαρά, χτυπημένη[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια την κρεμ ανγκλέζ 250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά 150 γρ. ζάχαρη 6 κρόκοι αυγών 1 κλωναράκι βανίλιας Για την μπαβαρουάζ η[...]
Πηγή: gastronomos.gr20 ml * χυμός από μοσχολέμονο ή λεμόνι 20 ml σιρόπι ζάχαρης (το φτιάχνουμε χτυπώντας στο μούλτι 1/2 φλιτζάνι νερό με 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η[...]
Πηγή: gastronomos.gr400 γρ. αμύγδαλα τριμμένα στο μούλτι σε σκόνη 250 γρ. ζάχαρη 6 αυγά μεσαίου μεγέθους, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια 250 γρ. βούτυρο αγελάδος 250 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 125 γρ. βούτυρο, σε κύβους 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη 3-4 κουτ. σούπας κρύο νερό Για τη[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια την 1η μέρα 1 κιλό αχλάδια, καθαρισμένα 1 κιλό πεπόνι, καθαρισμένο 1.200 γρ. ζάχαρη 2 λεμόνια, το χυμό τους Για την 2η μέρα 1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα[...]
Πηγή: gastronomos.gr150 γρ. μέλι 3 αχλάδια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση 1 φύλλο σφολιάτας Για το σερβίρισμα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι ή άγλυκη σαντιγί (δηλαδή κρέμα γάλακτος[...]
Πηγή: gastronomos.gr300 γρ. ώριμα ροδάκινα, καθαρισμένα από κουκούτσια και φλούδες και πολτοποιημένα (θα πρέπει η πούλπα να ζυγίζει 200 γρ.) + 500 γρ. επιπλέον, για το γαρνίρισμα[...]
Πηγή: gastronomos.gr260 γρ. κουβερτούρα 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια 300 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά 150 γρ. ζάχαρη άχνη 2 ολόκληρα αυγά (κατά προτίμηση[...]
Πηγή: gastronomos.gr250 γρ. βούτυρο 120 γρ. ζάχαρη 1 κρόκο αυγού 15 ml κονιάκ 1/2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ ξύσμα από 1 λεμόνι 100 γρ. αμύγδαλα 370 γρ. αλεύρι μαρμέλαδα[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 - 5 ίνες σαφράν 3 κάψουλες καρδάμωμου (κακουλέ) 280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 40 γρ. ζάχαρη λίγα αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα Διαδικασία Απλώνουμε τα[...]
Πηγή: gastronomos.gr3 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά 120 γρ. ζάχαρη 10 γρ. ζελατίνη σε φύλλα χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια ακέρωτα και κατά προτίμηση βιολογικά 300 γρ. γιαούρτι[...]
Πηγή: gastronomos.gr50 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% - 55% κακάο, ψιλοκομμένη 50 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος 100 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μούλτι μέχρι να γίνουν[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τα καραμελωμένα μήλα 3 μήλα (κατά προτίμηση στάρκιν) 30 γρ. βούτυρο αγελάδος 50 γρ. ζάχαρη καστανή ανοιχτή, κρυσταλλική 1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε[...]
Πηγή: gastronomos.gr100 γρ. βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε κύβους 50 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 125 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική 50 γρ. νερό 40 γρ. μαγιά νωπή ή 16 γρ. ξερή (2 φακελάκια) 3[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη βάση 250 γρ. μπισκότα τύπου digestive ή Μιράντα 120 γρ. βούτυρο αγελαδινό λιωμένο Για την κρέμα 600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια 60 γρ. ζάχαρη άχνη 200[...]
Πηγή: gastronomos.gr40 γρ. νωπή µαγιά 190 γρ. φρέσκο γάλα πλήρες + 40 γρ. επιπλέον, χλιαρό 2 αυγά, κατά προτίµηση βιολογικά + 1 επιπλέον, για επάλειψη 125 γρ. βούτυρο[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη βάση 150 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ 80 γρ. βούτυρο αγελάδος, λιωμένο στο μπρίκι ξύσμα από 1/2 λεμόνι (ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό) Για τη[...]
Πηγή: gastronomos.gr4 αυγά 200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική 500 γρ. βούτυρο αγελάδος (σε θερμοκρασία δωματίου) 150 γρ. ζάχαρη άχνη 100 γρ. κακάο 100 γρ. κονιάκ 500 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια την κρέμα 350 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες 350 γρ. κρέμα γάλακτος 35-36% λιπαρά 160 γρ. ζάχαρη 2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά 6 κρόκοι αυγών 80 γρ. κορν φλάουρ[...]
Πηγή: gastronomos.gr150 γρ. ταχίνι 150 γρ. ζάχαρη άχνη 100 γρ. κουβερτούρα γύρω στο 50% - 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια 100 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ 50 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.gr150 γιαούρτι αγελαδινό, της αρεσκείας μας 2 κουτ. σούπας μαρμελάδα βερίκοκο (με ή χωρίς προσθήκη ζάχαρης, ό,τι μας αρέσει) 1/8 (στη μύτη) κουτ. γλυκού σκόνη[...]
Πηγή: gastronomos.gr170 γρ. βούτυρο αγελάδος 120 γρ. ζάχαρη 4 αυγά μεσαίου μεγέθους, κατά προτίμηση βιολογικά 150 γρ. έτοιμο άλειμμα σοκολάτας - πραλίνας τύπου μερέντα 100 γρ.[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γρ. ζάχαρη λευκή 90 γρ. βούτυρο 90 γρ. πούδρα αμυγδάλου (αμύγδαλο τριμμένο στο μπλέντερ) ξύσμα από 2 λάιμ 1[...]
Πηγή: gastronomos.gr