Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 18 συνταγές
Ένα από τα χαρακτηριστικά εδέσματα του Πάσχα στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα Χανιά, είναι τα καλιτσούνα. Πολλά διαφορετικά είδη, ανάλογα με την γέμιση, το φύλο,[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕκτέλεση Ζύμης Βάζουμε σε μπολ όσο αλεύρι χρειαζόμαστε ανάλογα με την ποσότητα γέμισης. Στύβουμε μέσα το μισό χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα από το υπόλοιπο των[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΠαραδοσιακή χανιώτικη συνταγή για (αλμυρά) καλιτσούνια. Φτιάχνονται το απόγευμα του Μ. Σαββάτου για να εμπλουτίσουν το αναστάσιμο δείπνο και το λαμπριάτικο[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΜιά απλή συνταγή για καλιτσούνια με εύκολα υλικά! Τι χρειαζόμαστε: 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια ζάχαρη 5 βανίλιες το χυμό από μισό λεμόνι 1/2 κουταλάκι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά: Για τη ζύμη χρειαζόμαστε 1 κούπα λάδι 1 ποτήρι νερό 1 λεμόνι (το χυμό) 1 κιλό αλεύρι λίγο αλάτι Για τη γέμιση χρειαζόμαστε 1,1/2 κιλό ξινή μυζήθρα 3[...]
Πηγή: greekmasa.grΥλικά για τη γέμιση: 3/4 κιλού χανιώτικη μυζήθρα 1/4 κιλού «μαλάκα» (περί τυριού πρόκειται, θα τα πούμε παρακάτω) 1 αυγό 2 κουταλάκια δυόσμο[...]
Πηγή: greekcook.grΚαλιτσούνια λυχναράκια βουτυράτα νόστιμα αφράτα και μυρωδάτα ..Tο παραδοσιακό μας έδεσμα Η συνταγούλα είναι εδώ ???????? Γέμιση 2 κιλά μυζήθρα -Ανθότυρο νωπό 2[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΣήμα κατατεθέν της Κρήτης τα καλιτσούνια . Υπάρχουν σε πολλές μορφές: γλυκά και αλμυρά. Τα γλυκά που γίνονται με το παραδοσιακό τυρί σηματοδοτούν την άνοιξη[...]
Πηγή: glykestreles.blogspot.grh2.cjk { font-family: "Droid Sans Fallback"; }h2.ctl { font-family: "FreeSans"; }p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }a:link { } Υλικα για την ζυμη[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΥλικά για την γέμιση 2 κιλά μυζήθρα 2 κρόκους αυγών 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού 2 κουταλιές κανέλα 1 κουταλιά βούτυρο 250 γρ. ζάχαρη Υλικά για τη ζύμη 2 κιλά[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΣήμερα σας δίνω τα ονειρεμένα μυζηθροπιτάκια με δυόσμο και φράουλα. Είναι τα κλασσικά γλυκά καλτσούνια της Κρήτης με μια δικιά μου τσαχπινιά. Είναι άνοιξη...[...]
Πηγή: bostanistas.grΕκτέλεση Ζύμης Βάζουμε σε μπολ όσο αλεύρι χρειαζόμαστε ανάλογα με την ποσότητα γέμισης.Στύβουμε μέσα το μισό χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα από το υπόλοιπο των[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΜεγάλη Εβδομάδα και οι ετοιμασίες για την ημέρα του Πάσχα σε κάθε νοικοκυριό, ειδικά αυτή την εβδομάδα, είναι στα φόρτε τους. Κάθε τέτοια εποχή οι μυρωδιές[...]
Πηγή: bostanistas.gr150 γρ. βούτυρο 150 γρ. γιαούρτι 1 αυγό 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 2 βανίλιες ελάχιστο αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέκι πάουντερ αλεύρι για όλες τις[...]
Πηγή: cooktherapy.grυλικά 1/2 κ. αλεύρι 5 κ.σ. ελαιόλαδο 3 κ.σ. χυμό λεμονιού 1/2 φλ.τσ. γάλα 1/2 κ.γ. αλάτι νερό, όσο σηκώσει γέμιση 1/2 κιλό μαλάκα (φρέσκο κρητικό τυρί) 1/2 κ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΤι ζητάνε φίλοι και συγγενείς να τους κρατάμε από την Κρήτη όταν ανεβαίνουμε στην πάνω Ελλάδα; Από μια πρόχειρη στατιστική, 9 στις 10 φορές ανάμεσα στα άλλα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΗ θεία μου η Χ., η αδελφή του πατέρα μου, ήταν πληθωρικός άνθρωπος , αυτό που λέμε large στη σύγχρονη ελληνική. Πληθωρική στα αισθήματα, στην αγκαλιά, στο[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά (για 40 κομμάτια περίπου) 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ραφινέ 1 φλιτζάνι. βούτυρο 1 φλιτζάνι γάλα 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami