Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Τις προάλλες που έφτιαξα την πρώτη συνταγή για φέτος, διάλεξα να φτιάξω έναν χαλβά με άρωμα πορτοκαλιού σκεπασμένο με κρέμα με γεύση καρύδας και μαστίχας. Το[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΠάω που λέτε τις προάλλες στον ψαρά και βλέπω κάτι υπέροχα ολόφρεσκα καλαμαράκια! Είχα καιρό να φάω καλαμαράκια και μάλιστα το πρώτο φαγητό που μου ήρθε στο[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΤο 2022 έχει μπει εδώ και ένα μήνα, αλλά εγώ τώρα μόλις καταφέρνω να φτιάξω μια καινούρια συνταγή! Γι' αυτό και δε θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από ένα[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΣήμερα είναι η μέρα της μακαρονάδας! Και τι μακαρονάδα άραγε να φτιάξω; Ίσως την πιο απλή που υπάρχει... Με σάλτσα ντομάτας! Θα μου πείτε, τι το ιδιαίτερο[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΕίμαστε μόνο λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα και ο καιρός έχει κρυώσει. Οι σούπες προσφέρονται ιδανικά για τις κρύες μέρες, ειδικά αν είναι και πικάντικες[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΟι περισσότεροι από εμάς, είναι αλήθεια πως δεν έχουμε πολύ χρόνο για να μαγειρέψουμε όπως πρέπει στο σπίτι μας. Οι υποχρεώσεις, καλώς ή κακώς είναι πολλές για[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΣήμερα είναι μια ηλιόλουστη μέρα! Μετά από αρκετές μέρες κακοκαιρίας είναι ωραίο να βλέπεις τον ήλιο ξανά! Και σου ανοίγει και η όρεξη να φτιάξεις καινούρια[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΤι σας έχω σήμερα! Το μενού έχει ψάρι. Συγκεκριμένα τσιπούρα πελαγίσια. Είπα όμως, αντί απλά να την ψήσω και να φτιάξω μια σαλάτα και λίγο ρύζι, να κάνω κάτι[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΣτην τελευταία μου επίσκεψη στον ψαρά, προμηθεύτηκα δύο μεγάλες ολόφρεσκες φέτες σφυρίδα. Η σφυρίδα είναι ένα απλά καταπληκτικό ψάρι, που μπορεί να μαγειρευτεί[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΉρθε επιτέλους η στιγμή να φτιάξω κι εγώ ένα μυδοπίλαφο! Όχι ότι είναι φαγητό που δεν το έχω φτιάξει ξανά, αλλά σίγουρα δεν το φτιάχνω συχνά. Κι αυτό, επειδή[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΤο κεφάλι από το αρνί είναι αλήθεια ένα αρκετά περίεργο υλικό για μαγείρεμα. Δεν το σερβίρουν στα εστιατόρια και ακόμα δεν έχω εντοπίσει ούτε κάποια ταβέρνα σε[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΣας αρέσει ο μουσακάς ; «Και σε ποιον δεν αρέσει;», θα μου πείτε. Είναι γεγονός πως για τον μουσακά είμαστε διάσημοι οι Έλληνες, καθώς όλοι οι[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΣήμερα ήμουν τυχερός! Βρήκα στην αγορά ουρές πεσκανδρίτσας! Η πεσκανδρίτσα, για όποιον δε γνωρίζει, είναι ένα ιδιαίτερο ψάρι με σχετικά σφιχτή σάρκα,[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΌλοι μας λίγο-πολύ φτιάχνουμε κάποιου είδους φρικασέ στο σπίτι μας, με κρέας και χόρτα ή καμιά φορά, αν θέλουμε να είμαστε πιο δημιουργικοί, με ψάρια, όσπρια ή[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΤη έκφραση «γλιστρίδα έφαγες;» την έχετε ακούσει; Λέγεται όταν κάποιος μιλά ακατάπαυστα... Δεν ξέρω πώς και γιατί έχει προκύψει αυτή η έκφραση, αλλά[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΤο αβοκάντο είναι ένα φρούτο (γιατί περί φρούτου πρόκειται, και όχι λαχανικού), το οποίο οι ειδικοί επιστήμονες εκθειάζουν για τη διατροφική του αξία! Γι' αυτό[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΜπήκε επιτέλους ο Ιούνιος, ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού αυτής της αρκετά περίεργης χρονιάς... Κάποια στιγμή όμως θα έρθει η ώρα της παραλίας (αν δεν έχει[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.grΠοια είναι η γνώμη σας για τη vegan κουζίνα; Κατά τη γνώμη μου, αυτή η ερώτηση στην Ελλάδα που ζούμε, έχει νομίζω απαντηθεί, από τα αρχαία χρόνια, καθώς[...]
Πηγή: shogunkitchen.blogspot.gr