ρωσικη σαλατα βεφα | παστα φλωρα συνταγες της παρεας | τουρτα καραμελα παρλιαρος | θραψαλα στο φουρνο αργυρω | κριτσινια πολυσπορα αργυρω | νουα στην κατσαρολα | κεικ με αποξηραμενα δαμασκηνα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Το σουφλέ κοτόπουλο που έφτιαξε ο Άκης στο Πρωινό μου. Εύκολο, γρήγορο και κολπατζίδικο!!! Τι χρειαζόμαστε: 2 κουταλιές αλεύρι 2 κουταλίες βούτυρο 500 - 700 γρ. γάλα μοσχοκάρυδο αλάτι, πιπέρι 200 γρ. παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας 5 χούφτες σπανάκι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 κοτόπουλο ψημένο καθαρισμένο και κομμένο 6 κρόκους αυγών 2 φέτες ψωμί μπαγιατικο κομμένο σε κύβους 6 ασπράδια αυγών Απλώνουμε σε ένα πυρέξ βουτυρωμένο το ψωμάκι κομμένο σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και σωτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα που έχουμε ήδη ζεστάνει μέχρι που η μπεσαμελ να πήξει. Στη συνέχεια προσθέτουμε στην μπεσαμελ αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους αυγών και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά πλην τα ασπράδια αυγών που θα τα βάλουμε στο τέλος. Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα σύρμα μέχρι που να γίνουν μια σφιχτή μαρέγγα, στην συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγγα σιγά - σιγά ανακατεύουμε ανάλαφρα για να δώσουμε όγκο στο σουφλέ μας. Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.

Πηγή: cookpad.com/gr

Νηστίσιμα μπισκότα από τον Ακη Πετρετζικη μόλις με 5 υλικά έτοιμα σε δέκα λεπτά! Συστατικά 100 γρ. ταχίνι 120 γρ. μέλι 120 γρ. βρώμη μια χούφτα καρύδια χοντροκομμένα σοκολάτα ή άλλο ξηρό καρπό χοντροκομμένο 1 κ.γ. κανέλα Μέθοδος Εκτέλεσης Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Πλάθουμε μικρά oμοιόμορφα μπισκότα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά. (Ακριβώς μην ψήσετε παραπάνω γιατί θα καούν) Τα αφήνουμε να κρυώσουν 10 λεπτά πριν τα σερβίρουμε. loading..

Πηγή: daddycool2403.blogspot.gr

Καλή σας μέρα! Μετά από τις Πασχαλινές λιχουδιές μια σαλατίτσα, υγιεινή και νόστιμη είναι ό,τι πρέπει. Πρόκειται για μια σαλάτα που θα μπορούσα να την χαρακτηρίσω απόλυτα δημιουργική μια και αφήνει χώρο στη φαντασία μας ως προς τα λαχανικά που θα συνοδέψουν τα δύο βασικά της υλικά... τις φακές και το ρύζι. Ας αφήσουμε πίσω μας τις θερμιδικές βόμβες που καταναλώσαμε το Πάσχα κι ας υποδεχθούμε τον τελευταίο μήνα της άνοιξης με πιάτα πιο ελαφριά, με λιγότερες θερμίδες που θα βοηθήσουν την υγεία μας αλλά και τη σιλουέτα μας. Το μυστικό στη συγκεκριμένη σαλάτα είναι ...οι φακές φούρνου!! Ναι, σωστά διαβάσατε ...φακές ψημένες στο φούρνο (αντί για την κατσαρόλα) που είναι απλά ...ανεπανάληπτες!!!! Διάβασα τη συνταγή στο περιοδικό του Ά. Πετρετζίκη και για να είμαι ειλικρινής... θεώρησα ότι υπερβάλλει! Κι όμως!!! Μετά το ψήσιμο όπου, παρεπιπτόντως, είχα ξεχάσει να βάλω αλάτι (έχω ένα θέμα τελευταία με όλα όσα μου αποσπούν την προσοχή!!!) τις δοκίμασα περιμένοντας τις κλασσικές φακές!! Μια μοναδική γεύση που θύμιζε λίγο ...κάστανο και μια υπέροχη υφή που τις έκανε να λιώνουν στο στόμα με εντυπωσίασε!!! Μπράβο στον Ά.Πετρετζίκη για την ιδέα και την απολύτως ακριβή περιγραφή του!! Για ρύζι, διάλεξα ένα αρωματικό μπασμάτι που χάρισε έξτρα άρωμα στη σαλάτα. Από κει και πέρα, όλα πήραν το δρόμο τους! Είχα τα δύο βασικά συστατικά... φακές και ρύζι. Τα αγαπημένα μας λαχανικά φιλοξενήθηκαν στη σαλάτα και μάλιστα τις πιπεριές τις έψησα στο τηγάνι (χωρίς λάδι) για λίγο κάτι που τις έκανε να "παρουσιάσουν" όλο τους το άρωμα αλλά και τη νοστιμιά τους!! Η σαλάτα έγινε ... χορταστική και πλήρης! Πολύχρωμη, υγιεινή και με λίγες θερμίδες! Υπερβολικά αρωματική... ο δυόσμος της ταιριάζει απίστευτα!!! Ούτε ψωμάκι δεν χρειάζεται για να τη συνοδέψει... είναι μια σαλάτα "αυτάρκης" και με δική της "έντονη" προσωπικότητα!! Κι επειδή... μια εικόνα ...χίλιες λέξεις!! Τί λέτε;;; Βλέποντας τόσα χρώματα μαζεμένα σ' ένα πιάτο δεν μπαίνετε στον πειρασμό να την φτιάξετε αύριο κιόλας;;; Προσοχή όμως... είναι εθιστική!! :)) ΥΛΙΚΑ για 6-8 μερίδες 250 γρ. φακές 2 σκελίδες σκόρδο 2 φύλλα δάφνης 300 γρ. ρύζι μπασμάτι του 10λέπτου (ή άλλο της αρεσκείας μας) 3 πιπεριές (1 κόκκινη, 1 πορτοκαλί, 1 κίτρινη) σε κομματάκια 12-14 ελιές σε κομμάτια 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 10-12 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα 8 ντοματάκια κομμένα στη μέση για το γαρνίρισμα 180 γρ. φέτα θρυμματισμένη (προαιρετικά) Για το dressing Ελαιόλαδο Ξύδι άσπρο βαλσαμικό ή μηλόξιδο Αλάτι, πιπέρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βάζουμε σε ένα μπολ τις φακές, καυτό νερό τόσο όσο να τις καλύπτει και 1/2 κ.γλ. αλάτι. Τ ις αφήνουμε να μουλιάσουν για 45-50 λεπτά ή μέχρι να τις δούμε ότι έχουν μαλακώσει. Βάζουμε το ρύζι μας να βράσει για δέκα λεπτά ή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προθερμαίνουμε το φούρνο της κουζίνας στους 180 βαθμούς. Σε ένα ταψάκι, βάζουμε τις φακές, 2-3 κούπες νερό, το σκόρδο, τα φύλλα δάφνης και 1/2 κ.γλ. αλάτι. Σκεπάζουμε το ταψάκι μας με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο για 30-40 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι οι φακές μας έχουν ψηθεί. Εάν έχει απομείνει νερό, στραγγίζουμε τις φακές και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Βάζουμε τις κομμένες πιπεριές σε αντικολλητικό τηγάνι και τις σοτάρουμε ελαφρά χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία (ίσα ίσα να μαλακώσουν ελαφρά και να αναδείξουν το άρωμά τους χωρίς όμως να μαραθούν). Βάζουμε σε ένα μπολ τις φακές, το ρύζι, τις πιπεριές, τις ελιές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα φύλλα του δυόσμου. Σε ένα μπολ, αναμιγνύουμε το λάδι, το ξίδι, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε τη σαλάτα που φτιάξαμε και προσθέτουμε και το θρυμματισμένο τυρί. Μοιράζουμε σε ποτήρια ή ατομικά μπολ και σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου. Πηγή αρχικής ιδέας: Menu από τον Άκη Πετρετζίκη, Τεύχος 2, Απρίλιος 2014

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

ΥΛΙΚΑ

0,5 κλ κολοκύθα
2 κρεμμύδια
1 πράσσο
2 σκελίδες σκόρδο
θυμάρι
νερό ή ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά κρέμα γάλακτος ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ιδρώνουμε καλά τα κρεμμύδια, πράσσο, σκόρδο και θυμάρι μέχρι που να καραμελώσουν. Προσθέτουμε την κολοκύθα κομμένη σε κύβους και σωτάρουμε για λίγη ώρα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε νερό ή ζωμό μέχρι να καλύψει τελείως την κολοκύθα και βράζουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως. Αποσύρουμε από την φωτιά. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός και ελέγχουμε αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.

Πηγή: megatv.com/cook

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κάστανα περισσοτερα Πώς ψήνουμε κάστανα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι στόχοι μου για τη νέα χρονιά :-) περισσοτερα Ιανουάριος: o μήνας της αποτοξίνωσης… περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Άγιος Βαλεντίνος Πάσχα BBQ Παιδικά γενέθλια περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Η δική μου ελληνική κουζίνα περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κάστανα περισσοτερα Πώς ψήνουμε κάστανα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι στόχοι μου για τη νέα χρονιά :-) περισσοτερα Ιανουάριος: o μήνας της αποτοξίνωσης… περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Γλυκές Πίτες & Τάρτες Συνταγή Μέλους: Κωνσταντινοπολίτικη βασιλόπιτα τριφτή (από το Φανάρι) Συνταγή Μέλους 3 ώρες Χρόνος Εκτέλεσης 4 Μερίδες Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Συνταγή Μέλους Συστατικά 500 γρ αλευρι που φουσκώνει μόνο του (και μετα άλλα 500 κατά το ζύμωμα). Να εχετε 1 κιλό αλευρι στη διαθεσή σας. 1 γάλα πλήρες εβαπορε. Θα αραιωσετε να εχετε έτοιμο 1 φλυτζ. κρύο γάλα. Μπορείτε να βάλετε και ένα ποτήρι φρέσκο αγελαδινό γάλα. 2 κούπες μεγάλες ζάχαρη άσπρη. 2 κουταλιές της σουπας κόλιανδρο τριμμένο 3 αυγά (και ένα κρόκο αραιωμένο με γάλα αν θελετε για το τέλος,για να αλείψετε από πάνω τις βασιλόπιτες) 1 πρέζα αλάτι 200 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο αγελάδος (δεν συνιστω μαργαρίνη ή άλλο είδος βούτυρο) Μέθοδος Εκτέλεσης Λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και μόλις λιώσει το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Αφού κρυώσει, ρίχνουμε το μισό κιλό αλεύρι σε μια λεκάνη και το αλάτι και τη ζαχαρη και το κόλιανδρο σκόνη και ανακατώνουμε με ένα πηρούνι. Το κόλιανδρο να είναι φρεσκοανοιγμένο φακελάκι, για να μην έχει χάσει το άρωμα του. Μετά ανοίγουμε ένα λακουβάκι και ρίχνουμε μέσα τα αυγά, χωρις να τα χτυπησουμε και το βούτυρο. ΄Εχουμε στην άκρη το υπόλοιπο μισό κιλό αλεύρι και ένα φλυτζάνι γάλα διαθέσιμα. Βαζουμε γάντια,διότι η ζύμη κολλάει και δεν ζυμώνουμε. Παιρνουμε τα υλικα με τα χέρια και τα τρίβουμε μέσα στις παλάμες και τα δάχτυλα μας. Ξανα και ξανα. Με αυτόν τον τρόπο ανεκατώνονται τα υλικα και γίνεται η ζύμη τριφτή. Αυτά είναι η διαφορά της πολίτικης βασιλόπιτας από τις άλλες. Η ζύμη δεν είναι τσουρέκι και στην πραγματική πολίτικη για άρωμα βάζουμε μόνο κόλιανδρο και τίποτε άλλο για άρωμα. Αφού τριψουμε καλά καλά τη ζύμη και γινει ένα μπέζ τριμμένο μείγμα, τοτε ρίχνουμε λιγο γάλα και κανουμε το πρωτο κανονικο ζύμωμα. Μόλις την δουμε και κολλαει τη ζύμη ρίχνουμε αλεύρι. Μετά θα γίνει λίγο σκληρή. Ριχνουμε ξανά γάλα και μετά πάλι αλέυρι και ούτω καθεξίς, μέχρι να γίνει μια μαλακή εύπλαστη μπάλα ζυμαρι, που δεν θα κολλαει στα χέρια. Βάζουμε λαδόκολα σε ταψάκια, και χωρίζουμε τη ζύμη στα τρία. Η δοσολογία αυτή είναι για δύο άτομα, και για να βγούν τρεις μικρές βασιλόπιτες. Η προγιαγιά μου η Φαναριώτισσα, έκοβε μια με την αλλαγή του χρόνου, μία την Πρωτοχρονιά και μία τα Φώτα μετά τον αγιασμό. Αν θελετε περισσότερες,απλά αυξείστε τα υλικά υπολογίζοντας σωστά τις δόσεις. Μετά ετοιμάζουμε τα νομίσματα. Πεντάρες καλύτερα,που θα τις σαπουνίσετε καλα καλά και μετά θα τις στεγνώσετε και θα τις τυλιξετε σε ένα μικρό τετραγωνάκι αλουμινόχαρτο, διότι το μέταλλο από τα λεφτά μπορεί να βγάλει ουσία στο ψήσιμο και να πρασινίσει γύρω η ζύμη, που δεν κάνει να φαγωθεί το πράσινο είναι δηλητήριο. Στην αγορά μπορεί να κυκλοφορούν και έτοιμα ψευτικα χρυσά νομίσματα για τις βασιλόπιτες, αλλά θα είναι πιο μεγάλα και θα θέλουν περισσότερο ζυμάρι από αυτό που προτείνω. Γενικά και αυτά τα φλουριά, τα σαπουνίζουμε πριν τα βάλουμε στις βασιλόπιτες. Και τα σκουπιζουμε. Παίρνουμε λοιπον μια μπάλα, και ξεχωρίζουμε μια μικρή μπαλίτσα για τους αριθμους που θα φτιάξουμε. Με το έτος που έρχεται. Στην υπόλοιπη ζύμη βαζουμε μέσα ένα νόμισμα και ζυμώνουμε για να γίνει ομοιόμορφη. Μετά την βάζουμε στο ταψί και την απλώνουμε ώστε να γίνει στρογγυλή. Αν έχετε και στρογγυλά μικρά ταψιά ακόμα καλύτερα. Μετά επάνω κάνουμε ότι σχέδιο θελουμε. Εσείς βάλτε ή σχηματίστε με ένα μαχαιράκι ότι σχήμα θελετε επάνω. Και κάτω με την μικρή μπάλα του ζυμαριού σχηματίζουμε ένα ένα και βαζουμε πάνω στην πίτα τα νούμερα της νέας χρονιάς. Όπως κάναμε με τις πλαστελίνες όταν είμασταν παιδια ή με τα play Doh οι νεώτερες γενιές. Αν θέλετε μετά αλείφετε την πίτα με τον κρόκο αυγού χτυπημένο με γάλα με ένα πινελάκι. Παντού σε όλη την επιφάνεια. Η και με γάλα σκέτο αν θέλετε. Μετά στα κενά τμήματα ρίχνετε σουσάμι (εγώ φέτος έβαλα κουκουνάρι) και πολύ με άρεσε. Και αν θελετε γύρω γύρω ωμα αμύγδαλα (διότι θα ψηθούν μαζί με την πίτα). Μπορείτε να ζητήσετε αμυγδαλόψυχα, από τα καταστήματα ξηρών καρπών. Την ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο σε 200 βαθμους για 40 λεπτά ή αν έχετε φοιτητικό φουρνάκι σε 250 βαθμούς για 40 λεπτά και περισσότερο αν κάνετε πιο μεγάλες βασιλόπιτες. Γενικά κάθε πίτα την ψήνετε ξεχωριστα (δεν έχω ψήσει ποτέ σε πολλαπλό φούρνο και δεν ξερω να σας πω) μέχρι να ροδίσει καλά. Μετά την αφήνετε να κρυώσει. Ως το βράδυ. Ύστερα κάθε μία ξεχωριστά την τυλιγουμε σε δυο φύλλα μεγάλα αλουμινόχαρτο και την βάζουμε σε μια μεγάλη σακούλα σούπερ μάρκετ, και την αφήνουμε στο μπαλκόνι καλύτερα ή στο ψυγείο (αν έχει ζέστη στο μπαλκόνι). Αλλά τυλιγμένη όπως είπα για να κρατάει την υγρασία της λίγο. Είναι το μυστικό της. Εγω συνήθως τις κάνω 28 με 29 Δεκεμβρίου και στο μπαλκονι κρατανε μέχρι τα φώτα. Αλλιώς θέλουν ψυγείο. Μέχρι να τις κόψετε. Επειδή δεν έχουν ουτε μαχλέπι,ούτε κακουλέ,ούτε πορτοκάλι, δεν εχουν συνηθισμένη γεύση και θα ξετρελαθείτε αν τις δοκιμάσετε. Και μετα την Πρωτοχρονιά και μέχρι τα φώτα μπορείτε να τις κάνετε. Και προσοχή όταν αυξήσετε τις δόσεις, να βαζετε μπόλικο βούτυρο και μπόλικη ζάχαρη και μπόλικο κόλιανδρο, γιατί τότε θα είναι και γλυκιά και μοσχομυρωδάτη. Γάλα μπορείτε να βάλετε και φρέσκο αν θέλετε. Δεν έχει σημασία.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς καθαρίζουμε μύδια περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οδηγός γεύσης: Μυρωδικά, αντί για αλάτι περισσοτερα Γκοφρέτες από κινόα: έρχονται για να μείνουν! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Άγιος Βαλεντίνος Πάσχα BBQ Πάρτι περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Η δική μου ελληνική κουζίνα περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς καθαρίζουμε μύδια περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οδηγός γεύσης: Μυρωδικά, αντί για αλάτι περισσοτερα Γκοφρέτες από κινόα: έρχονται για να μείνουν! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Ροφήματα & Ποτά Λικέρ βύσσινο ή κεράσι Χορτοφαγική διατροφή Διατροφή βασισμένη σε δημητριακά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, λαχανικά, φρούτα και παράγωγα ζωικών τροφών όπως μέλι και αυγά. Αποκλείει τροφές όπως το κρέας, το ψάρι, τα μαλάκια. Διατροφή χωρίς γλουτένη Αποκλείει φαγητά που περιέχουν γλουτένη, όπως σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά Αποκλείει τροφές όπως το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και τα παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς αυγά Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει κάποια αλλεργία στη συγκεκριμένη τροφή. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. 10' Χρόνος Εκτέλεσης 50 μέρες Χρόνος Αναμονής 2 λίτρα Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Φρούτα Ροφήματα & ποτά Συστατικά 1 κιλό βύσσινα ή κεράσια χωρίς κοτσάνια αλλά με τα κουκούτσια τους 800 γρ. - 1 κιλό ζάχαρη 5 γαρίφαλα 2 ξύλα κανέλας 1 κιλό κονιάκ ή τσίπουρο Μέθοδος Εκτέλεσης Πλένουμε καλά τα φρούτα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Βάζουμε τα φρούτα σε ένα μεγάλο βάζο μαζί με τη ζάχαρη και τα μυρωδικά (αφού τα έχουμε πλύνει καλά) και τα αφήνουμε στον ήλιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να μην υπάρχει ούτε καν στον πάτο του βάζου για τουλάχιστον 40 μέρες. Ξεκινάμε με τα 800 γ. ζάχαρης αλλά μιας και τα φρούτα μπορεί να είναι λιγότερο ή περισσότερο ξινά δοκιμάζουμε όταν λιώσει πια η ζάχαρη και αν χρειαστεί προσθέτουμε και την υπόλοιπη. Μετά τις 40 μέρες προσθέτουμε και το κονιάκ στο βάζο και το αφήνουμε για άλλη μια εβδομάδα στον ήλιο. Τέλος το σουρώνουμε σε ένα τουλπάνι και κρατάμε το ποτό σε ένα μπουκάλι. Με τα φρούτα μπορούμε να συνοδεύουμε κάποιο παγωτό ή να βάζουμε μερικά μέσα στο ποτό μας όταν το σερβίρουμε. Tip Προσωπικά μου αρέσει να συνοδεύω το λικέρ μου με ένα κομμάτι μαύρη σοκολάτα!!

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς καθαρίζουμε μύδια περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οδηγός γεύσης: Μυρωδικά, αντί για αλάτι περισσοτερα Γκοφρέτες από κινόα: έρχονται για να μείνουν! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Άγιος Βαλεντίνος Πάσχα BBQ Πάρτι περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Η δική μου ελληνική κουζίνα περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς καθαρίζουμε μύδια περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οδηγός γεύσης: Μυρωδικά, αντί για αλάτι περισσοτερα Γκοφρέτες από κινόα: έρχονται για να μείνουν! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Ρύζι & Πατάτες Συνταγή Μέλους: Σαλάτα με αγκινάρες και σολομό Συνταγή Μέλους 45 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης 2 Μερίδες Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Συνταγή Μέλους Συστατικά 4 αγκινάρες 2 φιλέτα καπνιστού σολομού 5 κουταλιές της σούπας λάδι φρέσκια ρίγανη δεντρολίβανο xοντρό αλάτι για το σερβίρισμα Μέθοδος Εκτέλεσης Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βράζουμε για 5', αφού τις σουρώσουμε τις αφήνουμε να κρυώσουν. Ανακατεύουμε το λάδι με τα φρέσκα μυρωδικά και βάζουμε το σολομο να μαριναριστεί (για μισή ώρα τουλάχιστον). Φτιάχνουμε τη σαλάτα ως εξής: Κόβουμε τις αγκινάρες σε τέσσερα κομμάτια, ανακατεύουμε με το λάδι και τα μυρωδικά τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και από πάνω βάζουμε τα φιλετάκια απo το σολομό. Βάζουμε χοντρό αλάτι πάνω από τις μπουκιές που δημιουργήσαμε με τις αγκινάρες και το φιλέτο. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμάδια.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς καθαρίζουμε μύδια περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οδηγός γεύσης: Μυρωδικά, αντί για αλάτι περισσοτερα Γκοφρέτες από κινόα: έρχονται για να μείνουν! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Άγιος Βαλεντίνος Πάσχα BBQ Πάρτι περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Η δική μου ελληνική κουζίνα περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 07 Χειμώνας 2018-19 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς καθαρίζουμε μύδια περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οδηγός γεύσης: Μυρωδικά, αντί για αλάτι περισσοτερα Γκοφρέτες από κινόα: έρχονται για να μείνουν! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Ρύζι & Πατάτες Κινέζικο ρύζι με λαχανικά Διατροφή χωρίς γλουτένη Αποκλείει φαγητά που περιέχουν γλουτένη, όπως σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά Αποκλείει τροφές όπως το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και τα παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Διατροφή χαμηλή σε σάκχαρα Περιορίζει όλες τις πηγές προστιθέμενης επεξεργασμένης ζάχαρης και ενθαρρύνει τη μείωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη. Για να χαρακτηριστεί μία συνταγή LS πρέπει να περιέχει λιγότερο από 5 γρ. σακχάρων στα 100 γρ. στερεάς τροφής ή 2.5 γρ. σακχάρων στα 100 ml υγρής τροφής. 15' Χρόνος Εκτέλεσης 4-6 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Ρύζι Λαχανικά Ορεκτικά Κυρίως Γεύμα Κίνα-Ιαπωνία Χωρίς γλουτένη Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά Διαιτητικά Γρήγορα πιάτα Πιάτα για φοιτητές Αθλητική διατροφή Συστατικά 2 αυγά αλάτι πιπέρι 4 κ.σ. σπορέλαιο 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 6 γαρίδες Νο 1, καθαρισμένες 220 γρ. ανάμικτη σαλάτα λαχανικών κτψ Μπάρμπα Στάθης 10 γρ. φρέσκο τζίντζερ 500 γρ. ρύζι μπασμάτι, βρασμένο 1 κ.σ. δυόσμο 1 κ.σ. κόλιανδρο 1 φρέσκο κρεμμύδι 50 γρ. σόγια σως 1 κ.σ. σησαμέλαιο Για το σερβίρισμα ξύσμα από ½ λεμόνι 1 κ.σ. δυόσμο φέτες από 1 λεμόνι ασπρο και μαύρο σουσάμι Μέθοδος Εκτέλεσης Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε 1 κ.σ. σπορέλαιο. Σε ένα μπολ, σπάμε τα αυγά, βάζουμε πιπέρι, αλάτι και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα αυγά στο τηγάνι και αφήνουμε μέχρι να ψηθούν. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. Σκουπίζουμε το τηγάνι και το τοποθετούμε πάλι στη φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. σπορέλαιο. Κόβουμε τις γαρίδες σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε πιπέρι και σοτάρουμε για 30-45’’. Αφαιρούμε και αφήνουμε στην άκρη. Σκουπίζουμε το τηγάνι και το τοποθετούμε πάλι στη φωτιά. Προσθέτουμε 2 κ.σ. σπορέλαιο. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες, ψιλοκόβουμε το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα ανάμεικτα λαχανικά και σοτάρουμε. Τρίβουμε το τζίντζερ, βάζουμε το βρασμένο ρύζι και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε την ομελέτα και την προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με τις γαρίδες. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον δυόσμο ψιλοκομμένα. Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι και το βάζουμε στο τηγάνι μαζί με την σόγια σως. Ανακατεύουμε και αφαιρούμε από τη φωτιά. Βάζουμε το σησαμέλαιο και ανακατεύουμε. Για το σερβίρισμα Προσθέτουμε το ξύσμα από το λεμόνι, το άσπρο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον δυόσμο, τις φέτες από το λεμόνι, το σουσάμι και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 09 Καλοκαίρι 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κολοκυθάκια περισσοτερα Πώς βγάζουμε όλο το ζουμί από το λεμόνι περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Κατηγορίες Συνταγών Γλυκά Κέικ Κρέας Ζυμαρικά Σνακ & Σάντουιτς Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Κοτόπουλο & Γαλοπούλα Ρύζι & Πατάτες Ψωμιά & Ζύμες Σάλτσες & Μαρινάδες Λαχανικά Σαλάτες Σούπες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Λαδερά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γρήγορα πιάτα Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Γλυκά Πιάτα για φοιτητές περισσοτερα Ευ Ζην Σαλάτες Αλμυρά Σνακ Σούπες Γλυκά περισσοτερα Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Η διατροφή του Άκη Βασικό Συστατικό Κοτόπουλο Μοσχάρι Χοιρινό Ζυμαρικά Αυγά περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Vegan Νηστίσιμα Διαιτητικά Χωρίς προσθήκη ζάχαρης Χορτοφαγικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Πάρτι Επίσημο δείπνο Πάσχα Άγιος Βαλεντίνος περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Συνταγές στη Νοηματική Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Η δική μου ελληνική κουζίνα περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 09 Καλοκαίρι 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κολοκυθάκια περισσοτερα Πώς βγάζουμε όλο το ζουμί από το λεμόνι περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα Παγκόσμια Ημέρα Παχυσαρκίας περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Κέικ Συνταγή Μέλους: Κέικ καρότου με γλάσο τυριού Συνταγή Μέλους 1 1/2 ώρα Χρόνος Εκτέλεσης 5 Μερίδες Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Συνταγή Μέλους Συστατικά ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ 260γρ. αλεύρι 1 κουτ. Γλ. Σόδα 1 ½ κουτ. Γλ. Μπέικιν 1 ½ κουτ. Γλ. Κανέλα 1 βανίλια ½ κουτ. Γλ. Αλάτι 4 αυγά
300γρ. ζάχαρη 240ml σπορέλαιο ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ 250γρ. κρέμα τυριού 50γρ. βούτυρο 250γρ. άχνη 1κουτ. Σούπας λεμόνι Μέθοδος Εκτέλεσης ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ Χτυπαμε στο μιξερ ζαχαρη και αυγα για δεκα λεπτα και μετα βαζουμε το σπορελαιο. Προσθετουμε όλα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 340γρ. καρότο τριμμένο. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς αερα για 1 ώρα σε βουτυρωμενο ταψί 28-30εκ. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ Τα χτυπάω όλα μαζί στο μίξερ.Το απλώνουμε στο κρύο κέικ.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 10 Φθινόπωρο 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κάστανα περισσοτερα Πώς ψήνουμε κάστανα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα 4+1 χριστουγεννιάτικες συνταγές με λιγότερες από 400 θερμίδες! περισσοτερα E-shop Χριστούγεννα Σεμινάρια .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Κατηγορίες Συνταγών Γλυκά Κέικ Κρέας Ζυμαρικά Σνακ & Σάντουιτς Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Κοτόπουλο & Γαλοπούλα Ρύζι & Πατάτες Ψωμιά & Ζύμες Σάλτσες & Μαρινάδες Λαχανικά Σαλάτες Σούπες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Λαδερά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γρήγορα πιάτα Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Γλυκά Πιάτα για φοιτητές περισσοτερα Ευ Ζην Σαλάτες Αλμυρά Σνακ Σούπες Γλυκά περισσοτερα Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Η διατροφή του Άκη Βασικό Συστατικό Κοτόπουλο Μοσχάρι Χοιρινό Ζυμαρικά Αυγά περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Vegan Νηστίσιμα Διαιτητικά Χωρίς προσθήκη ζάχαρης Χορτοφαγικά περισσοτερα Γιορτινά Χριστούγεννα Πάρτι Επίσημο δείπνο Πάσχα Άγιος Βαλεντίνος περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Συνταγές στη Νοηματική Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Βιβλία Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Street Food περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 10 Φθινόπωρο 2019 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κάστανα περισσοτερα Πώς ψήνουμε κάστανα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Οι πιο αγαπημένες συνταγές μου και στη νοηματική! περισσοτερα 4+1 χριστουγεννιάτικες συνταγές με λιγότερες από 400 θερμίδες! περισσοτερα E-shop Χριστούγεννα Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Λαχανικά Πουρές σελινόριζας 10' Χρόνος Εκτέλεσης 25' Χρόνος Ψησίματος 6-8 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Λαχανικά Επίσημο δείπνο Συστατικά 1 κιλό σελινόριζα 400 γρ. γάλα 400 γρ. νερό 4-5 κλ. θυμάρι 150 γρ. βούτυρο, παγωμένο αλάτι πιπέρι 40 γρ. μέλι χυμό, από 1/2 λεμόνι Μέθοδος Εκτέλεσης Αφαιρούμε περιμετρικά τη φλούδα από τη σελινόριζα. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα . Προσθέτουμε τη γάλα, το νερό, αλάτι και το θυμάρι. Καλύπτουμε την κατσαρόλα με καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20-25 λεπτά. Αφαιρούμε το θυμάρι, σουρώνουμε και όσο είναι ακόμα καυτή τη μεταφέρουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε σε δόσεις το παγωμένο βούτυρο. Συνεχίζουμε να χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα και να γίνει λείος πουρές. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το μέλι, τον χυμό από το λεμόνι και χτυπάμε 1-2 λεπτά για να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Πηγή: akispetretzikis.com

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy