banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Η συνταγη αυτη παρουσιαστηκε σε πρωινη εκπομπη απο τον Μaster chef Άκη Πετρετζίκη. Πολυ νόστιμη και γρηγορη! Υλικά 2 φιλέτα κοτόπουλο 2 κουταλιές κορν φλάουερ 1-2 κουταλιές κάρυ (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλουμε) 2-3 λάιμ (το χυμό τους) 1/2 φλυτζάνι σόγια σως 50γρ.κάσιους 1,5 φλυτζάνι νερό 2 κ.σ μέλι Εκτέλεση Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βάζουμε με το καρυ, το λαιμ,τη μιση σωγια σως και το κορν φλαουρ να μαριναριστει για λιγο. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικο, λιγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κοτοπουλο να  παρει χρώμα και από τις δύο πλευρές (περιπου 5 λεπτά). Προσθέτουμε τα κάσιους, ανακατευουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη σόγια και το νερό. Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό). Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι. Δε χρειαζεται καθολου επιπλεον αλατι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 6204 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (5)

Πηγή: greekmasa.gr

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη. Είναι τέλεια και πολύ εύκολη! Τι χρειαζόμαστε: Υλικά για το μπισκότο: 300 γρ. μουστοκούλουρα (σκληρά) 100 γρ. βούτυρο Υλικά για τη γέμιση (Toffee): 115 γρ. βούτυρο 150 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 4 μπανάνες Υλικά για το γλάσο: 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη 200 γρ. κρέμα γάλακτος Χτυπάμε τα υλικά για τη βάση στο μίξερ και στρώνουμε σε ένα ταψάκι. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο για τη γέμιση, προσθέτουμε τη ζάχαρη. ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει καραμέλα για 3 - 4 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση. Στρώνουμε πάνω από τη γέμιση 4 μπανάνες κομμένες σε φέτες. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, λιώνουμε την κουβερτούρα, τη ρίχνουμε πάνω από τις μπανάνες και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που να πήξει για περίπου 2 ώρες. Μετά διατηρήστε το εκτός ψυγείου για να είναι μαλακή η καραμέλα. Καλή επιτυχία..

Πηγή: cookpad.com/gr

Το σουφλέ κοτόπουλο που έφτιαξε ο Άκης στο Πρωινό μου. Εύκολο, γρήγορο και κολπατζίδικο!!! Τι χρειαζόμαστε: 2 κουταλιές αλεύρι 2 κουταλίες βούτυρο 500 - 700 γρ. γάλα μοσχοκάρυδο αλάτι, πιπέρι 200 γρ. παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας 5 χούφτες σπανάκι 2 φρέσκα κρεμμυδάκια 1 κοτόπουλο ψημένο καθαρισμένο και κομμένο 6 κρόκους αυγών 2 φέτες ψωμί μπαγιατικο κομμένο σε κύβους 6 ασπράδια αυγών Απλώνουμε σε ένα πυρέξ βουτυρωμένο το ψωμάκι κομμένο σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο, μόλις λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι και σωτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα που έχουμε ήδη ζεστάνει μέχρι που η μπεσαμελ να πήξει. Στη συνέχεια προσθέτουμε στην μπεσαμελ αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τους κρόκους αυγών και τα ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά πλην τα ασπράδια αυγών που θα τα βάλουμε στο τέλος. Χτυπάμε τα ασπράδια με ένα σύρμα μέχρι που να γίνουν μια σφιχτή μαρέγγα, στην συνέχεια προσθέτουμε την μαρέγγα σιγά - σιγά ανακατεύουμε ανάλαφρα για να δώσουμε όγκο στο σουφλέ μας. Αδειάζουμε το μείγμα στο πυρέξ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.

Πηγή: cookpad.com/gr

Ένα γλυκό που ευωδιάζει πορτοκάλι σε κάθε του μπουκιά. Η πορτοκαλόπιτα του Άκη Πετρετζίκη έχει αποκτήσεις δεκάδες θαυμαστές κι έτσι αποφασίσαμε να τη δοκιμάσουμε κι εμείς.
Συνταγή από την εκπομπή Πρωινό mou. Εύκολη 1 1/2 Ώρα 4+μερίδες 1 1 1 0 0 Συστατικά 5 πορτοκάλια - 3 ολόκληρα & τo ξύσμα και τo χυμό από τα άλλα 2 1 πακέτο φύλλο κρούστας 250 γρ. σπορέλαιο 250 γρ. ζάχαρη 250 γρ. γάλα πλήρες 2 βανίλιες 3 αυγά 1 φακελάκι baking powder (1 γεμάτη κ.σ.) Για το σιρόπι: 700 γρ. ζάχαρη 500 γρ. νερό Τα φλούδια από το ένα πορτοκάλι που δεν έχουμε βγάλει το ξύσμα του Τρόπος μαγειρέματος 1 Βάλε δύο πορτοκάλια σε νερό που βράζει για μία ώρα. Κόψε στη μέση και αφαίρεσε τα κουκούτσια. Στίψε να φύγουν τα πολλά υγρά και άφησε στην άκρη. 2 Πάρε το ξύσμα από άλλα δύο πορτοκάλια και στίψε μαζί με το τρίτο που περισσεύει να πάρεις το χυμό τους. 3 Βάλε τα πορτοκάλια που έβρασες στο μπλέντερ με τη ζάχαρη και χτύπησε καλά. Πρόσθεσε το γάλα και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το φύλλο και το χυμό. Πρόσεξε το baking να μπει στο τέλος και να μην ανακατέψεις πολύ μετά. 4 Βουτύρωσε και αλεύρωσε ένα ταψί και στρώσε ένα φύλλο. Από πάνω ρίξε αρκετό μείγμα του μπλέντερ. Κάνε το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα ώστε να τη μοιράσεις ανάμεσα σε όλα σου τα φύλλα. 5 Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160oC για 40' λεπτά να γίνει ωραία, τραγανή και χρυσαφένια η πορτοκαλόπιτα. 6 Στο μεταξύ ετοίμασε το σιρόπι. Βράσε το νερό με τη ζάχαρη και τις φλούδες. Αφού λιώσει η ζάχαρη και πάρει δύο βράσεις κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε το χυμό που κράτησες από τα πορτοκάλια. Άφησε να κρυώσει καλά. 7 Βγάλε την πορτοκαλόπιτα από το φούρνο και σιρόπιασε με το σιρόπι κρύο.
Προηγούμενη συνταγή

Πηγή: tlife.gr/recipe_main.html

Η συνταγή για μπριάμ Άκης Πετρετζίκης είναι πεντανόστιμη και περιέχει λαχανικά με μπεσαμέλ, ένα πιάτο ιδανικό για τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους! Ingredients 1 γλυκοπατάτα κομμένη 1 μελιτζάνα κομμένη 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες 5 κλωναράκια θυμάρι 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 400 γρ. ντομάτα κονσέρβα Λίγο ελαιόλαδο 100 γρ αλεύρι 100 γρ βούτυρο 1 λίτρο γάλα 2 αυγά 2 κύβοι κοτόπουλο 1 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο 200 γρ τυρί τριμμένο Αλάτι- πιπέρι Method Step 1 Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι Step 2 Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο Step 3 Προσθέτουμε τα λαχανικά και ανακατεύουμε για 5 λεπτά Step 4 Στο τέλος προσθέτουμε και το θυμάρι Step 5 Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το βούτυρο Step 6 Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνεχώς Step 7 Προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα και το μοσχοκάρυδο Step 8 Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τριμμένο τυρί Step 9 Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας, αλάτι και πιπέρι Step 10 Βάζουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί και από πάνω τη μπεσαμέλ Step 11 Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά Step 12 Το μπριάμ Άκης Πετρετζίκης είναι έτοιμο! Tips Μπορείς να μην τσιγαρίσεις τα λαχανικά για να βγει πιο ελαφρύ το φαγητό!

Πηγή: nostimada.gr

Υλικά: 1 κιλό μανιτάρια φρέσκα άσπρα 500γρ ρύζι για ριζότο 2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 1 φλ. τσαγιού κρασί άσπρο 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο 80γρ παρμεζάνα 120γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου Αλάτι-πιπέρι Θυμάρι(προαιρετικά) 1 κύβο knorr κοτόπουλο ή σπιτικό ζωμό Εκτέλεση: Με ένα βρεγμένο καθαρό πανί καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια(δεν τα πλένουμε γιατί ρουφάνε νερό σαν σφουγγάρι) Βάζουμε το μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα,σε δυνατή φωτιά,μαζί με τα μανιτάρια και μόλις βγάλουν όλα τα υγρά τους χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε μέχρι να στεγνώσουν Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο για 10 λεπτά περίπου Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το τσιγάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας συνεχώς Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε Μόλις το πιει εντελώς το κρασί ρίχνουμε ζεστό ζωμό κοτόπουλου μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι ή ένα κύβο και βραστό νερό Μόλις απορροφηθούν τα υγρά συμπληρώνουμε πάλι λίγο βραστό νερό ή ζωμό,ανακατεύουμε και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μαλακώσει το ρύζι Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε τα μανιτάρια,το βούτυρο,την παρμεζάνα,λίγο θυμάρι,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό Πηγή συνταγής: Άκης Πετρετζίκης

Πηγή: olgascuisine.blogspot.gr

Υλικά 500 γρ. φακές 200 γρ. μπεικον καπνιστό 2 κρεμμύδια 1 ντομάτα 3 σκελ. σκόρδο θυμάρι φασκόμυλο λίγο τσίλι καρότο σέλερι ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση Βράζουμε για πέντε λεπτά τις φακές και τις πλένουμε καλά. Σε ένα αντικολητικό τηγάνι σωτάρουμε το μπεικον σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τα μυρωδικά, προσθέτουμε το σωταρισμένο μπεικον, τις φακές και νερό μέχρι που να καλύψει το φαγητό μας επίσης την ντομάτα (κομμένη στη μέση ) και την δάφνη. Καπακώνουμε και σιγοβράζουμε περίπου για 30 λεπτά. Προσθέτουμε το σελερυ και το καρότο κομμένα σε μικρά κυβάκια. Βράζουμε αλλα 5 λεπτά και προσθετουμε αλάτι, πιπέρι, ξύδι εαν θέλουμε κα λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Πηγή: megatv.com/cook

Για το κεμπάπ 500 γρ. κιμάς αρνίσιος 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κρεμμύδι 2 σκ. σκόρδο 2 κ.σ. θυμάρι φρέσκο 1 κ.σ. πάστα τομάτας 1 κ.σ. θυμάρι ξερό ½ κ.γ. κανέλα ½ κ.γ. μπαχάρι ½ κ.σ. κύμινο αλάτι πιπέρι ½ κ.γ. πάπρικα καυτερή 1 κ.γ. τσιμένι ½ ματσάκι μαϊντανό 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη Για το σερβίρισμα 1 κρεμμύδι 2 κ.σ. μαϊντανό 1 κ.σ. ελαιόλαδο 2 τομάτες 4 πίτες για σουβλάκια ψημένες γιαούρτι πάπρικα καυτερή Μέθοδος Εκτέλεσης Για το κεμπάπ Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά για να κάψει. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Ψιλοκόβουμε τα σκόρδα και τα βάζουμε στο τηγάνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο θυμάρι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 4-5. Τέλος, βάζουμε την πάστα τομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και περιμένουμε 2 λεπτά μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ξερό θυμάρι, την κανέλα, το μπαχάρι, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και το τσιμένι. Προσθέτουμε τα υλικά από το τηγάνι στο μπολ με τον κιμά και βάζουμε τη φρυγανιά και τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 6 ώρες για να μαριναριστεί καλά ο κιμάς. Μπορεί να   μείνει στο ψυγείο έως 2 μέρες. Στη συνέχεια παίρνουμε 2-3 κ.σ. από τον κιμά και τον πλάθουμε με τα χέρια μας. Παίρνουμε δύο ξυλάκια για σουβλάκια και απλώνουμε τον κιμά ώστε να απλωθεί κατά μήκος τους. Το πιέζουμε ελαφρά με τα δάχτυλά μας για να ψηθεί καλά μέχρι μέσα.  Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τον υπόλοιπο κιμά μέχρι να έχουμε 6 κεμπάπ. Βάζουμε ένα τηγάνι με ραβδώσεις σε δυνατή φωτιά. Πασπαλίζουμε τα κεμπάπ με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ώστε να μην κολλήσουν στο τηγάνι και τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Για το σερβίρισμα Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι στη φωτιά χωρίς ελαιόλαδο. Κόβουμε το κρεμμύδι σε 4 κομμάτια και χωρίζουμε τα φύλλα του. Τα βάζουμε στο τηγάνι και τα αφήνουμε 2-3 λεπτά να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα ξύλο κοπής. Πασπαλίζουμε με 1 κ.σ. μαϊντανό. Μεταφέρουμε το ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε τις τομάτες στη μέση και τις βάζουμε στο τηγάνι, από την κομμένη πλευρά. Τις αφήνουμε να ψηθούν για 2-3 λεπτά. Κόβουμε 4 ψημένες πίτες για σουβλάκι σε 4 κομμάτια, τις βάζουμε στο ξύλο κοπής και προσθέτουμε από πάνω τα κεμπάπ. Βάζουμε στο τέλος και τις τομάτες. Σερβίρουμε με λίγο μαϊντανό ψιλικομμένο, γιαούρτι και πάπρικα. inkefalonia.gr

Πηγή: xryses-syntages.gr

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 04 Άνοιξη 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Ρόδι περισσοτερα Πως λιώνουμε σοκολάτα σε μπεν μαρί περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Τελικά, τι διαφορά έχει το πλιγούρι από το κουσκούς; περισσοτερα Σοκολάτα: Μύθοι και Αλήθειες περισσοτερα E-shop AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Η διατροφή του Άκη Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ και Μπισκότα περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Πάσχα BBQ Παιδικά γενέθλια Επίσημο δείπνο Χριστούγεννα περισσοτερα Διεθνή Αγγλία Αμερική Ανατολή Γαλλία Ιταλία περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Εκδόσεις Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Piece of cake περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 04 Άνοιξη 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Ρόδι περισσοτερα Πως λιώνουμε σοκολάτα σε μπεν μαρί περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Τελικά, τι διαφορά έχει το πλιγούρι από το κουσκούς; περισσοτερα Σοκολάτα: Μύθοι και Αλήθειες περισσοτερα E-shop Ευ Ζην / Σάλτσες και Μαρινάδες Σως ταχίνι Χορτοφαγική διατροφή Διατροφή βασισμένη σε δημητριακά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, λαχανικά, φρούτα και παράγωγα ζωικών τροφών όπως μέλι και αυγά. Αποκλείει τροφές όπως το κρέας, το ψάρι, τα μαλάκια. Διατροφή χωρίς γλουτένη Αποκλείει φαγητά που περιέχουν γλουτένη, όπως σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά Αποκλείει τροφές όπως το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και τα παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς αυγά Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει κάποια αλλεργία στη συγκεκριμένη τροφή. Διατροφή χωρίς σάκχαρα Περιορίζει όλες τις πηγές προστιθέμενης επεξεργασμένης ζάχαρης και ενθαρρύνει τη μείωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη. Για να χαρακτηριστεί μία συνταγή SF πρέπει να περιέχει λιγότερο από 0.5 γρ. σακχάρων στα 100 γρ. στερεάς τροφής ή 100 ml υγρής τροφής. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. 10 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης 4 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Ορεκτικά Ντιπ & Σαλάτες Finger Food Νηστίσιμα Γρήγορα πιάτα Συστατικά 100 γρ. ταχίνι 50 ml νερό ξύσμα από 1 λάιμ χυμό από 1/2 λάιμ αλάτι πιπέρι 1 κ.γ. μέλι 1 πρέζα μπούκοβο Μέθοδος Εκτέλεσης Σε ένα μπολ με 100 γρ. ταχίνι, προσθέτουμε το νερό, ξύσμα από 1 λάιμ, χυμό από μισό λάιμ, αλάτι, πιπέρι, το μέλι και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν μία λεία σως. Tip Αν το θέλουμε πιο αραιό προσθέτουμε λίγο νερό!

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 04 Άνοιξη 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς φτιάχνουμε εντυπωσιακή τυλιχτή ομελέτα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Τελικά, τι διαφορά έχει το πλιγούρι από το κουσκούς; περισσοτερα 12 συμβουλές για να ζούμε καλύτερα κάθε μέρα! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Η διατροφή του Άκη Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ και Μπισκότα περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Πάσχα BBQ Παιδικά γενέθλια Επίσημο δείπνο Χριστούγεννα περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Εκδόσεις Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Piece of cake περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 04 Άνοιξη 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς φτιάχνουμε εντυπωσιακή τυλιχτή ομελέτα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Τελικά, τι διαφορά έχει το πλιγούρι από το κουσκούς; περισσοτερα 12 συμβουλές για να ζούμε καλύτερα κάθε μέρα! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Ευ Ζην / Σαλάτες Σαλάτα με αβοκάντο και φασόλια Χορτοφαγική διατροφή Διατροφή βασισμένη σε δημητριακά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, λαχανικά, φρούτα και παράγωγα ζωικών τροφών όπως μέλι και αυγά. Αποκλείει τροφές όπως το κρέας, το ψάρι, τα μαλάκια. Αυστηρή χορτοφαγία Διατροφή βασισμένη στα λαχανικά, στα όσπρια και στα χόρτα. Αποκλείει τροφές όπως το κρέας, το ψάρι, τα μαλάκια, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, το μέλι και τα παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς γλουτένη Αποκλείει φαγητά που περιέχουν γλουτένη, όπως σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά Αποκλείει τροφές όπως το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και τα παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς αυγά Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει κάποια αλλεργία στη συγκεκριμένη τροφή. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. 15 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης 4 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Λαχανικά Ορεκτικά Πιάτα light Ντιπ & Σαλάτες Αμερική Χωρίς γλουτένη Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά Νηστίσιμα Διαιτητικά Γρήγορα πιάτα Συστατικά 2 μικρά αγγούρια χωρίς σπόρους ξεφλουδισμένα 2 καρδιές μαρουλιών, καθαρισμένες 3 ντομάτες, κομμένες στη μέση και χωρίς σπόρια 2 αβοκάντο ώριμα ½ κ.γ. ζάχαρη ¼ της κούπας κομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού 1 κονσέρβα φασόλια, σουρωμένα και ξεπλυμμένα χυμό από 1 λεμόνι 4 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι Μέθοδος Εκτέλεσης Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, χυμό από 1 λεμόνι, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κοκούτσι και βγάζουμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι. Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Τα αγγούρια τα κόβουμε σε μικρές κάθετες φέτες και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ. Αν έχουν πολλά σπόρια μπορούμε να τα αφαιρέσουμε πριν τα κόψουμε σε φέτες με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού. Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους 1 εκ. και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ. Προσθέτουμε και τις χοντροκομμένες καρδιές μαρουλιού, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα φασόλια κονσέρβας. Ανακατεύουμε καλά χωρίς να πατάμε τα λαχανικά. Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται, και προσθέτουμε επιπλέον λεμόνι και ελαιόλαδο. Tip Είναι απαραίτητο τα αβοκάντο να είναι ώριμα γιατί αλλιώς δεν θα έχουν γεύση!

