Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 16 συνταγές
Υλικά για τη γέμιση: 3/4 κιλού χανιώτικη μυζήθρα 1/4 κιλού «μαλάκα» (περί τυριού πρόκειται, θα τα πούμε παρακάτω) 1 αυγό 2 κουταλάκια δυόσμο[...]
Πηγή: greekcook.grΥλικά: Για τη ζύμη χρειαζόμαστε 1 κούπα λάδι 1 ποτήρι νερό 1 λεμόνι (το χυμό) 1 κιλό αλεύρι λίγο αλάτι Για τη γέμιση χρειαζόμαστε 1,1/2 κιλό ξινή μυζήθρα 3[...]
Πηγή: greekmasa.grΜιά απλή συνταγή για καλιτσούνια με εύκολα υλικά! Τι χρειαζόμαστε: 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο 2 φλιτζάνια ζάχαρη 5 βανίλιες το χυμό από μισό λεμόνι 1/2 κουταλάκι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΈνα από τα χαρακτηριστικά εδέσματα του Πάσχα στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα Χανιά, είναι τα καλιτσούνα. Πολλά διαφορετικά είδη, ανάλογα με την γέμιση, το φύλο,[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά για την γέμιση 2 κιλά μυζήθρα 2 κρόκους αυγών 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού 2 κουταλιές κανέλα 1 κουταλιά βούτυρο 250 γρ. ζάχαρη Υλικά για τη ζύμη 2 κιλά[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΠαραδοσιακή χανιώτικη συνταγή για (αλμυρά) καλιτσούνια. Φτιάχνονται το απόγευμα του Μ. Σαββάτου για να εμπλουτίσουν το αναστάσιμο δείπνο και το λαμπριάτικο[...]
Πηγή: hungryforhungry.blogspot.grΥλικά (για 40 κομμάτια περίπου) 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο ραφινέ 1 φλιτζάνι. βούτυρο 1 φλιτζάνι γάλα 1 φλιτζάνι ζάχαρη 1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ,[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiυλικά 1/2 κ. αλεύρι 5 κ.σ. ελαιόλαδο 3 κ.σ. χυμό λεμονιού 1/2 φλ.τσ. γάλα 1/2 κ.γ. αλάτι νερό, όσο σηκώσει γέμιση 1/2 κιλό μαλάκα (φρέσκο κρητικό τυρί) 1/2 κ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umami150 γρ. βούτυρο 150 γρ. γιαούρτι 1 αυγό 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 2 βανίλιες ελάχιστο αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέκι πάουντερ αλεύρι για όλες τις[...]
Πηγή: cooktherapy.grΜεγάλη Εβδομάδα και οι ετοιμασίες για την ημέρα του Πάσχα σε κάθε νοικοκυριό, ειδικά αυτή την εβδομάδα, είναι στα φόρτε τους. Κάθε τέτοια εποχή οι μυρωδιές[...]
Πηγή: bostanistas.grΕκτέλεση Ζύμης Βάζουμε σε μπολ όσο αλεύρι χρειαζόμαστε ανάλογα με την ποσότητα γέμισης.Στύβουμε μέσα το μισό χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα από το υπόλοιπο των[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΣήμερα σας δίνω τα ονειρεμένα μυζηθροπιτάκια με δυόσμο και φράουλα. Είναι τα κλασσικά γλυκά καλτσούνια της Κρήτης με μια δικιά μου τσαχπινιά. Είναι άνοιξη...[...]
Πηγή: bostanistas.grh2.cjk { font-family: "Droid Sans Fallback"; }h2.ctl { font-family: "FreeSans"; }p { margin-bottom: 0.25cm; line-height: 120%; }a:link { } Υλικα για την ζυμη[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΕκτέλεση Ζύμης Βάζουμε σε μπολ όσο αλεύρι χρειαζόμαστε ανάλογα με την ποσότητα γέμισης. Στύβουμε μέσα το μισό χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα από το υπόλοιπο των[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΣήμα κατατεθέν της Κρήτης τα καλιτσούνια . Υπάρχουν σε πολλές μορφές: γλυκά και αλμυρά. Τα γλυκά που γίνονται με το παραδοσιακό τυρί σηματοδοτούν την άνοιξη[...]
Πηγή: glykestreles.blogspot.grΚαλιτσούνια λυχναράκια βουτυράτα νόστιμα αφράτα και μυρωδάτα ..Tο παραδοσιακό μας έδεσμα Η συνταγούλα είναι εδώ ???????? Γέμιση 2 κιλά μυζήθρα -Ανθότυρο νωπό 2[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr