Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 159 συνταγές
Εκτέλεση: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σησαμέλαιο, τον χυμό και την άχνη. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αμύγδαλο και το ξύσμα. Ομογενοποιούμε[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΓια την ιταλική μαρέγκα βράζουμε προσεκτικά το μέλι. Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ βάζουμε το ασπράδι και το χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα. Όταν η θερμοκρασία[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΡΕΓΚΑ: Χωρίζουμε τα αυγά. Στο μίξερ χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα. Κοσκινίζουμε[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grEKTEΛEΣH ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΡΑΜΈΛΑΣ Xτυπάμε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να ασπρίσουν. Λιώνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο στο[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το κακάο. Την τοποθετούμε στη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το κακάο. Σε ένα μπολ βάζουμε[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΜια υπέροχη γιορτινή συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο Τι χρειαζόμαστε: 30 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσια (μεγάλα και μαλακά) 60 γρ. κρέμα γάλακτος 170 γρ. σοκολάτα[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜπορεί η συνταγή να υπάρχει στο σάιτ της εκπομπής του Στ. Παρλιάρου, αλλά δεν μπορούσα να μην την προσθέσω και εδώ!! Εύκολο, αφράτο και πεντανόστιμο! Τι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΧτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το τριμμένο φουντούκι συνεχίζοντας το χτύπημα με το φτερό. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά στον κάδο και[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕκτέλεση: Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου να μαλακώσει αρκετά. Το ανακατεύουμε με την άχνη, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη λιωμένη κουβερτούρα που[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ : Τεμαχίζουμε την κουβερτούρα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τα 150 γρ. ζάχαρη. Προσθέτουμε έναν-έναν τους[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΈνα γλυκάκι σαν κέικ, πανεύκολο, που όσο γρήγορα γίνεται άλλο τόσο γρήγορα τρώγεται! Υλικά για μια φόρμα 20cm: 50 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γρ[...]
Πηγή: bettyscuisine.blogspot.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΙΤΑΚΙΑ Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμάτων. Χτυπάμε στο μίξερ τα 50 γρ. βούτυρο, το αμύγδαλο σκόνη και την άχνη έως ότου το[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕξαιρετικά μπισκότα βουτύρου με μαύρη ζάχαρη που γίνονται ανάρπαστα. Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου. Τι χρειαζόμαστε: 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά - 300 γρ. φράουλες, πολτοποιημένες - 150 γρ. ζάχαρη - 60 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή Εκτέλεση Ρίχνουμε σε μια[...]
Πηγή: lovecook.grΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αλέθουμε στο μπλέντερ το αμύγδαλο σε σκόνη μαζί με την ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο τεμαχισμένο και το μείγμα αμυγδάλου άχνης μέχρι να[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΪΚ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ: Αλέθουμε τα φουντούκια σε σκόνη. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τα 350 γραμμάρια ζάχαρη και τη σκόνη φουντουκιού έως ότου[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΑΝΤΟΥΪΤΣ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα. Βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΒράζουμε τα πορτοκάλια ολόκληρα για 1 ώρα. Τα κόβουμε, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα πολτοποιούμε. Σε 300 γρ. πολτοποιημένα πορτοκάλια προσθέτουμε ζάχαρη[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΑ MARSHMALLOWS: Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη, μέχρι τους 130οC. Χτυπάμε τα ασπράδια σε[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΓευστική διαδρομή απο το Στέλιο Παρλιάρο και τον chef Λευτέρη Λαζάρου στη χριστουγεννιάτικη εκπομπή "Γλυκειές Αλχημείες" του megatv με την δημιουργία κορμού[...]
Σε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκατοστών βάζουμε αντικολλητικό χαρτί με αλουμινόχαρτο. Λιώνουμε το βούτυρο στον φούρνο μικροκυμάτων. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜ ΚΑΡΑΜΕΛΕ Ρίχνουμε τη ζάχαρη με το νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και βράζουμε έως ότου γίνει μία ξανθή καραμέλα. Μοιράζουμε αμέσως την[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΝόστιμοι και τραγανοί λουκουμάδες! Συστατικά Στα γρήγορα Γλυκά Διάφορα Άλλες κατηγορίες Όλες οι συνταγές 500 γρ. Γάλα χλιαρό. 20 γρ. Μαγιά φρέσκια 30 γρ.[...]
Πηγή: mageirikesdiadromes.grΕκτέλεση: Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τους κρόκους, την άχνη και το mascarpone. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε σφικτή μαρέγκα και ενώνουμε με την κρέμα. Σε[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΤεμαχίζουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε λίγο κρύο γάλα στο κορν φλάουρ, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε στο υπόλοιπο γάλα. Αδειάζουμε σε μία[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕίναι συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου από τον Γαστρονόμο του Αυγούστου. Τι χρειαζόμαστε: 1000 γρ. βανίλιες, απύρηνες (καθαρό βάρος), κομμένες στα 4 800 γρ.[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜουσκεύουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Βράζουμε 100 γρ. από το σοκολατούχο γάλα. Μόλις πάρει βράση, στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνης και τα ρίχνουμε στο ζεστό[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΖΕΛΕ Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε 250 γρ. από το νερό μαζί με τη ζάχαρη. Μόλις βράσει και διαλυθεί η[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΠΙΤΕΣ Ξεπαγώνουμε την σφολιάτα και κόβουμε δίσκους διαμέτρου 10 εκατοστών. Θρυμματίζουμε τον χαλβά και τον ανακατεύουμε με το[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΓι αυτούς που δεν τους αρέσει η μυρωδιά της αμμωνίας στα πασχαλινά κουλουράκια, μια πολύ εύκολη συνταγή. Κουλουράκια που μοσχομυρίζουν βανίλια και φρέσκο[...]
Πηγή: syntageskardias.blogspot.gr