Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
5 ολόκληρα κεφάλια σκόρδου 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο αλάτι 1 κουτ. σούπας ξίδι (προαιρετικά)
2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια 4 πορτοκάλια 2 φινόκιο τα φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, χοντροκομμένα 1 κουτ. σούπας σουμάκι (εξωτικό μπαχαρικό με φρουτώδες άρωμα[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό μικροσκοπικές βιολογικές πατάτες (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μικρές κόκκινες πατατούλες - ταιριάζουν θαυμάσια με τη συνταγή), πολύ καλά πλυμένες[...]
Πηγή: gastronomos.grΓια τη ζύμη* 1½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμα, για το πασπάλισμα 1½ φλιτζ. τσαγιού ολικής άλεσης (ή ψιλό κίτρινο[...]
Πηγή: gastronomos.gr50 ml ελαιόλαδο 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε κύβους του 1 εκ. 1 ξερό κρεμμύδι, σε ψιλά καρέ 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες αλάτι, φρεσκοτριμμένο[...]
Πηγή: gastronomos.gr600 γρ. παντζάρια με τα φύλλα τους 1/2 μικρή σελινόριζα (περίπου 100 γρ.), καθαρισμένη 50 γρ. σταφίδες μαύρες 1 μακρόστενη πράσινη πιπεριά 2 ματσάκια ρόκα,[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 κιλό μικρές πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές αλάτι και πιπέρι Για το λάδι δεντρολίβανου 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου (σε ματσάκια ή σε[...]
Πηγή: gastronomos.grτα φύλλα από 1 μέτριο μαρούλι, πλυμένα και καλά στεγνωμένα τα φύλλα από 1 ματσάκι ρόκα, πλυμένα και καλά στεγνωμένα 1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια, πλυμένα και[...]
Πηγή: gastronomos.gr1 αρνίσια συκωταριά, πλυμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα 1 σκελίδα[...]
Πηγή: gastronomos.gr1.300 γρ.-1½ κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές 1 μεγάλο αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό 850 γρ. γάλα φρέσκο πλήρες 4[...]
Πηγή: gastronomos.gr1½ κιλό πατάτες, κατά προτίμηση βιολογικές 6 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό ή 100 ml ελαιόλαδο αλάτι[...]
Πηγή: gastronomos.grΠροθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C. Σάλτσα: Πολτοποιούμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ ή στο μούλτι. Αν κάνουμε την πολτοποίηση στο μούλτι μπορεί να χρειαστεί[...]
Πηγή: gastronomos.grΕκδρομή στο βουνό χωρίς κρεοφαγία γίνεται; Δεν γίνεται! Η θέση: Στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας. Δίπλα από την εκκλησία του Αγ. Γεράσιμου, στην καρδιά του χωριού. Η[...]
Πηγή: gastronomos.grΞεκινάμε ετοιμαζοντας τη γαρνιτούρα (χυλοπίτες, πατάτες τηγανητές ή ό,τι άλλο θέλουμε), γιατί το μαγείρεμα του φαγητού είναι σύντομο και καλό είναι το[...]
Πηγή: gastronomos.grΠροτού βράσουμε αυγά, τα βγάζουμε από το ψυγείο και τα αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά ώστε να αποκτήσουν θερμοκρασία δωματίου. Αν μάλιστα στάξουμε μερικές[...]
Πηγή: gastronomos.grΑτμόσφαιρα μυσταγωγίας σ’ ένα από τα καλύτερα γιαπωνέζικα της πόλης. Η θέση: Πάνω από τη Σόλωνος, εκεί που αρχίζουν οι μεγάλες ανηφόρες του κοσμοπολίτικου[...]
Πηγή: gastronomos.grΦουά γκρα, χτένια και τερίν σε ένα παριζιάνικο μπιστρό στη Saint Dominique. Η θέση: Λίγα μέτρα από τον Πύργο του Αϊφελ, στον αριθμό 139 της ιδιαίτερα[...]
Πηγή: gastronomos.grΚουσκούς: Μουλιάζουμε το κουσκούς σε ζεστό νερό ή ζωμό (αν έχουμε φυλαγμένο στο ψυγείο), σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Συνήθως θέλει περίπου 5 λεπτά[...]
Πηγή: gastronomos.gr