banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπραουνις με μερεντα παρλιαρος | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | μπλακ φορεστ παρλιαρος | μπραουνις με μερεντα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Τραγάνα,πανεύκολα μπισκότα με όλο το άρωμα και τη γεύση του βουτύρου. Η συνταγή είναι του 'Ακη Πετρετζίκη και είναι καταπληκτική και πολύ εύκολη! Υλικά 135γρ. βούτυρο (αγελαδινό, τυπου λουρπακ το σκληρό) 135γρ. φυστικοβούτυρο 90γρ. ζαχαρη 90γρ. μαυρη ζαχαρη 1 αυγό 180γρ. αλευρι 3γρ. μπεικιν παουντερ  Εγω προσθεσα 1 βανίλια Εκτέλεση Χτυπαμε βούτυρο με το φυστικοβούτυρο πολυ καλα. Προσθέτουμε ζάχαρη λευκη και καστανη και χτυπάμε μεχρι να αφρατεψουν. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια. Βγάζουμε τον κάδο απο το μίξερ και προσθέτουμε το αλευρι και το μπεικιν ανακατευοντας με μια κουταλα. Απλωνουμε το μειγμα με ενα κουταλι σε λαδοκολα σε μπαστουνι. Τυλιγουμε τη λαδόκολα και βαζουμε το μπαστουνι στην καταψυξη για 1 ωρα.

Πηγή: greekmasa.gr

Η συνταγη αυτη παρουσιαστηκε σε πρωινη εκπομπη απο τον Μaster chef Άκη Πετρετζίκη. Πολυ νόστιμη και γρηγορη! Υλικά 2 φιλέτα κοτόπουλο 2 κουταλιές κορν φλάουερ 1-2 κουταλιές κάρυ (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλουμε) 2-3 λάιμ (το χυμό τους) 1/2 φλυτζάνι σόγια σως 50γρ.κάσιους 1,5 φλυτζάνι νερό 2 κ.σ μέλι Εκτέλεση Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βάζουμε με το καρυ, το λαιμ,τη μιση σωγια σως και το κορν φλαουρ να μαριναριστει για λιγο. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικο, λιγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κοτοπουλο να  παρει χρώμα και από τις δύο πλευρές (περιπου 5 λεπτά). Προσθέτουμε τα κάσιους, ανακατευουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη σόγια και το νερό. Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό). Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι. Δε χρειαζεται καθολου επιπλεον αλατι. Προσθήκη ως Αγαπημένο (21) | Εμφανίσεις: 6204 Εκτύπωση (χωρίς σχόλια) | Εκτύπωση (χωρίς φωτογραφίες και σχόλια) Σχόλια (5)

Πηγή: greekmasa.gr

Μια εξαιρετική συνταγή του Ακη Πετρετζίκη!Ένας διαφορετικός τρόπος μαγειρέματος του αρακά μαζί με πουρέ πατάτας στον φούρνο.Ιδανικό φαγητό για όσους έχουν βαρεθεί τον κλασικό αρακά με πατάτες στην κατσαρόλα! Υλικά: 2 1/2-3 κιλά αρακά φρέσκο(ακαθάριστο) ή 800γρ κατεψυγμένο 1 1/2 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομματάκια 330γρ κρέμα γάλακτος 200γρ τυρί τσένταρ ψιλοκομμενο(ή άλλο τυρί) 200γρ καπνιστό ζαμπόν ψιλοκομμένο(ή άλλο αλλαντικό) 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο 1 κύβο μυρωδικών μισό ματσάκι φρέσκο δυόσμο ή λίγο ξερό αλάτι-πιπέρι λίγη φρυγανιά τριμμένη Ελαιόλαδο Εκτέλεση: Βράζουμε σε αλάτισμένο νερό τις πατάτες για 12 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.Τις βγάζουμε απο το νερό και τις κρατάμε ζεστές Με τον ίδιο τρόπο βράζουμε τον αρακά για 10-12 λεπτά και τον σουρώνουμε(ο κατεψυγμένος δεν χρειάζεται βράσιμο) Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για λίγα λεπτά Προσθέτουμε το ζαμπόν και τον κύβο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος,τον αρακά,αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 2-3 λεπτά ακόμα Αποσύρουμε απο την φωτιά,προσθέτουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα πυρεξάκι ή ταψί Σπάμε με τα χέρια μας τις πατάτες ώστε να μοιάζουν με πουρέ αλλα να εχουν και μικρά κομματάκι,προσθέτουμε το μισό τυρί,αλατοπιπερώνουμε και τις απλώνουμε πάνω στον αρακά Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί,λίγη τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς,30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει

Πηγή: olgascuisine.blogspot.gr

Το δικό μου λαχανόρυζο... χαχαχα πάλι ανακάλυψα την Αμερική!!!! Είναι δυνατόν ένα φαγητό να συνδέει δυο γενιές με μιαν άλλη ενδιάμεσα;;; Μήπως είναι κάποιο είδος συλλογικής αρχέτυπης μνήμης που με οδήγησε στον συνδυασμό αυτό;;; Βουτώντας στα βαθιά του νου προσπαθώ να σκεφτώ αν κάπου το είδα, το διάβασα, το άκουσα... όμως τίποτε!!! Μηδέν!!! Πουθενά!!! Εδώ και μέρες τριγυρνούσε στο μυαλό μου ο συνδυασμός λάχανου με κόκκινα φασόλια! Το σκεφτόμουν, το ξανασκεφτόμουν...πάντα η ίδια διαδρομή αλλά και το ίδιο τέρμα! Φαγητό νόστιμο, με δυο υλικά που λατρεύω, με μανδύα ελαφρώς ...βαρύ και χειμωνιάτικο για την εποχή μας και μάλιστα για μια μέρα ανοιξιάτικη σαν τη σημερινή. Έλα όμως που δεν έλεγε να ξεκολλήσει από το νου;;; Κι όταν μια ιδέα δεν ...φεύγει από το νου μόνον ένας τρόπος υπάρχει ...να την κάνουμε πράξη για να ...απομυθοποιηθεί!!! Σάββατο πρωί και "σήμερα θα μαγειρέψω και θα κάνω λάχανο!" ακούστηκε η δήλωση! Ουδείς αντίλογος όπως ήταν ...φυσικό!!!! -:)) Το λάχανο κόπηκε, τα φασόλια πήδησαν σε ένα βαθύ πιάτο αφού βγήκαν από την κονσέρβα τους και άρχισε η ...δημιουργική μαγειρική!!!! Κόκκινη πιπεριά και μια άλλη...πράσινη κατέφθασαν... τρέχοντας! Κουκουνάρι και λιαστές ντομάτες... η επόμενη αναλαμπή!!! Μήπως και ...λίγες σταφίδες για έξτρα γλύκα μαζί με λευκό κρασί;;; Οκ, αλλά κάτι λείπει... τα μπαχαρικά... με ντομάτα;;; Αμπάααα, με κάτι άλλο... αλλά τί;;;; Μμμμμ... κάτι με κάρυ μήπως (ο Ά.Πετρετζίκης εκείνη την ώρα έφτιαχνε κοτόπουλο με κάρυ!!!! Τυχαίο;;; Δεν νομίζω!!!);;; Λίγο κόλιανδρο (συχνό τώρα τελευταία στις κατσαρόλες μου), λίγη καπνιστή πάπρικα και ...όλα έτοιμα!!!! Κι όμως κάτι λείπει... τι;;; Δεν ξέρω!!!! Δεν ρίχνω και λίγο ρύζι από πάνω;;;; Γιατί όχι;;; Εξάλλου, αυτό θα πεί ...δημιουργική κουζίνα (ή έτσι μου αρέσει να ισχυρίζομαι). Σε κάθε περίπτωση φτιάχνω ένα πιάτο με τα υλικά που μου αρέσουν!!! Δυό ώρες αργότερα στο τραπέζι... "μπαμπά να σου βάλω λίγο από το φαγητό που έφτιαξα;;; Τί είναι;; Θα δείς... να ... ααααααααα!!!!! Φασόλια με λάχανο και ρύζι!!!! Αυτό το φαγητό το έφτιαχνε η γιαγιά σου αλλά και πολύς κόσμος παλιά... ήταν φαγητό των φτωχών!!!!!!!!!!!!! Καλοπερνούσαν οι φτωχοί μου φαίνεται... κι εγώ πώς το σκέφτηκα;;;; Πάλι νόμισα ότι ανακάλυψα την Αμερική!!!!!! Τουλάχιστον η γιαγιά δεν έβαζε, όπως με πληροφόρησε ο μπαμπάς, κάρυ, κόκκινα φασόλια και σταφίδες!!!!! Πάλι καλά!!!! Πάντως, έγινε νοστιμότατο...κι έφερε θύμησες πολλές στον μπαμπά μου!!! Οπότε... χαλάλι η ... αυταπάτη!! -:)) ΥΛΙΚΑ για 2-3 μερίδες 100 γρ. ρύζι μπασμάτι 30 γρ. κουκουνάρι ελαφρώς καβουρδισμένο 4 κ.σ. σταφίδες ξανθές 300 γρ. λάχανο χοντροκομμένο 240 γρ. (1 κονσέρβα) κόκκινα φασόλια (kidney beens) 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, σε κομμάτια 1 πράσινη πιπεριά κέρατο, σε κομμάτια 8 κομμάτια λιαστής ντομάτας ψιλοκομμένα 150 ml λευκό κρασί 400 ml νερό 1/2 κ.γλ. καπνιστή πάπρικα 1 κ.γλ. κάρυ 1/2 κ.γλ. κόλιανδρο 6-7 κ.σ. ελαιόλαδο Αλάτι και πιπέρι ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Βάζουμε το κουκουνάρι σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καθόλου λιπαρή ουσία και το αφήνουμε να καβουρδισθεί ελάχιστα. Βάζουμε το λάχανο σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και το αφήνουμε να ζεματιστεί για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό και αδειάζουμε το λάχανο σε ένα μπολ. Βάζουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το λάχανο, τα φασόλια, τις πιπεριές , τις λιαστές ντομάτες, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τα αφήνουμε να σοταριστούν για μερικά λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις προκειμένου να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε το κάρυ, την καπνιστή πάπρικα, το κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι όσο θέλουμε και το νερό. Προσοχή τώρα: # Εάν μαγειρέψουμε το ριζότο μας σε απλή κατσαρόλα, προσθέτουμε το ρύζι, το ανακατεύουμε με τα λαχανικά και ρίχνουμε το μισό νερό. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι να τελειώσει το νερό και μετά προσθέτουμε το υπόλοιπο. Βράζουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι το ριζότο μας να μείνει με το λάδι του. # Εάν μαγειρέψουμε το ριζότο μας στη χύτρα ταχύτητας (όπως έκανα αυτή τη φορά), ρίχνουμε από πάνω το ρύζι χωρίς να το σπρώξουμε προς τα κάτω για να μην καεί κατά το βρασμό. Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά μέχρι να σφυρίξει η βαλβίδα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το ριζότο μας για 10 λεπτά. Ανοίγουμε το καπάκι της χύτρας και αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις σε δυνατή φωτιά για να μείνει με το λάδι του. Σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και, αν θέλουμε, και λίγο γιαούρτι.

Πηγή: tantekiki.blogspot.gr

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 04 Άνοιξη 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς φτιάχνουμε εντυπωσιακή τυλιχτή ομελέτα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Τελικά, τι διαφορά έχει το πλιγούρι από το κουσκούς; περισσοτερα 12 συμβουλές για να ζούμε καλύτερα κάθε μέρα! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Η διατροφή του Άκη Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ και Μπισκότα περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Πάσχα BBQ Παιδικά γενέθλια Επίσημο δείπνο Χριστούγεννα περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Εκδόσεις Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Piece of cake περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 04 Άνοιξη 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς φτιάχνουμε εντυπωσιακή τυλιχτή ομελέτα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Τελικά, τι διαφορά έχει το πλιγούρι από το κουσκούς; περισσοτερα 12 συμβουλές για να ζούμε καλύτερα κάθε μέρα! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Τηγανόψωμο με φέτα Χορτοφαγική διατροφή Διατροφή βασισμένη σε δημητριακά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, λαχανικά, φρούτα και παράγωγα ζωικών τροφών όπως μέλι και αυγά. Αποκλείει τροφές όπως το κρέας, το ψάρι, τα μαλάκια. Διατροφή χωρίς αυγά Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει κάποια αλλεργία στη συγκεκριμένη τροφή. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. 15' Χρόνος Εκτέλεσης 60 λεπτά Χρόνος Αναμονής 60' Χρόνος Ψησίματος 10 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Τυρί Ορεκτικά Κυρίως Γεύμα Χορτοφαγικά Συστατικά Για το ζυμάρι 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ ξίδι 8 γρ. ξερή μαγιά 2 κ.σ ελαιόλαδο 1 κ.γ αλάτι πιπέρι 300 γρ. νερό χλιαρό Για τη γέμιση 500 γρ. τυρί φέτα σκληρή 2 κ.σ θυμάρι φρέσκο ηλιέλαιο για το τηγάνισμα Για το σερβίρισμα μέλι φρέσκο θυμάρι Μέθοδος Εκτέλεσης Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι με το ξίδι, τη μαγιά, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το νερό. Ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο και εύπλαστο ζυμάρι. Αν δεν θέλουμε να λερώσουμε τα χέρια μας βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε για 3-4 λεπτά στη μεσαία ταχύτητα με τον γάντζο μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο ζυμαράκι. Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και βάζουμε το ζυμάρι μας. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 30 λεπτά με 1 ώρα. Σε ένα μπολ σπάμε τη φέτα με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη. Χωρίζουμε το ζυμαράκι στα 10 και πλάθουμε σε μπαλάκι. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και ανοίγουμε το πρώτο μπαλάκι σε έναν κύκλο διαμέτρου 18-20 εκ. Ρίχνουμε το 1/10 της γέμισης στο κέντρο του κύκλου αφήνοντας κενό 2 εκ. από τις άκρες. Βρέχουμε ελαφρά τις άκρες και τις τυλίγουμε προς το κέντρο του κύκλου δημιουργώντας έναν μικρότερο κύκλο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα ζυμαράκια. Ζεσταίνουμε λίγο ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και τηγανίζουμε τα ζυμαράκια που φτιάξαμε για 2-3 λεπτά κάθε πλευρά. Σερβίρουμε σκέτα ή με μέλι. Πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 04 Άνοιξη 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς φτιάχνουμε εντυπωσιακή τυλιχτή ομελέτα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Πόσο καλά γνωρίζεις το ταρτάρ; περισσοτερα 12 συμβουλές για να ζούμε καλύτερα κάθε μέρα! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Η διατροφή του Άκη Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ και Μπισκότα περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Πάσχα BBQ Παιδικά γενέθλια Επίσημο δείπνο Χριστούγεννα περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Εκδόσεις Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Piece of cake περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 04 Άνοιξη 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σπαράγγια περισσοτερα Πώς φτιάχνουμε εντυπωσιακή τυλιχτή ομελέτα περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Πόσο καλά γνωρίζεις το ταρτάρ; περισσοτερα 12 συμβουλές για να ζούμε καλύτερα κάθε μέρα! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Σάλτσες & Μαρινάδες Βασική σάλτσα ντομάτας Χορτοφαγική διατροφή Διατροφή βασισμένη σε δημητριακά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, λαχανικά, φρούτα και παράγωγα ζωικών τροφών όπως μέλι και αυγά. Αποκλείει τροφές όπως το κρέας, το ψάρι, τα μαλάκια. Διατροφή χωρίς αυγά Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει κάποια αλλεργία στη συγκεκριμένη τροφή. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. 5' Χρόνος Εκτέλεσης 8-10 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Οικονομικά Παιδικά Χορτοφαγικά Αλμυρές Γρήγορα πιάτα Πιάτα για φοιτητές Συστατικά 500 γρ. ώριμες ντομάτες 3 κ.σ. κέτσαπ 30 γρ. φρυγανιά τριμμένη 20 γρ. παρμεζάνα τριμμένη 2 κ.σ. ελαιόλαδο 1 πρέζα ζάχαρη αλάτι πιπέρι 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό 1 κ.σ. ρίγανη αποξηραμένη 1 ος τρόπος σερβιρίσματος ζύμη για πίτσα 500 γρ. μοτσαρέλα 2 ος τρόπος σερβιρίσματος 500 γρ. μακαρόνια βρασμένα 2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο 3 ος τρόπος σερβιρίσματος 10 μπρουσκέτες 100 γρ. φέτα 50 γρ. ελιές σε ροδέλες 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη Μέθοδος Εκτέλεσης Φτιάξτε σπιτική σάλτσα ντομάτας! Η πιο εύκολη και γρήγορη σάλτσα, χωρίς βράσιμο, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην πίτσα, στα μακαρόνια ή στις μπρουσκέτες σας! Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη , μέσα σε ένα μπολ , και πετάμε τη φλούδα. Προσθέτουμε στο μπολ την κέτσαπ, την τριμμένη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, τον βασιλικό ψιλοκομμένο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. 1 ος τρόπος σερβιρίσματος Απλώνουμε 2 κ.σ. σε μία ζύμη για πίτσα, απλώνουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ο C στον αέρα για 8-10 λεπτά. Με αυτή τη σάλτσα μπορούμε να φτιάξουμε μέχρι 4 πίτσες. 2 ος τρόπος σερβιρίσματος Περιχύνουμε με τη σάλτσα 500 γρ. βρασμένα μακαρόνια και ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με επιπλέον τριμμένη παρμεζάνα και 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο. 3 ος τρόπος σερβιρίσματος Απλώνουμε τη σάλτσα σε 10 μπρουσκέτες. Προσθέτουμε τριμμένη φέτα, ελιές σε ροδέλες και φρέσκια ρίγανη. Tip Μπορεί να διατηρηθεί για 2-3 μέρες στο ψυγείο σε καλά κλεισμένο βάζο.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 04 Άνοιξη 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κεράσια περισσοτερα Πώς λιώνουμε σοκολάτα σε μπεν μαρί περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Μπορείς, από την κουζίνα σου, να σώσεις τον πλανήτη; περισσοτερα 12 συμβουλές για να ζούμε καλύτερα κάθε μέρα! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ και Μπισκότα περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Πάσχα BBQ Παιδικά γενέθλια Επίσημο δείπνο Χριστούγεννα περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Εκδόσεις Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Piece of cake περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 04 Άνοιξη 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Κεράσια περισσοτερα Πώς λιώνουμε σοκολάτα σε μπεν μαρί περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Μπορείς, από την κουζίνα σου, να σώσεις τον πλανήτη; περισσοτερα 12 συμβουλές για να ζούμε καλύτερα κάθε μέρα! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Θαλασσινά & Ψάρια Ψητός ξιφίας με λαχανικά Διατροφή χωρίς γλουτένη Αποκλείει φαγητά που περιέχουν γλουτένη, όπως σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά Αποκλείει τροφές όπως το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και τα παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς αυγά Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει κάποια αλλεργία στη συγκεκριμένη τροφή. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. 15' Χρόνος Εκτέλεσης 30' Χρόνος Ψησίματος 4 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Ψάρια Κυρίως Γεύμα Χωρίς γλουτένη Χωρίς γαλακτοκομικά Γρήγορα πιάτα Πιάτα για φοιτητές Συστατικά 100 γρ. ελαιόλαδο 1 γλυκοπατάτα 1 μελιτζάνα ½ μπρόκολο αλάτι πιπέρι 200 γρ. νερό 4 φέτες ξιφία (περίπου 180-200 γρ. η καθε μία) 50 γρ. λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο Μέθοδος Εκτέλεσης Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ο C στον αέρα. Ξεφλουδίζουμε τη γλυκοπατάτα και την κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκ. Βάζουμε τις φέτες σε ένα μπολ. Κόβουμε και τη μελιτζάνα σε φέτες πάχους 1 εκ. και βάζουμε τις φέτες στο μπολ. Κόβουμε το μπρόκολο σε μπουκετάκια και το βάζουμε και αυτό στο μπολ. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά τα λαχανικά. Στοιχίζουμε εναλλάξ τις φέτες της γλυκοπατάτας και της μελιτζάνας μέσα σε ένα ταψί 25x35 εκ. Βάζουμε στα κενά τα μπουκετάκια του μπρόκολου. Ρίχνουμε το νερό και ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρά τα λαχανικά. Παράλληλα αλείφουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο τις φέτες του ξιφία και αλατοπιπερώνουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τις φέτες του ξιφία 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και απλώνουμε τις φέτες του ξιφία πάνω από τα λαχανικά. Βάζουμε πάλι στον φούρνο και ψήνουμε για άλλα 8-10 λεπτά μέχρι να ψηθεί ο ξιφίας (εξαρτάται από το πάχος της φέτας). Αφαιρούμε από τον φούρνο και σερβίρουμε με τις ψιλοκομμένες λιαστές τομάτες και το ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Πηγή: akispetretzikis.com

ΥΛΙΚΑ2 μικρά αγγούρια χωρίς σπόρους ξεφλουδισμένα2 καρδιές μαρουλιών, καθαρισμένες3 ντομάτες, κομμένες στη μέση και χωρίς σπόρια2 αβοκάντο ώριμα½ κ.γ. ζάχαρη¼ της κούπας κομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού1 κονσέρβα φασόλια, σουρωμένα και ξεπλυμμέναχυμό από 1 λεμόνι4 κ.σ. ελαιόλαδοαλάτιπιπέρι ΕΚΤΕΛΕΣΗΣε ένα βαθύ μπολ βάζουμε 4 κ.σ. ελαιόλαδο, χυμό από 1 λεμόνι, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση, αφαιρούμε το κοκούτσι και βγάζουμε τη σάρκα τους με ένα κουτάλι. Κόβουμε το αβοκάντο σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ.Τα αγγούρια τα κόβουμε σε μικρές κάθετες φέτες και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ.Αν έχουν πολλά σπόρια μπορούμε να τα αφαιρέσουμε πριν τα κόψουμε σε φέτες με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού.Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους 1 εκ. και τις βάζουμε και αυτές στο μπολ.Προσθέτουμε και τις χοντροκομμένες καρδιές μαρουλιού, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα φασόλια κονσέρβας.Ανακατεύουμε καλά χωρίς να πατάμε τα λαχανικά.Αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται, και προσθέτουμε επιπλέον λεμόνι και ελαιόλαδο… Tip: Είναι απαραίτητο τα αβοκάντο να είναι ώριμα γιατί αλλιώς δεν θα έχουν γεύση! Πηγή: akispetretzikis.com Λευκαντική κρέμα νυκτός. Απαλαγείτε από πανάδες και δυσχρωμίες! Tags: ΑBOKANTO, σαλάτες

Πηγή: omanoclock.gr

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σύκα περισσοτερα Χοιρινό- Μέρη κρέατος και τρόποι μαγειρέματος περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Αγγίξαμε την κορυφή! περισσοτερα 4 λόγοι για να φάτε το ζελεδάκι σας! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ και Μπισκότα περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Πάσχα BBQ Παιδικά γενέθλια Επίσημο δείπνο Χριστούγεννα περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Εκδόσεις Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Piece of cake περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 05 Καλοκαίρι 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Σύκα περισσοτερα Χοιρινό- Μέρη κρέατος και τρόποι μαγειρέματος περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Αγγίξαμε την κορυφή! περισσοτερα 4 λόγοι για να φάτε το ζελεδάκι σας! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Ευ Ζην / Σούπες Κρεατόσουπα με κριθαράκι Διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά Αποκλείει τροφές όπως το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και τα παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. Διατροφή χαμηλή σε σάκχαρα Περιορίζει όλες τις πηγές προστιθέμενης επεξεργασμένης ζάχαρης και ενθαρρύνει τη μείωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες υψηλού γλυκαιμικού δείκτη. Για να χαρακτηριστεί μία συνταγή LS πρέπει να περιέχει λιγότερο από 5 γρ. σακχάρων στα 100 γρ. στερεάς τροφής ή 2.5 γρ. σακχάρων στα 100 ml υγρής τροφής. 20' Χρόνος Εκτέλεσης 75' Χρόνος Ψησίματος 8 Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Μοσχάρι Ρύζι, Ριζότο, Κριθαράκι Κυρίως Γεύμα Χωρίς γαλακτοκομικά Διαιτητικά Αθλητική διατροφή Συστατικά 2 λίτρα νερό 1 κιλό βόειο κιλότο 1 πατάτα 2 καρότα 100 γρ. σέλινο 2 τομάτες 1 κρεμμύδι 2 κολοκύθια αλάτι πιπέρι 100 γρ. κριθαράκι μέτριο 2 κ.σ ελαιόλαδο ξύσμα από 1 λεμόνι Μέθοδος Εκτέλεσης Βάζουμε το νερό να βράσει σε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Κόβουμε το κρέας σε κυβάκια 2 εκ. και τα ρίχνουμε στο νερό που βράζει. Καπακώνουμε και βράζουμε για 50 λεπτά. Ανά διαστήματα ξεκαπακώνουμε και ξαφρίζουμε με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας . Κόβουμε την πατάτα σε κυβάκια 1 εκ., το καρότο στη μέση και σε φετούλες πάχους 0,5 εκ. Ψιλοκόβουμε τα κλωνάρια του σέλινου και κρατάμε στην άκρη τα φύλλα για να τα χρησιμοποιήσουμε στο τέλος. Τρίβουμε τις τομάτες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και κόβουμε τα κολοκύθια στη μέση και στη συνέχεια σε φετούλες πάχους 0,5 εκ. Οταν περάσουν τα 50 λεπτά βγάζουμε το καπάκι και προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μας, το αλάτι και το πιπέρι. Βράζουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κριθαράκι και βράζουμε για 10 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα με τη βοήθεια μίας ξύλινης κουτάλας. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ψιλοκόβουμε τα φύλλα του σέλινου που κρατήσαμε στην άκρη και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού, ελέγχουμε τα καρυκεύματα και σερβίρουμε.

Πηγή: akispetretzikis.com

περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 06 Φθινόπωρο 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Βανίλιες περισσοτερα Αρνί & κατσίκι- Μέρη κρέατος και τρόποι μαγειρέματος περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Στην… Ιταλία με τον Jamie περισσοτερα 5 πράγματα που έμαθα κάνοντας τη διατροφή μου! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια AKIS PETRETZIKIS .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} Διαβάζοντας το akispetretzikis.com αποδέχεστε τη χρήση cookies. ΑΠΟΔΟΧΗ Πληροφορίες www.burgerap.com www.kitchenlabcafe.com EN GR FOLLOW .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} .st0{fill:none;} .st1{fill:none;stroke:#29363B;stroke-linecap:round;stroke-miterlimit:10;} .st2{fill:#FFFFFF;} .st3{fill:#A88061;} .st4{fill:#29363B;} .st5{fill:#F8F8F8;} .st6{fill:none;stroke:#29363B;stroke-miterlimit:10;} .st7{fill:#F4837D;} ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ Συνταγές Νέες Συνταγές Top Rated Συνταγές μελών Διεθνή Κατηγορίες Συνταγών Αλμυρές Πίτες & Τάρτες Γλυκά Γλυκά Κουταλιού & Μαρμελάδες Γλυκές Πίτες & Τάρτες Ζυμαρικά περισσοτερα Βασικό Συστατικό Αρνί Αυγά Γαλοπούλα Ζυμαρικά Θαλασσινά περισσοτερα Είδος Γεύματος Γλυκά Κυρίως Γεύμα Ντιπ & Σαλάτες Οικονομικά Ορεκτικά περισσοτερα Ευ Ζην Αλμυρά Γλυκά Ζυμαρικά Θαλασσινά και Ψάρια Kέικ περισσοτερα Ειδική Δίαιτα Αθλητική διατροφή Διαιτητικά Νηστίσιμα Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά περισσοτερα Γιορτινά Halloween Πάσχα BBQ Παιδικά γενέθλια Επίσημο δείπνο περισσοτερα Η διατροφή του Άκη 90kg/185cm 80kg/175cm 70kg/165cm περισσοτερα Videos Νέα Videos Top Rated Videos Kitchen Lab TV #askAkis Taste The Day Η διατροφή του Άκη Drinks Lab Μόνο Χέρια Tips Cooking with friends Live Διεθνή Kitchen Lab Γλυκά Θαλασσινά-Ψάρια Κρέας Κυρίως Γεύμα Ορεκτικά Παραδοσιακές συνταγές Πάσχα Σάλτσες-Μαρινάδες Σνακ Χριστούγεννα Ψωμιά - Ζύμες Brunch Vegetarian Ο Chef Bio Περιοδικά Εκδόσεις Kitchen Lab Κitchen Lab Cafe Bistro Burger AP Piece of cake περισσοτερα Άκης Πετρετζίκης τεύχος 06 Φθινόπωρο 2018 περισσοτερα Χρήσιμα Θερμιδομετρητής Εποχικότητα Μαγειρικά μυστικά Μετατροπές Μετατροπές βάρους Μετατροπές μήκους Μετατροπές θερμοκρασίας Γενικές μετατροπές Βανίλιες περισσοτερα Αρνί & κατσίκι- Μέρη κρέατος και τρόποι μαγειρέματος περισσοτερα Blog Yummy News Ευ Ζην Ημερολόγιο Στην… Ιταλία με τον Jamie περισσοτερα 5 πράγματα που έμαθα κάνοντας τη διατροφή μου! περισσοτερα E-shop Σεμινάρια Κατηγορίες Συνταγών / Ροφήματα Λικέρ καφέ Χορτοφαγική διατροφή Διατροφή βασισμένη σε δημητριακά, όσπρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, λαχανικά, φρούτα και παράγωγα ζωικών τροφών όπως μέλι και αυγά. Αποκλείει τροφές όπως το κρέας, το ψάρι, τα μαλάκια. Αυστηρή χορτοφαγία Διατροφή βασισμένη στα λαχανικά, στα όσπρια και στα χόρτα. Αποκλείει τροφές όπως το κρέας, το ψάρι, τα μαλάκια, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, το μέλι και τα παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς γλουτένη Αποκλείει φαγητά που περιέχουν γλουτένη, όπως σιτάρι, κριθάρι, σίκαλη και παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς γαλακτοκομικά Αποκλείει τροφές όπως το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί και τα παράγωγά τους. Διατροφή χωρίς αυγά Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει κάποια αλλεργία στη συγκεκριμένη τροφή. Διατροφή χωρίς ξηρούς καρπούς Ακολουθείται συνήθως όταν υπάρχει αλλεργία στους ξηρούς καρπούς. 10' Χρόνος Εκτέλεσης 3 εβδομάδες Χρόνος Αναμονής 3 μπουκαλάκια των 400 ml Μερίδες 1 Βαθμός Δυσκολίας Προσθήκη στο “Bιβλίο Συνταγών” μου Πρέπει να συνδεθείτε Χωρίς γλουτένη Χορτοφαγικά Χωρίς γαλακτοκομικά Ροφήματα & ποτά Συστατικά 750 γρ. βότκα ή τσίπουρο 300 γρ. σκούρο ρούμι 300 γρ. ζάχαρη 300 γρ. κόκκους καφέ καβουρδισμένους 1 λοβό βανίλιας, ανοιγμένο στα δύο κατά μήκος 1 ξύλο κανέλας ξύσμα από 1 πορτοκάλι Μέθοδος Εκτέλεσης Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα καθαρό, γυάλινο βάζο και τα ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το βάζο σε ένα σκοτεινό μέρος και το αφήνουμε εκεί για 3 εβδομάδες, ανακατεύοντας καλά 2-3 φορές την εβδομάδα. Σουρώνουμε το μείγμα μας χρησιμοποιώντας ένα τουλπάνι και το μοιράζουμε σε μικρά μπουκάλια.

Πηγή: akispetretzikis.com

Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία