Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 47 συνταγές
ΥΛΙΚΑ Για το σιρόπι 1 κιλό ζάχαρη Μισό λίτρο νερό Χυμό από ένα λεμόνο 5,6 κόκκους μαστίχας ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΛΑΒΑ 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 ποτήρι λάδι[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΚαι αν ο μπακλαβάς, δεν είναι «γωνία» ... δεν λέει! Αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση μπακλαβά, όλα τα κομμάτια «παίζουν» εξίσου καλά. Ένας[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΥλικά: 1 κιλό φύλλα μπακλαβά 250 γρ κανταίφι 1 φλ. τσαγιού λάδι σπορέλαιο Για το σιρόπι: 1500γρ νερό 2200γρ ζάχαρη 1/2 λεμόνι Για τη γέμιση: 1 κιλό καρύδια[...]
Πηγή: suntagesnikoulas.blogspot.grAll time classic! Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου στη γιορτή μου η μάνα μου έφτιαχνε μπακλαβά. Μπακλαβά Κοπεγχάγης τον έλεγε και δεν ξέρω αν είχε στην[...]
Πηγή: cretangastronomy.grΥλικά Φύλλο κρούστας 2 πακέτα Φρυγανιά τριμμένη 1/2 κιλό Καρυδόψιχα 300 γρ Λάδι 1 1/2 φλυτζάνι τσαγιού (ή 700 γρ φρέσκο βούτυρο) Κανέλα 1 1/2 κουταλάκι (ή[...]
Πηγή: chefoulis.grΣαν τον γιαννιώτικο - κανείς άλλος. Τραγανός, μυρωδάτος, πλούσιος, σιροπιασμένος όσο πρέπει. Και καρύδια αλλά και μύγδαλα για να μην υπάρχουν διλήμματα. Κι[...]
Πηγή: bostanistas.grΜπακλαβάς με λάδι Μία παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς μας, Σοφίας. θα χρειαστούμε: 1 κ φύλλο κρούστας ή βηρυτού που είναι πιο λεπτό 700 γρ καρυδόψιχα 3 κουτ.[...]
Πηγή: thegastrin.blogspot.grΚαιρός της αμυγδαλιάς, αλλά εμείς ας χαρούμε τους καρπούς της μ' ένα ωραίο κέρασμα γεμάτο αρώματα, ενώ ταυτόχρονα είναι και νηστίσιμο για να γλυκάνουμε κι'[...]
Πηγή: aromavanillias.blogspot.grΥλικά (30-35 κομμάτια περίπου) : 500 γρ. καθαρισμένη κολοκύθα, κομμένη σε μεγάλους κύβους 120 ml (1/2 φλιτζάνι) ελαιόλαδο και λάδι για την επάλειψη του φύλλου[...]
Πηγή: yumyum.grΓια το φύλλο: 2 κιλά αλεύρι 4 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ ελαιόλαδο λίγο αλάτι για τη γέμιση: 1 κιλό λεπτοαλεσμένο αμύγδαλο χωρίς φλούδες 1 κουταλάκι του[...]
Πηγή: eliasmamalakis.grΟ μπακλαβάς είναι ένα από τα πιο γνωστά και αγαπημένα γλυκά ταψιού! Νοστιμότατο και ευπαρουσίαστο, εορταστικό και πάντα επίκαιρο, συναρπάζει οπτικά και[...]
Πηγή: helengrblog.blogspot.grγια το σιρόπι: 4 φλιτζάνια ζάχαρη 2 φλιτζάνια νερό 1 κουταλιά χυμό λεμονιού βανίλια για το μπακλαβά: 1 κιλό φύλλο 1 κιλό καρύδι κοπανισμένο 1 κουταλιά της[...]
Πηγή: sidagi.grΥγιεινός και νηστίσιμος με πολίτικη γέυση. Τι χρειαζόμαστε: 400 γρ. καρύδια 1 κιλό φύλλο κρούστας 3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη 3 κ.σ. ζαχαρη 1/2 κ.γ. γαρίφαλλο[...]
Πηγή: cookpad.com/grΈνα δύσκολο, αλλά πεντανόστιμο γλυκό. Θα το προσφέρετε με ευχαρίστηση, χωρίς να αμαρτήσετε! Τι χρειαζόμαστε: 1 πακέτο φύλλο κρούστας 600 γραμ. καρυδόψιχα 1[...]
Πηγή: cookpad.com/grΜπακλαβάς με ελαιόλαδο και όχι βούτυρο! Νηστίσιμος και νοστιμότατος! Τι χρειαζόμαστε: 450 γρ. φύλλο 1 ποτήρι ελαιόλαδο Για τη γέμιση: 200 γρ. τριμμένο καρύδι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΗ συνταγή αυτή είναι χειμωνιάτικη, Χριστουγεννιάτικη, υπέροχα νόστιμη και πολύ εύκολη.΄Εχει σίγουρη επιτυχία και αντικαθιστά το μπακλαβά του ταψιού. Τι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΟ μπακλαβάς αυτός είναι συνταγή της γιαγιάς μου από την Μ.Ασία, αν ακολουθήσετε ακριβώς υλικά και εκτέλεση η επιτυχία είναι σίγουρη, και τέτοιο μπακλαβά λίγοι[...]
Πηγή: cookpad.com/grΚαι κάπως έτσι φτάσαμε στην τέταρτη και τελευταία ανάρτηση του project "Boys can cook". Να την πω την αλήθεια. Στενοχωριέμαι. Αλλά χαίρομαι πολύ που σήμερα έχω[...]
Πηγή: myblissfood.blogspot.gr