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σύκα περισσοτερα Χοιρινό- Μέρη κρέατος και τρόποι μαγειρέματος περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο 3 κοκτέιλ, σε κάνουν τον καλύτερο μπάρμαν! περισσοτερα Acai Bowls: Κάτι θρεπτικό ή απλά νέα μόδα; περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ και Μπισκότα περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Πάσχα BBQ Παιδικά γενέθλια Επίσημο δείπνο Χριστούγεννα περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Εκδόσεις Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Piece of cake περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σύκα περισσοτερα Χοιρινό- Μέρη κρέατος και τρόποι μαγειρέματος περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο 3 κοκτέιλ, σε κάνουν τον καλύτερο μπάρμαν! περισσοτερα Acai Bowls: Κάτι θρεπτικό ή απλά νέα μόδα; περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Όσπρια Τάκος με φακές Χορτοφαγική διατροφή Διατροφή βασισμένη σε δημητριακά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, λαχανικά, φρούτα και παράγωγα ζωικών τροφών όπως μέλι και αυγά. Αποκλείει τροφές όπως το κρέας, το ψάρι, τα μαλάκια. Αυστηρή χορτοφαγία Διατροφή βασισμένη στα λαχανικά, στα όσπρια και στα χόρτα. Αποκλείει τροφές όπως το κρέας, το ψάρι, τα μαλάκια, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, το μέλι και τα παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά Αποκλείει τροφές όπως το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και τα παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς αυγά Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει κάποια αλλεργία στη συγκεκριμένη τροφή. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Διατροφή χαμηλή σε σάκχαρα Περιορίζει όλες τις πηγές προστιθέμενης επεξεργασμένης ζάχαρης και ενθαρρύνει τη μείωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη. Για να χαρακτηριστεί μία συνταγή LS πρέπει να περιέχει λιγότερο από 5 γρ. σακχάρων στα 100 γρ. στερεάς τροφής ή 2.5 γρ. σακχάρων στα 100 ml υγρής τροφής. 20' Χρόνος Εκτέλεσης 50' Χρόνος Ψησίματος 8 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Όσπρια Ορεκτικά Κυρίως Γεύμα Οικονομικά Finger Food Μεξικό Χορτοφαγικά Πιάτα για φοιτητές Συστατικά 8 μικρές τορτίγιες 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο 2 κ.σ. ελαιόλαδο 200 γρ. φακές 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή 1 κ.γ. κύμινο 1 κ.γ. κουρκουμάς αλάτι 400 γρ. ντομάτα κονκασέ 600 γρ. νερό 1 κύβος λαχανικών 100 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια 2 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος + έξτρα για το σερβίρισμα Για το σερβίρισμα 100 γρ. γιαούρτι ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή Μέθοδος Εκτέλεσης Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ο C στον αέρα. Αναποδογυρίζουμε μία ειδική φόρμα για cupcake και διπλώνουμε ελαφρά τις μισές τορτίγιες ανάμεσα από τα «βουναλάκια» της φόρμας. Ψήνουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν οι τορτίγιες στην ίδια θέση που τις ψήσαμε στην αναποδογυρισμένη φόρμα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τις υπόλοιπες τορτίγιες. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1-2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν ελαφρά. Προσθέτουμε τις φακές, το πιπέρι καγιέν, την πάπρικα, το κύμινο, τον κουρκουμά, το αλάτι και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά ώστε να σοταριστούν και να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματα τους. Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, το νερό, τον κύβο λαχανικών και σιγοβράζουμε για 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να μειωθούν τα υγρά της κατσαρόλας. Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαλακώσουν τα ντοματίνια. Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Μοιράζουμε τις φακές στις τορτίγιες και πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με την πάπρικα και σερβίρουμε με τις τορτίγιες.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σύκα περισσοτερα Χοιρινό- Μέρη κρέατος και τρόποι μαγειρέματος περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Αγγίξαμε την κορυφή! περισσοτερα 4 λόγοι για να φάτε το ζελεδάκι σας! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ και Μπισκότα περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Πάσχα BBQ Παιδικά γενέθλια Επίσημο δείπνο Χριστούγεννα περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Εκδόσεις Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Piece of cake περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σύκα περισσοτερα Χοιρινό- Μέρη κρέατος και τρόποι μαγειρέματος περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Αγγίξαμε την κορυφή! περισσοτερα 4 λόγοι για να φάτε το ζελεδάκι σας! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Ευ Ζην / Σούπες Κρεατόσουπα με κριθαράκι Διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά Αποκλείει τροφές όπως το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και τα παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Διατροφή χαμηλή σε σάκχαρα Περιορίζει όλες τις πηγές προστιθέμενης επεξεργασμένης ζάχαρης και ενθαρρύνει τη μείωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη. Για να χαρακτηριστεί μία συνταγή LS πρέπει να περιέχει λιγότερο από 5 γρ. σακχάρων στα 100 γρ. στερεάς τροφής ή 2.5 γρ. σακχάρων στα 100 ml υγρής τροφής. 20' Χρόνος Εκτέλεσης 75' Χρόνος Ψησίματος 8 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Μοσχάρι Ρύζι, Ριζότο, Κριθαράκι Κυρίως Γεύμα Χωρίς γαλακτοκομικά Διαιτητικά Αθλητική διατροφή Συστατικά 2 λίτρα νερό 1 κιλό βόειο κιλότο 1 πατάτα 2 καρότα 100 γρ. σέλινο 2 τομάτες 1 κρεμμύδι 2 κολοκύθια αλάτι πιπέρι 100 γρ. κριθαράκι μέτριο 2 κ.σ ελαιόλαδο ξύσμα από 1 λεμόνι Μέθοδος Εκτέλεσης Βάζουμε το νερό να βράσει σε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε το κρέας σε κυβάκια 2 εκ. και τα ρίχνουμε στο νερό που βράζει. Καπακώνουμε και βράζουμε για 50 λεπτά. Ανά διαστήματα ξεκαπακώνουμε και ξαφρίζουμε με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας . Κόβουμε την πατάτα σε κυβάκια 1 εκ., το καρότο στη μέση και σε φετούλες πάχους 0,5 εκ. Ψιλοκόβουμε τα κλωνάρια του σέλινου και κρατάμε στην άκρη τα φύλλα για να τα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος. Τρίβουμε τις τομάτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τα κολοκύθια στη μέση και στη συνέχεια σε φετούλες πάχους 0,5 εκ. Οταν περάσουν τα 50 λεπτά βγάζουμε το καπάκι και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του σέλινου που κρατήσαμε στην άκρη και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σύκα περισσοτερα Χοιρινό- Μέρη κρέατος και τρόποι μαγειρέματος περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Αγγίξαμε την κορυφή! περισσοτερα 4 λόγοι για να φάτε το ζελεδάκι σας! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ και Μπισκότα περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Πάσχα BBQ Παιδικά γενέθλια Επίσημο δείπνο Χριστούγεννα περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Εκδόσεις Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Piece of cake περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σύκα περισσοτερα Χοιρινό- Μέρη κρέατος και τρόποι μαγειρέματος περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Αγγίξαμε την κορυφή! περισσοτερα 4 λόγοι για να φάτε το ζελεδάκι σας! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Ευ Ζην / Θαλασσινά και Ψάρια Τσιπούρα με σάλτσα ντομάτας Διατροφή χωρίς γλουτένη Αποκλείει φαγητά που περιέχουν γλουτένη, όπως σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά Αποκλείει τροφές όπως το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και τα παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς αυγά Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει κάποια αλλεργία στη συγκεκριμένη τροφή. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Διατροφή χαμηλή σε σάκχαρα Περιορίζει όλες τις πηγές προστιθέμενης επεξεργασμένης ζάχαρης και ενθαρρύνει τη μείωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη. Για να χαρακτηριστεί μία συνταγή LS πρέπει να περιέχει λιγότερο από 5 γρ. σακχάρων στα 100 γρ. στερεάς τροφής ή 2.5 γρ. σακχάρων στα 100 ml υγρής τροφής. 25' Χρόνος Εκτέλεσης 40' Χρόνος Ψησίματος 2-4 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Ψάρια Κυρίως Γεύμα Επίσημο δείπνο Χωρίς γλουτένη Χωρίς γαλακτοκομικά Διαιτητικά Αθλητική διατροφή Συστατικά 2 μέτρια κρεμμύδια 2 σκ. σκόρδο 1 πιπεριά τσίλι 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 κ.σ. πελτές ντομάτας 100 γρ. κόκκινο κρασί 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι 2 φύλλα δάφνης 400 γρ. ντομάτα κονκασέ 400 γρ. γάλα καρύδας 1 κύβο λαχανικών 2 τσιπούρες χωρισμένες σε φιλέτα χυμό + ξύσμα από 1 λάιμ αλάτι πιπέρι φύλλα κόλιανδρου, για το σερβίρισμα Μέθοδος Εκτέλεσης Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και την πιπεριά τσίλι (αν θέλουμε να μην είναι τόσο καυτερή αφαιρούμε τα σπόρια από την πιπεριά πριν την ψιλοκόψουμε). Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε τον πελτέ και σοτάρουμε για 1 λεπτό μαζί με τα λαχανικά. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστούν τα 2/3 της ποσότητας. Προσθέτουμε το θυμάρι, τα φύλλα δάφνης, την ντομάτα κονκασέ, το γάλα καρύδας και τον κύβο λαχανικών. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ανακατεύουμε με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα. Με το που αρχίσει να βράζει η σάλτσα βάζουμε με προσοχή τα φιλέτα των ψαριών στην κατσαρόλα. Καπακώνουμε και αφήνουμε να βράσουν τα φιλέτα για 4-5 λεπτά. Αφαιρούμε με προσοχή τα φιλέτα από την κατσαρόλα με τη βοήθεια μίας σπάτουλας και διατηρούμε ζεστά σε ένα πιάτο . Συνεχίζουμε να βράζουμε τη σάλτσα για άλλα 15 λεπτά. Αφού πήξει αρκετά η σάλτσα μας, αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό του λάιμ. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι εαν χρειαστεί. Σερβίρουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα και τα φύλλα κόλιανδρου.

Πηγή: akispetretzikis.com

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία