Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Ο φρέσκος αρακάς είναι πολύτιμο υλικό, μια και έχει μια πολύ μικρή περίοδο που παράγεται ανάμεσα στα τέλη της άνοιξης και στις αρχές του καλοκαιριού. Και ενώ[...]
Πηγή: caruso.grΗ ιδέα του συνδυασμού κάστανου και σελινόριζας με κρέας μου ήρθε ως επιφοίτηση ένα βράδι την ώρα που προσπαθούσα να κοιμηθώ. Δεν είχα δει ή ακούσει ποτέ τον[...]
Πηγή: caruso.grΤο μεξικάνικο ρύζι είναι απ’ τις πολύ δημοφιλείς συνταγές ανά το κόσμο μια και έχει χαρακτήρα, χρωματική ένταση, διαφορετικά νόστιμα και θρεπτικά συστατικά.[...]
Πηγή: caruso.grΑπό μικρός λάτρευα το κοκορέτσι και θαύμαζα όσους ήξεραν να το φτιάχνουν. Περιέργως, ενώ εδώ και χρόνια ασχολήθηκα με τη μαγειρική και έχω εκτελέσει πάρα[...]
Πηγή: caruso.grΑπ’ τις πιο διάσημες συνταγές της Κέρκυρας πέρα απ το σοφρίτο και τη παστιτσάδα, είναι το Μπιάνκο. Μια συνταγή με ψάρι ποσαρισμένο με πατάτες, σκόρδο και[...]
Πηγή: caruso.grΤα καλαμαράκια σοτέ με φινόκιο της συνταγής ανταποκρίνονται πλήρως στη μαγειρική λογική της αρμονίας απλών συνθέσεων. Μια λογική που ασπάζομαι πλήρως και[...]
Πηγή: caruso.grΟ συνδυασμός μαριναρισμένης γαρίδας σε ένα ελαφρά πικάντικο λαδολέμονο με σαλάτα ταμπουλέ είναι μια απλή αλλά πολύ έξυπνη ιδέα, του φίλου σεφ Κώστα[...]
Πηγή: caruso.grΟ πουρές γλυκοπατάτας έχει έρθει στη μόδα ως συνοδευτικό πλείστων κρεατικών και πουλερικών, ψητών ή μαγειρεμένων με σάλτσα, και μάλιστα για τους σωστούς[...]
Πηγή: caruso.grΤο χοιρινό κρασάτο είναι ένα κλασικό μαγειρευτό σε μερακλίδικες ταβέρνες και εστιατόρια. Αλλά όσον αφορά στη συνταγή του, είναι λευκός καμβάς, με την έννοια[...]
Πηγή: caruso.grΟι γαρίδες κοκτέιλ συνοψίζουν όσο κανένα άλλο πιάτο, τη κοσμοπολίτικη κοινωνική ζωή της δεκαετίας των 60 στο δυτικό κόσμο. Είναι ένα ορεκτικό σύμβολο μιας[...]
Πηγή: caruso.grΜια δροσερή χειμωνιάτικη σαλάτα για να κλείσουμε το μήνα στη λογική της δίαιτας μετά τις γιορτές και όχι μόνο. Γιατί η εν λόγω σαλάτα είναι μια πραγματική[...]
Πηγή: caruso.grΤο Γκούλας ,το «εθνικό πιάτο» της Ουγγαρίας, με ιστορία αιώνων και μεγάλη διεθνή επιτυχία είναι ένα αργομαγειρεμένο κρέας κατσαρόλας με λαχανικά, που[...]
Πηγή: caruso.grΤι καλύτερο από μια υπέροχη χειμωνιάτικη σαλάτα ως πρώτη συνταγή της χρονιάς, για να μας εξιλεώσει από τις αμαρτίες και καταχρήσεις των εορτών; Γιατί όσοι με[...]
Πηγή: caruso.grΔέκα χρόνια Cucina Caruso κλείνουν σήμερα και ένας πολύ προσωπικός απολογισμός ταιριάζει στην ημέρα. Θα μου επιτρέψετε να τον ξεκινήσω με κάποια αντικειμενικά[...]
Πηγή: caruso.grΤα μύδια σαγανάκι είναι ένας πολύ δημοφιλής μεζές σε ψαροταβέρνες και μεζεδοπωλεία όπου παρουσιάζεται με αρκετά διαφοροποιημένες μορφές ανάλογα με τα γούστα[...]
Πηγή: caruso.grΤο steak & Guinness pie είναι απ’ τις συνταγές που κάνουν τη κακή φήμη της Βρετανικής κουζίνας, να μοιάζει απολύτως άδικη. Αν και μάλλον η πατρίδα της[...]
Πηγή: caruso.grΤο φιλέτο Στρογκανόφ ήταν απ’ τα πιο δημοφιλή πιάτα στα καλά εστιατόρια της εποχής σε όλο τον Δυτικό κόσμο, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 70. Και ξαφνικά,[...]
Πηγή: caruso.grΤα πολύσπορα κρακεράκια της συνταγής με επισκέφτηκαν απρογραμμάτιστα μια μέρα σπίτι μου, καθώς τα έφερε ενθουσιώδης η σύζυγός μου για να τα δοκιμάσω, απ’ τη[...]
Πηγή: caruso.gr