Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 40 συνταγές
Υλικά: Για 4-6 άτομα ½ φλιτζάνι λάδι 1 φλιτζάνι ζάχαρη 2 αυγά 1 φλιτζάνι του καφέ ούζο ½ κουταλάκι γλυκάνισο και κόλιανδρο Χυμό από ½ λεμόνι 5 φλιτζάνια[...]
Πηγή: sidagi.grΤα τηγανητά κεφτεδάκια ανήκουν στις παραδοσιακές ελληνικές συνταγές, αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων. Νόστιμα και μυρωδάτα, μεγάλα όσο μία μπουκιά. Τέλεια[...]
Πηγή: caruso.grΈνας πολύ ωραίος μεζές για ούζο, ιδανικός για καλοκαιρινά βράδια σε αυλές, με καλή παρέα. Αποτελεί τον αχώριστο σύντροφο του τηγανιτού γαύρου, ή των ψητών[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr750 γρ. βούτυρο(250 γρ.τύπου Κερκύρας,250 γρ.φυτίνη με άρωμα βουτύρου,250 μαργαρίνη) 2 κούπες τσαγιού αμυγδαλόψυχα καβουρδισμένη (με μια κουταλιά καστανή[...]
Πηγή: oisintagestisdespinas.blogspot.grΟι Σαρακοστιανές (νηστίσιμες) συνταγές του Χωριό Η Σαρακοστή, η μεγαλύτερη περίοδος νηστείας, έχει ξεκινήσει. Επτά εβδομάδες νηστείας μέχρι το Πάσχα – το[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.gr“Μαφίσια” και σε παρένθεση “Ειρήνης” (δηλαδή της αδερφής της και μαμάς μου) έγραφε το τεφτέρι της θείας μου της Νόρας. Χρειάστηκε να[...]
Πηγή: bostanistas.grΑπό τα πιο αρωματικά, αφράτα, τραγανά και νόστιμα κουλουράκια που έχω φτιάξει! Είναι υγιεινά, νηστίσιμα, λιώνουν στο στόμα και μας πλημμυρίζει το υπέροχο άρωμα[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grΥλικά Αλεύρι 2 φλυτζάνια του τσαγιού που φουσκώνει μόνο του Ούζο ή τσίπουρο 3/4 φλυτζάνι του τσαγιού Αλάτι 1/2 κουταλάκι του γλυκού Κανέλα σκόνη 1/2 κουταλάκι[...]
Πηγή: chefoulis.grΤο Pan Pepato της Ούμπρια, που παραδοσιακά φτιάχνεται τη μέρα αυτή, έχει σίγουρα τις ρίζες του στο Μεσαίωνα, αν όχι και παλιότερα. Είναι μέρος από τα[...]
Πηγή: bostanistas.grΥλικά 5 αυγά (όσο πιο φρέσκα γίνεται) 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη 1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα 1 σφηνάκι ούζο 1[...]
Πηγή: cooktherapy.grΥλικά: Για 4-6 άτομα 2 κουταλιές του γλυκού σόδα μαγειρικής 1 ½ κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ 3 κουταλιές του γλυκού κανέλα 1 κουταλιά του γλυκού[...]
Πηγή: sidagi.grΗ μπουγάτσα της Πελοποννήσου. Βρίσκεται στο βιβλίο "Αχαιών Γεύσεις" της Σοφίας Χριστοπούλου. Τι χρειαζόμαστε: 1 1/2 κιλό αλεύρι 1 1/2 ποτήρι λάδι 1 1/2 ποτήρι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΟι δίπλες είναι παραδοσιακό γλυκό εδώ στην Καλαμάτα. Τις φτιάχνουν πάντα σε γιορτές, αραβώνες, γάμους, βαφτήσια. Είναι πεντανόστιμες, αλλά έχουν τη διαδικασία[...]
Πηγή: cookpad.com/grΏρα χαλάρωσης με καφεδάκι, με αγαπημένο βιβλίο από την βιβλιοθήκη των εφηβικών χρόνων και με υπέροχα μπισκοτάκια βρώμης από τα χεράκια της πολυαγαπημένης μου[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.grστην φωτο δεν εχει σιροπιαστεί αλλα είναι ελαφρύ και αφράτο!! 1 1/2 κούπα ζάχαρη 1 κούπα βούτυρο 400 γρ.φαρινα 4 αυγά 1 1/2 κούπα γιαούρτι 2 κουταλιές λικερ[...]
Πηγή: oisintagestisdespinas.blogspot.grΑπό την κ.Σοφία Εφη Λούκα - Ταβέρνα Η ΦΛΟΓΑ -Αγ. Ιωάννης Αλιβερίου Είναι ένα παραδοσιακό γλυκό που ετοιμάζεται σε κάθε χαρά (αρραβώνας, γάμος, βάπτιση,[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.gr1 βιτάμ 1 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη 4 αβγά 1 βανίλια 1 φακελακι μπέικν διαλυμένο σε 1/2 ποτηράκι του κρασιού ούζο 3 μήλα μεγάλα τριμμένα 1 φαρίνα 1 κ.γ[...]
Πηγή: cooktherapy.grO ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΣ, (ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΛΟΚΜΑΔΕΣ, ΣΤΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ LOKMA), ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΓΛΥΚΟ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ[...]
Πηγή: mageirisa.blogspot.gr1 πακέτο βούτυρο 400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη ξύσμα πορτοκαλιού 7 κουταλιές της σούπας ούζο 1 βανίλια 250 g αμύγδαλα 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ αλεύρι όσο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι χρειαζόμαστε: 2 1/4 ποτήρια λάδι 500 γρ. ζάχαρη 1 1/4 φλιτζάνι κονιάκ 1/2 φλιτζάνι ούζο 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού 2 κουταλάκια σόδα 1 1/2 κουταλάκι μπέικιν[...]
Πηγή: cookpad.com/grΟ καιρός πέρασε γρήγορα... Η τελευταία μέρα του διαγωνισμού της Parmigiano Reggiano έφτασε! Τελικά κατάφερα να ετοιμάσω 5 συνταγές για να λάβω μέρος στον[...]
Πηγή: sofetogeyseisygeias.blogspot.grMuffins (μάφινς) με γιαούρτι και γέμιση μαρμελάδας Κομμάτια: 20-25, Χρ. προετοιμασίας: 20′, Χρ. ψησίματος: 20′, Κόστος: 4€ ΥΛΙΚΑ 250 γρ.[...]
Πηγή: foodtrails.grΥπέροχες τραγανές δίπλες ένα ακόμα γιορτινό γλυκάκι που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους! Υλικά για το σιρόπι: ३ κούπες ζάχαρη ३ κούπες νερό μισό πορτοκάλι १[...]
Πηγή: glukomperdemata.blogspot.gr