Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 41 συνταγές
Παραδοσιακή χανιώτικη συνταγή για (αλμυρά) καλιτσούνια. Φτιάχνονται συνήθως το Πάσχα αλλά και όλο το χρόνο γίνονται ανάρπαστα είτε σκέτα με χόρτα, είτε με[...]
Πηγή: cookpad.com/grυλικά 1/2 κ. αλεύρι 5 κ.σ. ελαιόλαδο 3 κ.σ. χυμό λεμονιού 1/2 φλ.τσ. γάλα 1/2 κ.γ. αλάτι νερό, όσο σηκώσει γέμιση 1/2 κιλό μαλάκα (φρέσκο κρητικό τυρί) 1/2 κ.[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΣήμερα λοιπόν θα κάνουμε καλιτσούνια, αλλά όχι γλυκά, όπως είναι τα ανεβατά, και τα λυχναράκια. Θα κάνουμε αλμυρά Πασχαλινά καλιτσούνια, τα οποία συνηθίζουν να[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΥλικά 500 γρ. (1/2 πακέτο) αλεύρι για όλες τις χρήσεις* 225 γρ. (1 φλιτζάνι) νερό 30 γρ. (2 κουταλιές) ελαιόλαδο 5 γρ. (1 κουταλάκι) αλάτι 30 γρ. (2[...]
Πηγή: icookgreek.comΚαλιτσούνια Σητειακά ανεβατά Καλιτσούνια Σητειακά ανεβατά, νοστιμότατα και πανεύκολα Υλικά: Υλικά για τη ζύμη 3 κιλά αλεύρι 3 ποτήρια ελαιόλαδο 4 αυγά 3[...]
Πηγή: xaroumenos-taxidioths.blogspot.grΕδώ θα βρείτε συνταγές για Πασχαλινά τσουρεκάκια, και καλιτσούνια, τόσο ανεβατά, όσο και της στιγμής, για το εορταστικό τραπέζι, της μεγάλης μας εορτής του[...]
Πηγή: cretatrapezomata.blogspot.grΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ 1 ποτήρι ελαιόλαδο 1 ποτήρι γάλα 4-5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη 2 κουταλάκια αμμωνία λίγη βανίλια αλεύρι ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ ½ κιλό μυζήθρα 2 αυγά 1[...]
Πηγή: ucook.gr/cook150 γρ. βούτυρο 150 γρ. γιαούρτι 1 αυγό 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 2 βανίλιες ελάχιστο αλάτι 1 κουταλάκι του γλυκού μπέκι πάουντερ αλεύρι για όλες τις[...]
Πηγή: cooktherapy.grΥλικά Για τη ζύμη 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο 1 φλιτζ. τσ. γάλα 2-3 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Λίγο αλάτι Για τη γέμιση 3/4[...]
Πηγή: athinorama.gr/umamiΈνα από τα χαρακτηριστικά εδέσματα του Πάσχα στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα Χανιά, είναι τα καλιτσούνα. Πολλά διαφορετικά είδη, ανάλογα με την γέμιση, το φύλο,[...]
Πηγή: cookpad.com/grΤι ζητάνε φίλοι και συγγενείς να τους κρατάμε από την Κρήτη όταν ανεβαίνουμε στην πάνω Ελλάδα; Από μια πρόχειρη στατιστική, 9 στις 10 φορές ανάμεσα στα άλλα[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΠροειδοποίηση: το ποστ είναι διπλοσέντονο. Όποιος βαριέται μπλα μπλα μπα, ας πάει κατευθείαν στη συνταγή. Η ιστορία ξεκινάει 16 χρόνια πριν, όταν εγώ και ο[...]
Πηγή: mikrikouzina.blogspot.grΥλικά για την γέμιση 2 κιλά μυζήθρα 2 κρόκους αυγών 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού 2 κουταλιές κανέλα 1 κουταλιά βούτυρο 250 γρ. ζάχαρη Υλικά για τη ζύμη 2 κιλά[...]
Πηγή: ucook.gr/cookΤι χρειαζόμαστε: για το φυλλο 1 1/2 κιλο αλεύρι για ολες τις χρησεις 1/2 κ.γ. αλάτι 2 κ.σ. λάδι νερό οσο παρει 1/2 ποτηρακι του καφε τσικουδιά υλικα για τα[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚαλιτσούνια "μισοφέγγαρα" πολύ νόστιμα ιδανικά για κέρασμα! Τι χρειαζόμαστε: Για τη ζύμη: 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι για κρητικό φύλλο και[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚαλιτσουνάκια με μυζήθρα τηγανητά, που τα λατρεύουν όλοι. Τι χρειαζόμαστε: Για την ζύμη 1 σφηνάκι λάδι 1 σφηνάκι τσικουδιά 2 σφηνάκια γάλα 1 ποτήρι νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΧανιώτικη συνταγή. Τα φτιάχνουμε το Μ.Σάββατο. Τι χρειαζόμαστε: ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις λίγο αλάτι 1/2 φλυτζανάκι του καφέ λάδι νερό[...]
Πηγή: cookpad.com/grΕκτέλεση Ζύμης Βάζουμε σε μπολ όσο αλεύρι χρειαζόμαστε ανάλογα με την ποσότητα γέμισης.Στύβουμε μέσα το μισό χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα από το υπόλοιπο των[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr