Συνδεθείτε στο cooktime για να μπορείτε να αποθηκεύετε τις αγαπημένες σας συνταγές
Αν δεν έχετε γραφτεί ακόμη, εγγραφείτε τώρα!
Βρέθηκαν 33 συνταγές
Στο κείμενο του κ.Γιώργου Μπαμπαλή που φιλοξενούμε σήμερα περιγράφεται αναλυτικά όλη η διαδικασία του κουμιώτικου μπακλαβά της Πρωτοχρονιάς. Μια πραγματική[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΥλικά: 2 πακέτα φύλλο κρούστας 1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα 1/2 αμύγδαλα χοντροαλεσμένα 450γρ βούτυρο λιωμένο(σε περίοδο νηστείας αντικαθηστούμε το βούτυρο[...]
Πηγή: olgascuisine.blogspot.grΓια το σιρόπι 600 γρ. ζάχαρη 400 ml νερό 60 γρ. γλυκόζη 1 ξύλο κανέλας 3 ολόκληρα γαρύφαλλα 1 πορτοκάλι κομμένο στη μέση Για το μπακλαβά 500 γρ. φύλλα[...]
Πηγή: akispetretzikis.comΥλικά 1 κιλό φύλλο κρούστας 1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα 1/2 κιλό αμύγδαλα χοντροαλεσμένα 3 κουταλιές κανέλα 1 κουταλιά τις σούπας γαρύφαλλο 1 κούπα βούτυρο[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.gr...αφιερωμένος στους λάτρεις των σιροπιαστών Γλύκα άνευ ορίων!! Ένας πλούσιος μπακλαβάς ...από κείνους που όταν αρχίσεις δεν μπορείς να σταματήσεις το πηρούνι[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΕκτέλεση για τη γέμιση: Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεσμένο αμύγδαλο συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕκτέλεση για τη γέμιση: Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεσμένο αμύγδαλο συνεχίζοντας το χτύπημα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά[...]
Πηγή: glykes-alchimies.grΕΚΤΕΛΕΣΗ: Απλώνουμε τους ξηρούς καρπούς στην λαμαρίνα του φούρνου και τους ψήνουμε στους 160οC για 15 λεπτά. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά, με προσοχή[...]
Πηγή: glykes-alchimies.gr...αφιερωμένος στους λάτρεις των σιροπιαστών Γλύκα άνευ ορίων!! Ένας πλούσιος μπακλαβάς ...από κείνους που όταν αρχίσεις δεν μπορείς να σταματήσεις το πηρούνι[...]
Πηγή: tantekiki.blogspot.grΟδηγίεςΛιώνουμε το βούτυρο σε κατσαρολάκι. Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας, ξύνουμε το καταϊφι σε ένα ταψί. Ψιλοκόβουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ,... The post[...]
Πηγή: chefoulis.grΑναρτήθηκε με την άδεια του https://www.facebook.com/AVLONARIsuch-a-lovely-place-84467901565/?fref=ts Μπακλαβάς Κουμιώτικος από το Οριό ! Της κυρίας Ευαγγελίας[...]
Πηγή: gefseis-evias.blogspot.grΥλικά 500-600 γρ φύλλο κρούστας 250 γρ αμύγδαλο άψητο 250 γρ καρύδια 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη 1 κουταλιά γλυκού κανέλα Βιτάμ ή βούτυρο για τα φύλλα Τρίβω[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΥλικά 1 κιλό φύλλο κρούστας 1/2 κιλό καρύδια χοντροαλεσμένα 1/2 κιλό αμύγδαλα χοντροαλεσμένα 3 κουταλιές κανέλα 1 κουταλιά τις σούπας γαρύφαλλο 1 κούπα[...]
Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.grΑναρτήθηκε στις 15/01/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές Μπακλαβάς με σοκολάτα και καρύδια Μπακλαβάς σοκολατένιος με καρύδια. Μια συνταγή[...]
Πηγή: sintayes.grΑναρτήθηκε στις 30/11/2015 σε Γλυκά - Επιδόρπια, Γλυκά με Σοκολάτα, Συνταγές Μπακλαβάς ρολό γαρνιρισμένος με σιρόπι σοκολάτας Μπακλαβάς ρολό με μπόλικο σιρόπι,[...]
Πηγή: sintayes.grΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΙ (FISTIKLI BAKLAVA) Οσοι έχετε επισκευτεί την Κωνσταντινούπολη, σίγουρα θα έχετε μπεί στον πειρασμό να δοκιμάσετε[...]
Πηγή: illaboratoriodimmskg.blogspot.grΑπο τους καλυτερους μπακλαβαδες για τις ημερες των εορτων, με υπεροχο αρωμα φρεσκου βουτυρου και μπολικο σιροπι βυθισμενο μεχρι μεσα θα απογειωσει τον καθε[...]
Πηγή: nostimessyntagesthsgwgws.blogspot.grΚαλησπέρα!!! Μπακλαβάς...Τραγανός και γευστικός!!! Κλασικά ο μπακλαβάς γίνεται με βούτυρο. Αυτός είναι φτιαγμένος με μαργαρίνη, για να μας συντροφεύει στις[...]
Πηγή: edesmatologion23.blogspot.gr