Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 124 συνταγές
Μέχρι πριν μια δυο δεκαετίες, κάθε σπίτι έξω από τα αστικά κέντρα της Κρήτης είχε το δικό του χοίρο για τα Χριστούγεννα. Τα χοιροσφάγια όμως, δεν ήταν υπόθεση[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΕίναι η εποχή τους ! Οι γλυκοκολοκύθες , πιο ανθεκτικές από τα πράσινα κολοκυθάκια είναι από τα πιο «επίκαιρα» λαχανικά της εποχής. Τρώγεται[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΟι μέρες του Δωδεκαήμερου σε όλη την Ελλάδα χαρακτηρίζονται γαστρονομικά από ιδιαίτερα πιάτα , γιορταστικά και πλούσια. Κάθε τόπος έχει τις δικές του[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΦίλοι μου φτάσαμε πολύ κοντά στις γιορτές χωρίς να το καταλάβουμε. Μια ο καιρός που δεν μας θύμιζε χειμώνα μια τα διάφορα προβλήματα ευχάριστα ή όχι και να[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΝάμαι πάλι εδώ μετά από μια πολύ ωραία απουσία!!! Το μπαζάρ πήγε πάρα πολύ καλά κι ευχαριστώ σας όλες και όλους γιαυτό που έκανε ο καθένας. Το ευχαριστώ έχει[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΜια άλλη πρόταση για ρεβίθια νηστίσιμη κι όχι μόνο. Σήμερα εγώ έκανα τη νηστίσιμη έκδοση, θα σας προτείνω στο τέλος και την αρτύσιμη. Τα υλικά μου για 3 καλές[...]
Πηγή: asproylas.blogspot.grΚατά καιρούς με ρωτάνε φίλες μου αν μπορούν να βάλουν το ένα ή το άλλο στην κατάψυξη. Έχω βάλει απίθανα φαγητά και υλικά στην κατάψυξη κατά καιρούς. Θεωρώ την[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΓια 6-8 άτομα Για τη ζύμη 2 φύλλα σφολιάτας εμπορίου ή παρασκευάστε σπιτική ζύμη σφολιάτας Για τη γέμιση 3 αβγά 250 γραμμάρια μυζήθρα 100 γραμμάρια σπανάκι[...]
Πηγή: sidagi.grΤο φαγητό που προέκυψε από το «πουθενά»…!!! Όταν μετά το Καλοκαίρι μου χάρισαν μια κολοκύθα, η πρώτη μου σκέψη (και μοναδική) ήταν με τη μισή[...]
Πηγή: oinomagirion.blogspot.grΚάτι παρόμοιο είχε πάρει το μάτι μου πέρσυ στο "κάτι ψήνεται"...ω, ναι! το βλέπω και αυτό!!! Φέτος το ξαναθυμήθηκα από τη Μυρσίνη Λαμπράκη που την είχε η[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grH ιστορία απ’ τη μεριά του Greekadman: Παραδοσιακό ελληνικό πιάτο οι γίγαντες, αποτελούν εξαιρετικό μεζέ πριν από χειμωνιάτικα ή καλοκαιρινά πιάτα που[...]
Πηγή: pandespani.comΗρθε η ώρα της! Απίστευτης νοστιμιάς πιτούλα, κατεξοχήν Αποκριάτικο, από τα πιο παραδοσιακά φαγάκια στην Κεφαλονιά (μαζί με την κρεατόπιτα, την χταποδόπιτα[...]
Πηγή: epipantosepistitou-efik.blogspot.grΖουμερά, χορταστικά και μυρωδάτα. Τι χρειαζόμαστε: Για τα gnocchi : 1100-1300 gr σάρκα σφικτής κίτρινης κολοκύθας 50 gr μπισκότα amaretti κοπανισμένα 40 gr[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι χρειαζόμαστε: 4 μπριζόλες χοιρινές 5-6 πατάτες 150 γρ. κίτρινη κολοκύθα βρασμένη 1/2 φλ. κρασί λευκό 2 κ.σ. κέτσαπ 1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη διάφορα βότανα[...]
Πηγή: cookpad.com/grΥλικά: 1 μπούτι από γουρουνόπουλο γάλακτος με το δέρμα και το κόκκαλο, περίπου 2 ½ κιλά 10 σκελίδες σκόρδου σε χοντρές φέτες 2 κουταλιές της σούπας αλάτι 2[...]
Πηγή: sintagesmamas.com/1 πακέτο ΜΙΝΙ κρουασάν της alfa ψημένα 500 γραμ. χωριάτικα λουκάνικα (χωρίς το περίβλημα) 300 γραμ. κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε μικρά καρέ (ή κολοκύθι[...]
Πηγή: argiro.grΥλικά: 1 ½ κιλα γουρουνοπουλο γαλακτος κομμενο σε μικρες μακροστενες Μεριδες Μαριναδα: 250 ml κρασι (αυτο που θα σερβιριστει με το πιατο) 1 φλυτζανι καφε ξυδι[...]
Πηγή: greekmasa.grΛαζάνια με κιμά, κολοκύθα και καραμελωμένα κρεμμύδια Ποτέ δεν ήμουν καλή στη Γεωγραφία! Για την ακρίβεια, ήταν το χειρότερό μου μάθημα. Κι όταν λέω το[...]
Πηγή: sundayspoon.blogspot.grΤι χρειαζόμαστε: Μισή δόση μείγμα για μπιφτέκια (κλικ για τη συνταγή) 1 μεγάλο καρότο 300gr κίτρινη κολοκύθα 1 ρέβα (γογγύλι) Αλάτι Πιπέρι Ρίγανη[...]
Πηγή: dietrecipes.grΓια τα κεφτεδάκια 300 γρ. ανάμεικτο κιμά μοσχάρι - χοιρινό 2 μέτρια τριμμένα κρεμμύδια 2 φέτες μουσκεμένο και στημένο ψωμί 1 κ.σ. ξίδι 2 κ.σ. ούζο 1 αβγό 2[...]
Πηγή: argiro.grΌταν γίνονταν οι κολοκύθες, η γιαγιά μου, εκτός από γλυκό και πίτες, συνήθιζε να τις μαγειρεύει και με αρνί, κατσίκι ή χοιρινό. Είναι στ᾿ αλήθεια[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΒαρκούλες μελιτζάνας με μοσχάρι και γκοργκοντζόλα Ας ξεκινήσουμε την ανάρτησή μας με ένα κουίζ τύπου "βρείτε τις ομοιότητες". Τι κοινό έχουν λοιπόν οι δύο[...]
Πηγή: sundayspoon.blogspot.grΤο πετιμέζι, το παχύρρευστο σιρόπι που φτιάχνεται βράζοντας τον μούστο, το βρίσκουμε σε περιοχές της Ελλάδας που παράγεται κρασί Για την Ιστορία O Αθήναιος[...]
Πηγή: oikaliteressyntagesmou.blogspot.gr