Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Ο πιο εύκολος, γρήγορος και εξαιρετικά απλός τρόπος να μαγειρέψουμε φιλέτο , από οποιοδήποτε ψάρι μας αρέσει, και να γίνει απίστευτα νόστιμο . Το μόνο που[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤα κεφτεδάκια, όπως και με ότι κι αν είναι φτιαγμένα, είναι απλά υπέροχα. Πόσο μάλλον αυτά εδώ, που έχουν μπόλικα φρέσκα μυρωδικά και σωταρισμένο κρεμμυδάκι.[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟ Φεβρουάριος είναι ο τρίτος μήνας του Χειμώνα και αυτός με τις λιγότερες μέρες του χρόνου. Ο λαός τον αποκαλεί και Κουτσοφλέβαρο γιατί έχει 28 ή 29 μέρες, αν[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΗ σαλάτα μαρούλι είναι για μένα η ωραιότερη που υπάρχει. Με ότι κι αν την φτιάξουμε, είναι πάντα υγιεινή και δροσερή, ιδανική για να συνοδέψουμε όλα τα ψητά[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΣυνταγές για κουραμπιέδες νηστίσιμους υπάρχουν πολλές, σχεδόν όλες όμως, γίνονται κυρίως με ελαιόλαδο ή σε συνδυασμό με φυτικά βούτυρα. Για όσους θέλουν[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο Πρόσφορο είναι ο άρτος (το ψωμί) που προσφέρουμε οι άνθρωποι στην εκκλησία , ώστε να μετατραπεί σε Σώμα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού . Από το Πρόσφορο ο[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟ Δεκέμβριος είναι ο πρώτος μήνας του Χειμώνα και ο τελευταίος της χρονιάς. Ο λαός τον αποκαλεί και Χριστουγεννιάτη, λόγω της μεγάλης γιορτής για τη γέννηση[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνα ζουμερό φιλέτο ψαριού, ο γλαύκος, γίνεται ωραιότατο πλακί στην κατσαρόλα, με τη σαλτσούλα του και τα λαχανικά του, ενώ είναι και αρκετά οικονομικό. Εύκολα,[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤελευταίος μήνας του Φθινόπωρου , ο Νοέμβριος , μας προετοιμάζει για την έλευση του Χειμώνα . Ο λαός τον αποκαλεί και Μεσοσπορίτη, επειδή μέχρι την γιορτή της[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΝοστιμότατα κουλουράκια με υπέροχη γεύση και άρωμα πορτοκαλιού, για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις. Εύκολα και με λίγα υλικά, ότι πρέπει για το[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΠρόκειται για μια γαλλικής προελεύσεως, πολύ απλή, αλλά εξαιρετικά νόστιμη σάλτσα μαγιονέζας, που γίνεται σε 5' και συνοδεύει υπέροχα σχεδόν τα πάντα, από[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΤο αχλάδι είναι το πιο αγαπημένο από τα σπιτικά λικέρ, γι' αυτό και τελειώνει πάντα γρήγορα. Σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτή εδώ η συνταγή είναι ότι πρέπει, αφού[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΑυτή η συνταγή είναι κάτι ανάμεσα σε βαρύ κοκκινιστό, αφού έχει αρκετά κρεμμύδια, όχι όμως τόσα πολλά, ώστε να το πεις κανονικό στιφάδο. Το αποτέλεσμα είναι[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΜια πολύ παλιά συνταγή, από την εποχή που οι γιαγιάδες μας μαγείρευαν με ότι είχαν στην κουζίνα τους και έφτιαχναν αριστουργήματα. Οι ψωμοκεφτέδες γίνονται[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΈνας εξαιρετικός μεζές για μερακλήδες, που άρεσε υπερβολικά στον παππού μου. Αν τον φτιάξουμε, θα πρέπει να έχουμε οπωσδήποτε καλό κρασί ή μπύρα. Ιδανικό πιάτο[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΣτον ευλογημένο τόπο μας ακόμα και τα άγρια λάχανα (έτσι λέμε τα βρώσιμα άγρια χόρτα στην Αχαΐα) τρώγονται, έλεγε η γιαγιά μου, και για να αποδείξει αυτό που[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΔεν υπάρχει τίποτα πιο νόστιμο από την καραμέλα γάλακτος, όπως και να την φτιάξουμε, με ότι και να την συνδυάσουμε, η καραμέλα είναι πάντα πειρασμός. Ο[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.grΟι οβριές, βρυωνιές ή αβρωνιές, όπως λέγονται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, είναι άγρια χόρτα που φυτρώνουν, με τον ερχομό της Άνοιξης, σε ακαλλιέργητα και[...]
Πηγή: faghta-giagias.blogspot.gr