γλυκο με μπανανα και ζαχαρουχο | banoffee συνταγη με ζαχαρουχο | τουρτα μπλακ φορεστ βεφα αλεξιαδου | μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο μπανανα ζαχαρουχο γαλα | μπλακ φορεστ βεφα | τουρτα black forest βεφα
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

Λινγκουινι αλ πεστο

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

Αγόρασα ένα πακέτο λινγκουίνι (ιταλικά ζυμαρικά, δεν είναι στρογγυλά σαν τα μακαρόνια, είναι λεπτά και πλατιά, μοιάζουν στο σχήμα με τις ταλιατέλλες αλλά έχουν το μισό περίπου πλάτος).
Πήρα και μια έτοιμη σάλτσα αλ πέστο (al pesto) , την οποία θα δοκίμαζα να βάλω πάνω σε βρασμένα λινγκουίνι για να δω αν μοιάζει με την "μακαρονάδα" που τρώμε έξω στα εστιατόρια. Βρήκα διάφορες μάρκες, εγώ διάλεξα μια ιταλική την "Pesto Genovese" (90 γραμ.) η οποία έχει βασιλικό, σκόρδο, αλάτι, τυρί τριμμένο, ηλιέλαιο και φυσικό άρωμα. Καλή είναι και η "Gaia" η οποία δεν έχει συντηρητικά.

  • Μαγειρεύω τα λινγκουίνι κανονικά όπως όλα τα ζυμαρικά δηλ. βράζω νερό σε μια κατσαρόλα και όταν βράσει το νερό, προσθέτω και τα λινγκουίνι. Τα ανακατεύω που και που και σε κανά 10 λεπτο είναι έτοιμα. Μην τα παραβράσετε, τα λίνγκουίνι να είναι al dente, να είναι λίγο σκληρά χωρίς βέβαια να τα βγάλετε και άβραστα.
  • Τα σουρώνετε και τα βουτυρώνετε. Όπως είναι ζεστά, τα βάζετε σε μια μεγάλη λεκάνη σερβιρίσματος (ή και στην κατσαρόλα που τα φτιάξατε) και τους ρίχνετε τη σάλτσα αλ πέστο. Τη σάλτσα θα πρέπει να την έχετε έξω σε θερμοκρασία δωματίου όσο μαγειρεύετε τα λινγκουίνι για να μην είναι παγωμένη.
  • Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν όλα τα λινγκουίνι με τη σάλτσα.
  • Γαρνίρετε με 1-2 φυλλαράκια βασιλικού. Σερβίρετε αμέσως.


Η σάλτσα έχει μέσα της τυρί, αν θέλετε να βάλετε κι εσείς κι άλλο στα ζυμαρικά, ρίξτε τριμμένη παρμεζάνα.

Αν θέλετε να φτιάξετε τη δική σας σάλτσα αλ πέστο και να μη χρησιμοποιήσετε την έτοιμη του εμπορίου, διαβάστε εδώ. Φυσικά, οι τελειομανείς μπορούν να πάνε ένα βήμα παραπέρα και να φτιάξουν τα δικά τους σπιτικά λινγκουίνι με δικιά τους ζύμη!!!
Εμείς προς το παρόν, σταματάμε εδώ.

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • βασιλικός
  • σκόρδο
  • τυρί
  • μακαρόνια
  • παρμεζάνα
  • ηλιέλαιο
  • ταλιατέλες
  • λιγκουίνι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο



Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • βουτυρο
  • βασιλικός
  • σκόρδο
  • τυρί
  • μακαρόνια
  • παρμεζάνα
  • ηλιέλαιο
  • ταλιατέλες
  • λιγκουίνι

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία