μπλακ φορεστ βεφα | γλυκο διαιτα bukan | κρεπα ντουκαν χωρις βρωμη | cupcakes recipe ελληνικα | μαρσμελοους με σοκολατα | τουρτα σιροπι βυσσινα cooktime | τσιζκεικ με γιαουρτι ευκολο
Συνδεση

Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές

Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!

Ξεχάσατε τον κωδικό;

ΠΛΟΦ

Πηγή: http://greekcook.gr

Οδηγιες

(3 μερίδες)
Υλικά

  • 250-500γρ σπορέλαιο ή καλαμποκέλαιο.
  • 500γρ αρνίσιο κρέας
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3-4 μεγάλα καρόττα
  • 600-750γρ ρύζι (με την κόλλα του, όχι τύπου Uncle Ben's)
  • Κύμινο
  • Κατσαρίδες (ήρεμα, μην πανικοβάλλεστε, πρόκειται για σπόρους μπαχαρικού, δεν ξέρω πώς αλλιώς μεταφράζεται από τα ρώσικα, για περισσότερες λεπτομέρειες ρωτήστε τον ίδιο τον φίλο μου )
  • Περίπου 1 λίτρο νερό (βλ. σημείωση παρακάτω)
Εκτέλεση

Κόψτε το κρέας σε κύβους μετρίου μεγέθους (περίπου 3cm). Βάλτε το λάδι να κάψει καλά σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέστε το κρέας και τσιγαρίστε μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις μεριές. Ξεφλουδίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε φέτες ( όχι κύβους ). Κόψτε τα καρρότα σε ψιλά μπαστουνάκια (γύρω στα 3mm πάχος). Οταν το κρέας έχει τσιγαριστεί καλά, προσθέστε το κρεμμύδι, λίγο καρόττο, αλάτι, πιπέρι, και αφήστε τα να μαγειρευτούν για λίγο, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Μετά, προσθέστε νερό στην κατσαρόλα μέχρι να καλυφθεί τελείως το κρέας ( μετρήστε πόσο χρησιμοποιήσατε), και μετά το υπόλοιπο καρόττο, και αφήστε να βράσει σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας (συνήθως 45-60 λεπτά). Μετά ξεπλύνετε το ρύζι και προσθέστε το στην κατσαρόλα χωρίς να το ανακατέψετε με το κρέας ! Ξανασκεπάστε τα περιεχόμενα με νερό, προσθέστε (ξανά) αλάτι, και δυναμώστε τη φωτιά για να βράσει καλά το ρύζι. Οταν το νερό εξατμιστεί έτσι ώστε το ρύζι να ξεσκεπαστεί, σκεπάστε την κατσαρόλα με μια πετσέτα, βάλτε το καπάκι και αφήστε το σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Ετοιμο.

Σημείωση 1: Η ποσότητα του νερού που χρειάζεστε εξαρτάται από το ρύζι, αλλά κατά μέσο όρο η αναλογία είναι 1+1/2 λίτρα νερού για κάθε 1 κιλό ρύζι. Μετρήστε πόσο νερό βάζετε στο κρέας, και προσθέστε το υπόλοιπο στ ρύζι.

Σημείωση 2: Το φαγητό αυτό μαγειρεύεται καλύτερα σε κουζίνα γκαζιού. Αν έχετε ηλεκτρική κουζίνα καλύτερα να έχετε δύο μάτια αναμμένα, ένα σε υψηλή θερμοκρασία και ένα σε χαμηλή, και να μετακεινείτε την κατσαρόλα από το ένα στο άλλο όποτε χρειαστεί.


Καλή όρεξη!

Γιάννης

Διαβαστε τη συνταγη στο greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • αρνί
  • καρότο
  • κύμινο
  • σπορέλαιο
  • ρύζι
  • καλαμποκέλαιο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο

Κατηγοριες

  • Με φρούταΟχι
  • Με όσπριαΟχι
  • Με ζυμαρικάΟχι
  • Με χορταρικάΝαι
  • Με μοσχάριΝαι
  • Με χοιρινόΝαι
  • Με κιμάΝαι
  • Με πουλερικάΝαι
  • Με κουνέλιΝαι

Ψησιμο

  • Στο τηγάνι Οχι
  • Στην κατσαρόλα Ναι
  • Στο φούρνο Οχι


Διαβάστε όλες τις συνταγές από το greekcook.gr

Υλικα Συνταγης

  • κρεμμύδι
  • λάδι
  • αρνί
  • καρότο
  • κύμινο
  • σπορέλαιο
  • ρύζι
  • καλαμποκέλαιο

Επιπεδο Δυσκολιας: Δυσκολο


Το Cooktime είναι μια μηχανή αναζήτησης συνταγών που βρίσκει συνταγές με ειδικά φίλτρα αναζήτησης όπως υλικά, κατηγορίες και λέξεις-κλειδιά.
Το Cooktime δεν φιλοξενεί συνταγές αλλά links προς site συνταγών. | FAQ | Privacy
Copyright 2018 ® - Επικοινωνία